Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - mały domek z brzozą w tle...

sipatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Izka!

Ile u Ciebie wiosennych zmian!

Zazdroszczę Ci projektu ogródka, bo ja to ciągle latam po swoich włościach z przypadkowymi roślinkami i nie do końca mam pomysł na ostateczny efekt.

Jakaś taka bez wyobraźni jestem chyba. :bash:

U Ciebie jest już uroczo, a jak będzie pięknie jak to wszystko zakwitnie. :D

Na magnolię też zachorowałam onegdaj w jednej szkółce ogrodniczej.

Ale cena ostudziła moje zapały. :(

Karolek - boski.

Macie z nim chyba niezły ubaw.:lol2:

Pozdrowionka cieplutkie dla Ciebie przesyłam.

Łoj chwalą:o

Miło mi śtraśnie... chyba nie zasługuję:oops::oops::oops:

A teraz:mad:

Jak Ty kochana tak pracujesz

http://i43.tinypic.com/125ibg7.jpg

to ja się nie dziwię, że dłuuuuuugo jeszcze;)

Te przy garażu chyba jednak za blisko :yes:... Flamingo to jak by nie patrzeć dzewo będzie:yes:...no i Suessici jednak kupiłaś:wiggle:, a taxusik jeden?

Spadam bo chłopu się netu zachciało:mad:

Iwonko, miło mi że Ci się u mnie podoba.

Ja podobnie latałam po ogórdku i co chwila inne pomysły miałam:yes:. W końcu i tak wszystko pod siatką lądowało:lol:.....

Teraz to co innego:lol:, choć jak przeczytasz co Arctica napisała, to od razu zobaczysz, że i z planem to wcale nie takie łatwe:no:.

Co się tyczy wyobraźni to na pewno ją masz, tylko, że trudno Ci pewnie wybrać. Jest tak duuuużo cuuuudownych i roślin i ogrodów, że człowiekowi trudno wybrać.

A Karolek, przekochane zwierzątko. Sama miłość i radość.:hug: Czy wiesz, że jak ja wracam do domu po pracy to on się wita ze mną taki niesamowicie szczęśliwy, a potem jeszcze z rozpędu i tej radości wita się z tymi co co już w domu byli wcześniej?. Leci i liże Tomka i Madzię. A rozbójnik to z niego tylko do kapci Tomka - zjadł już czwartą parę !!! Chyba kupię małżowi inne kapcie, MNIEJ SMACZNE :lol2:

Łoj chwalą:o

A chwalą chwalą

Miło mi śtraśnie... chyba nie zasługuję:oops::oops::oops:

Zasługujesz i kropka !!!! Bez Twojej pomocy nie ruszylibyśmy z tym ogrodem

A teraz:mad:

Jak Ty kochana tak pracujesz

http://i43.tinypic.com/125ibg7.jpg

to ja się nie dziwię, że dłuuuuuugo jeszcze;)

Myślenie jest strasznie męczące.:popcorn: Nie widać po mej twarzy głębokich przemyśleń :rolleyes:

Te przy garażu chyba jednak za blisko :yes:...

Tam są dwa do wykopania, z poprzedniej rabaty, tylko że jeszcze nie wiem gdzie je ciepnąć. Jak wykopiemy to się zluzuje............. chyba................

Flamingo to jak by nie patrzeć dzewo będzie:yes:...

Się Tomek załamie. Znowu przekopywanie dopiero co wsadzonego :confused:. Ty a jaki on wielki będzie, bo jak za wielki to ja go nie kcem z tej strony :rolleyes:

no i Suessici jednak kupiłaś:wiggle:, a taxusik jeden?

Się prywatnie wypowiedziałam caaałą epistołą.......nie czyta się poczty hę ???

Spadam bo chłopu się netu zachciało:mad:

Ty się tak nie dawaj z tym netem. Twardym trzeba być nie mientkim.

Wiesz... nie daję się, i jakbym kciała to bym przecież nie oddała, ale jak nad głową stoi i co chwilę pyta kiedy to jakoś nie mam ochoty:rolleyes:

Lista przeczytałam, faktycznie rozwiał moje wszelkie wątpliwości.

Flamingo - małe drzewo, 5m wys. 4 m. szerokie... znaczy gdzieś dwa metry od niego cosik rosnąć powinno dopiero, tym bardziej, że lubi być bardziej krzakiem niż drzewem...

Przy ławeczce od lewej liściaste krzaki to dereń biały Elegantissima, ciemne to pęcherznica kalinolistna Diabolo, z tym jasnożółtym mam problem, nie widzę dobrze listków (nie da się powiększyć) jest to albo pęcheżnica Luteus albo dereń Spaethii... raczej to drugie, w pełnym słonku tak mocno się wybarwia:)

Resztę pogadam w liście;)

Tak to można pracować, droga Koleżanko! Podoba mi się Twoje podejście do sprawy :rolleyes: Fajnie to będzie wyglądać, ja niestety jestem na podobnym etapie jak Iwona - poszukiwań i ganiania po ogrodzie ze wszystkim, co mi w ręce wpadnie!

Uściski dla Karolka!

Dzięki dziewczyny. Miło że się podoba, ale do pełni uroku to i wreszcie ciepła potrzeba żeby się liście rozwinęły i lat żeby to wszystko urosło i jeszcze dosadzić dbo więcej brakuje niż jest.

Ostatnio marzy mi się taka ławeczka jak u AGP-ów tylko obrośnięta glicynią. I wiecie w czym problem??? Ano w tym, że nie mogę się zdecydować w którym miejscu ogrodu ją ciepnąć :confused:

Już nie mam siły do własnego niezdecydowania...