luis23 25.08.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 witam, mam pytanie czy ktoś może mi napisać opinię o gotowych parkietach firmy BAUWERK? ...Kupił taki parkiet mój kuzyn, Akację Parzoną, podłoga wygląda super extra ale jest dopiero co po montażu...Powiedzieli mu w sklepie, że to najbardziej topowa firma na świecie jeżeli chodzi o gotowe parkiety, że to ta sama jakość w podłogach co Kahrs.Podłogi są dosyć drogie ale super wyglądają i tak się zastanawiam czy warte są swoich pieniędzy. Facet mówił w sklepie, że to Szwajcarrski producent,że szwajcarska jakość w podłogach.? !Proszę o info. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryhoo 26.06.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 podnoszę temat. czy ktoś instalował i ma dobre doświadczenia z nimi z podłogówką? moja żona ma ciąg na duże deski a bedziemy mieli podłogówkę w salonie, wprawdzie tylko połowę salonu reszta to płylki ale czy to wypali? teraz wypuścili serię villapark z naprawde dużymi 2 warstwowymi deskami. prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.06.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 witam, mam pytanie czy ktoś może mi napisać opinię o gotowych parkietach firmy BAUWERK? ...Kupił taki parkiet mój kuzyn, Akację Parzoną, podłoga wygląda super extra ale jest dopiero co po montażu... Powiedzieli mu w sklepie, że to najbardziej topowa firma na świecie jeżeli chodzi o gotowe parkiety, że to ta sama jakość w podłogach co Kahrs. Podłogi są dosyć drogie ale super wyglądają i tak się zastanawiam czy warte są swoich pieniędzy. Facet mówił w sklepie, że to Szwajcarrski producent,że szwajcarska jakość w podłogach.? ! Proszę o info. pozdrawiam Dobry z gościa handlowiec. Bauwerk to dobra firma. Produkty mają też różne. Kaehrs'a też nie kupuje się w ciemno. Czy jet to parkiet lity, czy wielowarstwowy? Akacja parzona zszarzeje po czasie od promieni słonecznych UV (światło dzienne). Lakiery także się rysują jak każde inne. Przeczytaj załączoną kartę użytkowania i pielęgnacji i porównaj z innymi produktami (kartami). Wszystko to samo. Zapytaj na co dokładnie dają gwarancję. Na pewno nie na lakier, gdy go porysujesz czy z lekka schodzisz. Jeżeli jest to parkiet warstwowy jaka jest gruba warstwa wierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamel27 21.07.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 witam,ja mam u siebie podłogę Bauwerk - konkretnie doussie, podłoga była instalowana jakieś 8 miesięcy temu,pozatym, że zmieniła kolor ( ale podobno to rzecz charakterytyczna dla gatunków egzotycznych )to zachowuje się bez zarzutów. Bardzo ładne, dokładne wykończenie - nie czuc i nie widac wogóle łączeńna deskach,szczerze to porównując ceny ( brałem pod uwagę baltic wood ) różnice nie są na prawdę wielkie,a podłoga wygląda nieporównywalnie lepiej już na samym próbniku, a nie wspomnę o większej powierzchni.kiedyś na Bartyckiej dostałem namiar na Pana który instalował podłogi Bauwerk w Niemczech i bardzo polecał,zwłaszcza w przypadku instalacji na ogrzewanie podłogowe, gwarancja jest dokładnie taka sama jak przynormalnym montażu, a pozatym z tego co wiem to na zachodzie od dobrych 10 lat stosuje się takie rozwiązaniai nie ma żadnych problemów, pod warunkiem, że zastosujemy odpowiednią chemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka123 24.07.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ja mam u siebie Bauwerka, Sucupira 14, Megapark, olej. Uzytkuje tę podłogę od prawie dwóch lat na ogrzewaniu podłogowym i naprawdeeee żadnych problemów, w zimie żadnych szczelin, na zewnątrz - 10 C a ja w domu mam pod stopami ciepłe, przyjemne drewno . Też się zastanawiałam nad położeniem w części salonu płytek ale na drewno namówili mnie znajomi z Niemiec, którzy mają właśnie Bauwerka od 6 czy 7 lat na ogrzewaniu podłogowym i u nich też super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grynek77 24.