Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - mały domek z brzozą w tle...

sipatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie! Bardzo się ucieszyłam, jak na wasz dziennik trafiłam! :lol: Miło mi że ktoś będzie nam szlaki przecierał!

Właśnie dzisiaj dostaliśmy informację od notariusza, że ANR nie skorzysta z prawa pierwokupu! I bardzo nas to cieszy.

Nasz działka ma 4200 m :roll: Jak wam udało się mniejszy kawałek ziemi rolnej kupić - nie mam pojęcia! :o No jak?

Nas niestety urzędnicy z gminy nie lubią :cry: Myślę sobie kobieta w okienku mnie nie lubi - może z mężem będzie inaczej rozmawiać :wink: Posłałam męża po wnioski do WZ (u nas również nie ma MPZP) Ale baba dalej okoniem stoi! :evil: No szlag mnie trafi! Najpierw suszyłam mężowi głowę, że chcę mieć tą działkę, a teraz wszystko nam pod górkę coś idzie - chyba się nie wybudujemy :cry:

No ale teraz już za późno na wycofywanie się z umowy - powiedziałam A, to B też muszę! W tygodniu podpisujemy umowę kupna, a co dalej, zobaczymy!

Wam życzymy powodzenia! Pozdrawiam

Chyba mieliśmy dużo szczęścia po prostu :D . Nasz kawałek ziemi byl akurat jakby wyrostkiem od całego 3 hektarowego pola. Na dodatek znajduje się pomiędzy dwoma domami na wsi. W związku z tym zgoda na zabudowę była jakby od razu pewna, no bo i z lewej i z prawej już coś jest więc tutaj tylko wstawić domeczek (nasz). Wniosek dostaliśmy bez żadnych utrudnień, ale... :-?

Niedawno dowiedziałam się, że kawałek dalej tak właściwie już za wsią jeden facet kupił sobie ziemię ale nie zgodzili się na zabudowę. Nie było obok domów i dlatego chyba... Z drugiej strony drogi podobna sytuacja, więc nie ma co CHYBA JEDNAK MIELIŚMY DUŻO SZCZĘŚCIA :D . Oby nas nie opuściło :wink: Ale myślę, że i Wam się uda. Do zobaczenia i powodzenia. :D

• 1 month później...

Projekt po adaptacji już gotowy. Domek sympatyczny. Poprzesuwałam okna, przestawiłam sprzęty łazienkowe i ścianki wg własnych potrzeb. Niestety jednak nie ma szczęścia pełnego i zaplanowane szambo stoi wg mnie w złym miejscu. Moja wina, moja wina bo nie bardzo wiedziałam gdzie powinno stać. Spuściłam się na doświadczenie Pańci. To mi pańcia walnęła szambo na wprost domu z dala od wjazdu. I jak ja będę własne gówienka wyciągała? Będą mi na działkę po g wjeżdżać?! :roll: :roll: :-?

Drobne błędy typu - "och nie zauważyłam zmiany rozmiaru okna" poprawione na bieżąco za pomocą korektora :o :o :o .

Dobra pomyślę co z tym zrobić. Zmiana położenia szamba - nowy projekt - 300 zeta i gotowe :-?

lucjanmarek

chętnie bym zajrzała na Wasz dziennik ale nie umiem znaleźć :oops: może jakaś podpowiedź :lol: ?

A tych kur to nie ma co zazdrościć jak się ma takie cuda jak konie obok siebie. Marzy mi się mieć własnego ale to marzenie pozostawię raczej nie zrealizowane bo jakoś jazdy mi nie wychodzą :cry: wielkie te konie jakieś i z góry tak wysoko ...

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...