sipatka 24.08.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam wszystkich...Dzisiaj założyłam dziennik budowy i dokonałam pierwszego wpisu. Mam nadzieję, że znajdą się chętni, którzy podzielą się ze mną swoimi doświadczeniami i radościami z posiadania ziemi i budowania domu. Pozdrawiam i do zobaczenia. Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 26.08.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 witam serdecznie. Dziennik dobra rzecz. Też dopiero zaczynamy więc może nas przegonicie ? dużo piszcie i dużo zdjęć dodajcie. Drzewa na działce śliczne. Wytrwałości i cierpliwości życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.09.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam łodziankę !!!!! W jakiej części łódzkiego takie piękne drzewa rosną ???? Uwielbiam brzózki Będę kibicować ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 04.09.2009 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Pozdrawiam serdecznie kibiców. Moja działencja niedaleko Szadku. W środku małej wioseczki taki kawałeczek ziemi ze starodrzewem się trafił. Sam "mniód". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.09.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witajcie! Bardzo się ucieszyłam, jak na wasz dziennik trafiłam! Miło mi że ktoś będzie nam szlaki przecierał! Właśnie dzisiaj dostaliśmy informację od notariusza, że ANR nie skorzysta z prawa pierwokupu! I bardzo nas to cieszy. Nasz działka ma 4200 m Jak wam udało się mniejszy kawałek ziemi rolnej kupić - nie mam pojęcia! No jak? Nas niestety urzędnicy z gminy nie lubią Myślę sobie kobieta w okienku mnie nie lubi - może z mężem będzie inaczej rozmawiać Posłałam męża po wnioski do WZ (u nas również nie ma MPZP) Ale baba dalej okoniem stoi! No szlag mnie trafi! Najpierw suszyłam mężowi głowę, że chcę mieć tą działkę, a teraz wszystko nam pod górkę coś idzie - chyba się nie wybudujemy No ale teraz już za późno na wycofywanie się z umowy - powiedziałam A, to B też muszę! W tygodniu podpisujemy umowę kupna, a co dalej, zobaczymy! Wam życzymy powodzenia! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 08.09.2009 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Chyba mieliśmy dużo szczęścia po prostu . Nasz kawałek ziemi byl akurat jakby wyrostkiem od całego 3 hektarowego pola. Na dodatek znajduje się pomiędzy dwoma domami na wsi. W związku z tym zgoda na zabudowę była jakby od razu pewna, no bo i z lewej i z prawej już coś jest więc tutaj tylko wstawić domeczek (nasz). Wniosek dostaliśmy bez żadnych utrudnień, ale... Niedawno dowiedziałam się, że kawałek dalej tak właściwie już za wsią jeden facet kupił sobie ziemię ale nie zgodzili się na zabudowę. Nie było obok domów i dlatego chyba... Z drugiej strony drogi podobna sytuacja, więc nie ma co CHYBA JEDNAK MIELIŚMY DUŻO SZCZĘŚCIA . Oby nas nie opuściło Ale myślę, że i Wam się uda. Do zobaczenia i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 22.10.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Wpadłam z rewizytą !!!! Nie wiem czy pisałam, że domek słodziutki ????? Mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 22.10.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witajcie! Czekam z niecierpliwością na dalsze wpisy w dzienniku! Kierownik pozwolił - no to teraz się zacznie! Powodzenia życzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 23.10.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Miło odwiedzić współbudujących No to troszku Was wywiało. Widzimy że Łódź a tu aż pod Szadek. Czy to przypadek? Będziemy nawiedzać dziennik, komentarze i kibicować postępom na budowie I fotki, fotk,i fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 24.10.2009 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Zapraszam serdecznie. Fantastycznie miło się robi, jak można podzielić się swoimi radościami i rozterkami z innymi. Taka rodzina budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 25.10.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witaj! Świetne te wasze zmagania z korzonkami Jak bym była kurą, też bym szalała na takich hałdach świeżo rozgrzebanej ziemi! A mówi się ślepa kura Wyjściowy projekt znam, a zmiany? Kiedy otrzymacie projekt po adaptacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 25.10.2009 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Projekt po adaptacji już gotowy. Domek sympatyczny. Poprzesuwałam okna, przestawiłam sprzęty łazienkowe i ścianki wg własnych potrzeb. Niestety jednak nie ma szczęścia pełnego i zaplanowane szambo stoi wg mnie w złym miejscu. Moja wina, moja wina bo nie bardzo wiedziałam gdzie powinno stać. Spuściłam się na doświadczenie Pańci. To mi pańcia walnęła szambo na wprost domu z dala od wjazdu. I jak ja będę własne gówienka wyciągała? Będą mi na działkę po g wjeżdżać?! Drobne błędy typu - "och nie zauważyłam zmiany rozmiaru okna" poprawione na bieżąco za pomocą korektora . Dobra pomyślę co z tym zrobić. Zmiana położenia szamba - nowy projekt - 300 zeta i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 26.10.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Zaglądamy gdzie się da żeby podpatrzeć co się da I też będziemy wdzięczni za odwiedzanie naszego, jeszcze skromnego profilu. Chwilowo oczekiwanie na adaptacje projektu a potem na PnB. I wtedy zacznie się dziać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 26.10.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 A na naszej działce sam własnoręcznie wycinałem krzory i wykopywałem korzenie chyba z tydzień. A przyjechał pan Zenek i w 15 minut wyrwał co było do wyrwania, potem zaorał, zbronował i zrekultywował w godzinkę Tylko kurek nie było skąd wziąć Bo u nas dookoła konie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 26.10.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 lucjanmarek chętnie bym zajrzała na Wasz dziennik ale nie umiem znaleźć może jakaś podpowiedź ? A tych kur to nie ma co zazdrościć jak się ma takie cuda jak konie obok siebie. Marzy mi się mieć własnego ale to marzenie pozostawię raczej nie zrealizowane bo jakoś jazdy mi nie wychodzą wielkie te konie jakieś i z góry tak wysoko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 28.10.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Dziennika nie zaczęliśmy pisać bo na tym etapie tak naprawdę nie ma o czym Papiery, pozwolenia, bieganie ustalenia z Architektem (Panią) prąd i tak dalej. Sami wiecie jak to jest a jeżeli nie to wszystko przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 10.11.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Witaj Bardzo sympatyczny domek budujecie Kurek nie zazdroszczę, my też mamy po sąsiedzku i kury i kaczki i inne ptactwo, chociaż za płotem są, mnie denerwują bo, w niedalekiej odległości od okien sypialni, śmierdzą Życzę powodzenia w realizacji marzeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 10.11.2009 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Te kurki u nas to na szczęście tylko do czasu postawienia ogrodzenia będą sie tak panoszyły bo potem to jak wpadną z odwiedzinami to może z nich dobry rosołek być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 12.11.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 http://images43.fotosik.pl/186/ea99034e27ca4bd6med.jpg a to jest właśnie nasza ukochana brzoza, która króluje pięknością nad wszystkimi drzewami dookoła piękna nie dziwię się, że się zakochaliście pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 23.11.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 przepraszam, czy zmiana avatarku, to tak a propos gonitwy budowlanej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts