madwo 25.09.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 alez ja wcale nie pomyslalam inaczej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 25.09.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Wolski: http://www.wolski.com.pl/iwa.html Szczeblewscy: http://www.zszp.pl/index.php?sub=szkolki&dnr=4&klucz=101&jezyk=1 dziekuje, nie mają..... madwo- tak, wlasnie chce pypcia niejednoznacznego, mam nadzieje, iz nie wrozącego nieszczescia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 25.09.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A wracając do wątku o projektowaniu, Elfir ma racje co do plotków. Przykladami mozna sypac.Z mojego podworka.Sasiad ogrodził swoja posesje po akcie wandalizmu w wykonaniu kierowcy ciezarowki, który wszedl mu na dzialke (wowczas nie ogrodzoną) i polamał galezie sosny, ktore potrzebowal do zatkania dziury jakiegos urzadzenia w samochodzie. Nie ogrodzone- znaczy niczyje. madwo w kwestii wierzby wiegachnej moze Miek Lewandowski Ci wskaze rozwiązanie.wspolczuje, no bo - skoro ja mam klopoty ze znalezieniem pypcia..... madwohttp://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=751944502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 25.09.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 odnoszę wrażenie ze zgryzliwy pinus ma kilmanrockahttp://www.pinus.netma w katalogu, moze ma na stanieco do wierzby, pewnie malo sie staram, bo nie jestem pewna gdzie ja chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 25.09.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 ano ma, w katalogu.Pinus, pinus!!!!!! mozesz sie zglosic? proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.09.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Szkoda, ze w naszym klimacie opuncja nie wytrzyma. Arabowie robią z tej "figi Berberu" ogrodzenia swoich domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 25.09.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 ano ma, w katalogu. Pinus, pinus!!!!!! mozesz sie zglosic? proszę. Zgłaszam się - zgryźliwy Pinus Kilka słów na temat nazewnictwa wierzby iwy (nie Pinusa ) . Odmiana męska nosi nazwę: Wierzba iwa 'Kilmarnock' (Salix caprea 'Kilmarnock'), dawniej odmiana męska występowała pod nazwą Wierzba iwa 'Pendula' ( Salix caprea 'Pendula' (m)) lecz w praktyce literki "m' (masculus) nie pisano. Odmiana żeńska nosi nazwę Wierzba iwa 'Weeping Sally' (Salix caprea 'Weeping Sally'), dawniej ta odmiana występowała także pod nazwą Wierzba iwa 'Pendula' (Salix caprea 'Pendula' (f)) i też w praktyce zgubiono literkę "f" (femininum). W wyniku tego wszystkiego powstał trochę mętlik z tymi Pędulami (męskimi i żeńskimi). Zródło: 1 -"LIST OF NAMES OF WOODY PLANTS" (2005-2010), 2 - Prof.W. Seneta - DENDROLOGIA, 3 - Zgryźliwy Pinus joaniko cytuje z internetu: "Wierzba iwa (salix caprea) 'Kilmarnock' - odmiana męska, bardzo często mylona z żeńską 'Pendula' " Teraz nie ma odmiany żeńskiej "Pendula' lecz jej prawidłowa nazwa brzmi: Wierzba iwa 'Weeping Sally' (Salix caprea 'Weeping Sally') .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 25.09.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Pinus- dziekuje za wiedzę. Przysfoiłam. a masz ją? eeeeeee..., znaczy jego, chlopaka czy ryzykowac na Allegro? bo jak nie znajde jej jutro na gieldzie ogrodniczej, to zostaje kupno przez wysyłkę. a, madwo, a czemuz to nie wsadzic bazi wielkanocnych do wody i ukorzenic? Hę??? to (chyba) zwyczajna wierzba placząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 25.09.2009 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 musialabym miec placzace bazie, ale jest to pomysl wlasciwie, pewnie tak zrobie, zanim sie zdecyduje gdzie ma byc docelowo bedzie ja latwo przesadzac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 25.09.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 musialabym miec placzace bazie, ale jest to pomysl wlasciwie, pewnie tak zrobie, zanim sie zdecyduje gdzie ma byc docelowo bedzie ja latwo przesadzac:) Wierzba iwa 'Kilmarnock' rozmnażana ze sztobrów Będzie płakała leżąc plackiem na ziemi . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 26.09.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 ostatnie zasmiecanie wątku madwo.Melduje, iz zakupilam rozczochranego jegomoscia, pt: Kilmarnock.ufffff.............., jedyny na gieldzie, chyba na mnie czekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 27.09.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 placzaca popularna to chyba salix alba 'tristis' chociaz w niektorych zrodlach jest to salix sepulclaris ........ ja szukam wielkiej wierzby ta to juz wogole nie bywa te chcialam z witek, bez placków, ale nie wiem, nie rozmnażam swiadomie drzew, nie bede sie upierac, joaniko poddała pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 27.09.2009 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 joaniko, gratuluje:)mnie zasmiecanie nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 madwo - ty chcesz Tristis? Jej nie trzeba szczepić na pniu. Starczy ukorzenić gałązkę. Ja dostałam od Agakiz na wielkanoc wiązanke pedów "Tortuosa" z której miałam kilka doniczek szybko rosnących pogiętych wierzb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 wiempinus zle przyporzadkowal checi z odmianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 04.10.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 wiem pinus zle przyporzadkowal checi z odmianami W wątku tym była mowa o wierzbie iwa 'Kilmarnock' i trudnościach w jej nabyciu dlatego uważałem, że o nią chodzi Przepraszam, jeżeli źle odczytałem to co miałaś na myśli .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Pinus, normalnie ci nie do twarzy z tym slowem na P... no i oczywiscie nie ma za co i tak cie kocham.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts