Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

współczesne projektowanie (przydługawe)

Recommended Posts

joaniko....nie musisz mnie przepraszac :roll: za swoj komentarz......ja nigdzie nie napisalam, ze mi sie cos takiego podoba.... chodzilo mi o same rozwiazanie i pomysl.....nie koniecznie zastosowanie w rabacie ale pomysl mozna wykorzystac w inny sposob .

Takie kamienie w metalowych siatkowych skrzynkach zastosował mój sąsiad, który umocnił tym niemal pionowa sciane schodzącą do stawu. Ma bardzo nowoczesny dom i tam to nawet pasuje

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ana27 sie nie gniewaj tylko, nie Twoja wina - ale mnie ta rabatka rozwaliła - mam traume do dzisiaj po Ciechocinku

dlaczego mialabym sie gniewac :roll: :D ....przeciez. kazdy ma prawo wypowiadac sie na forum......

:D

jesli bylaby to moja rabata (nawet nie wiem czy ten "warzywniak"mozna tak nazwac :wink: ) i bylabym z niej dumna i wstawilabym zdjecie po to aby "uslyszec" same super fajne opinie .....to i moze bym sie wkurzyla :wink:

Rabata nie jest moja i negatywne opinie wcale mnie nie drażnią

pozdrawiam

Ana27 sie nie gniewaj tylko, nie Twoja wina - ale mnie ta rabatka rozwaliła - mam traume do dzisiaj po Ciechocinku

dlaczego mialabym sie gniewac :roll: :D ....przeciez. kazdy ma prawo wypowiadac sie na forum......

:D

jesli bylaby to moja rabata (nawet nie wiem czy ten "warzywniak"mozna tak nazwac :wink: ) i bylabym z niej dumna i wstawilabym zdjecie po to aby "uslyszec" same super fajne opinie .....to i moze bym sie wkurzyla :wink:

Rabata nie jest moja i negatywne opinie wcale mnie nie drażnią

pozdrawiam

Ufff :D

troche ingerencji w nature...

Martha schwartz

w ciechocinku nikt by nie docenił :)

http://4.bp.blogspot.com/_Ymx9e66vrGc/SoToHNFV77I/AAAAAAAAKtU/6gbqg6uqJ9Y/s400/whitehead_1_bx.jpg

dla mnie jest to paskudne, całkiem porąbane i raczej zmora ze snu chorego psychicznie... ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje :roll:

troche ingerencji w nature...

Martha schwartz

w ciechocinku nikt by nie docenił :)

http://4.bp.blogspot.com/_Ymx9e66vrGc/SoToHNFV77I/AAAAAAAAKtU/6gbqg6uqJ9Y/s400/whitehead_1_bx.jpg

dla mnie jest to paskudne, całkiem porąbane i raczej zmora ze snu chorego psychicznie... ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje :roll:

A tam, od razu chorego psychicznie...czysty surrealizm i tyle. To pewnie była jakaś rewolucyjna koncepcja na konkurs ogrodwoego Haute couture i artystka koniecznie chciała się wyrwać z tłumu przed szereg :)

ma tez opinie skandalistki, nie kazdy ją kocha

Zreszta moze w naturze to wyglada lepiej niz na tym zdjeciu

no i wydac ze bardziej jest architektem niz ogrodnikiem

gdyby te rzeczy były naprawde roslinami, (podobno nie są) to byloby to fajne, np takie poziomo rosnące formowane bukszpany albo trawa na scianie.

jest to jakis nurt, tak jak sztuka wpółczesna i Penderecki,

jego tez nikt nie slucha oprócz tych co go słuchają:)

Martha Schwartz jest światowej klasy architektem krajobrazu i nie musi się wyrywać przed szereg. Znajduje licznych naśladowców swoich rozwiązań. W polskiej architekturze krajobrazu także.

Często artyzm i światową sławę osiąga się przez skandal i właśnie takie "wyrywanie przed szereg", więc nie wiem w czym problem?

Nie każdy musi bić brawo, w końcu nie wszystko musi się każdemu podobać. Nie jest sztuką iść z owczym pędem i ślepo się zachłystywać tylko dla tego, że ktoś jest sławny:)

Myślę, że nie musimy sie spierać. Ty widzisz skalndal, a ja mogę widziec nowatorstwo. Chciałam powiedzieć przez mój wpis, że MS działa już od pewnego czasu i jest już "klasykiem" stylu, powiedzmy, nieco industrialnego.

Ależ ja się nie spieram, najzwyczajniej to co widzę na powyższym foto mnie do gustu nie przypadło i pozowliłam sobie wyrazić swoją własną opinię na publicznym forum. Obojętne mi czy to projektowała MS czy Jan Kowalski. W Luwrze też nie każde arcydzieło zwala mnie na kolana. :)