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 podpinam sie waham sie miedzy kahrsem debem bielonym a wlasnie bauwerkiem tez dab bielony...czy naprawde jest taka roznica przy oporze cieplnym ??? opor cieplny kahrsa to ok 0,14 a bauwerka 0,049 wg producenta...ale to tez wynika z grubosci paneli. Kahrs jma 15mm przy czym bauwerk 9,5mm oraz 0,3mm ciensza gorna warstwa... co myslicie drodzy forumowicze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszinho 25.07.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Zarówno Bauwerk jak i Kahrs to najwyższa półka światowa w podłogach a już szczególnie przy zastosowaniu na ogrzewanie podłogowe.Bauwerk to podłogi typowo dwuwarstwowe do klejenia do podłoża, przy zastosowaniu odpiwiedniego kleju specjalna konstrukcja deski, niewielka jej grubośc ( przy zachowaniu odpowiedniej wierzechniej warstwy użytkowej - nawet do 6 mm, co pozwala na wieleokrotne szlifowanie lub cyklinowanie ) sprawia że podłogi te doskonale sprawuja się na ogrzewaniu podłogowym, stawiając jak na podłogi drewniane opór cieplny - czasami 2 czy 3 krotnie mniejszy niż inne podłogi drewniane co powoduje mniejsze straty ciepła i w dłuższej perspektywie znaczną oszczędnośc kosztów. Żaden producent na świecie nie daje gwarancji na lakier - tzn na zarysowania lub inne tzw mechaniczne uszkodzenia, wazne zatem aby lakier był twardy, dobrej jakości. Jednak najpraktyczniejszym rozwiązaniem jest lakier matowy a szczególnie olej, z tego względu, że zdecydowanie mniej widoczne są na takich powierzchniach uszkodzenia mechaniczne a podłogi dodatkowo wyglądają bardziej naturalnie.Jeżeli podłoga jest w szczegółny sposób fabrycznie wykonczona, czym charakteryzują się produkty Kahrsa jak i Bauwerka, wierzchnia warstwa drewna użytkowego nie jest aż tak istotna, deski tzw postarzane, ryflowane, fazowane są w ten sposób zaprojektowane, ( choc istnieje taka możliwośc ) aby w przyszłości ich nie cyklinowac, ponieważ to wyjątkowe wykończenie powierzchni zostanie utracone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 25.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Zarówno Bauwerk jak i Kahrs to najwyższa półka światowa w podłogach a już szczególnie przy zastosowaniu na ogrzewanie podłogowe. Bauwerk to podłogi typowo dwuwarstwowe do klejenia do podłoża, przy zastosowaniu odpiwiedniego kleju specjalna konstrukcja deski, niewielka jej grubośc ( przy zachowaniu odpowiedniej wierzechniej warstwy użytkowej - nawet do 6 mm, co pozwala na wieleokrotne szlifowanie lub cyklinowanie ) sprawia że podłogi te doskonale sprawuja się na ogrzewaniu podłogowym, stawiając jak na podłogi drewniane opór cieplny - czasami 2 czy 3 krotnie mniejszy niż inne podłogi drewniane co powoduje mniejsze straty ciepła i w dłuższej perspektywie znaczną oszczędnośc kosztów. Żaden producent na świecie nie daje gwarancji na lakier - tzn na zarysowania lub inne tzw mechaniczne uszkodzenia, wazne zatem aby lakier był twardy, dobrej jakości. Jednak najpraktyczniejszym rozwiązaniem jest lakier matowy a szczególnie olej, z tego względu, że zdecydowanie mniej widoczne są na takich powierzchniach uszkodzenia mechaniczne a podłogi dodatkowo wyglądają bardziej naturalnie. Jeżeli podłoga jest w szczegółny sposób fabrycznie wykonczona, czym charakteryzują się produkty Kahrsa jak i Bauwerka, wierzchnia warstwa drewna użytkowego nie jest aż tak istotna, deski tzw postarzane, ryflowane, fazowane są w ten sposób zaprojektowane, ( choc istnieje taka możliwośc ) aby w przyszłości ich nie cyklinowac, ponieważ to wyjątkowe wykończenie powierzchni zostanie utracone. Bez przesady. Podłogi warstwowe są wykonywane w podobnych technologiach, mają podobną trwałość i jakość wykonania. Mogą się różnić konstrukcją, grubością czy sposobem wykończenia a na pewno różnią się ceną. Tu każdy ma prawo do własnej oceny i wyboru. Natomiast nie piszmy bzdur o 2 lub 3 krotnej różnicy w przenikaniu ciepła czy stawianym oporze dla przenikania ciepła. Opór cieplny zależy od gęstości drewna (współczynnik przewodzenia ciepła) oraz od grubości elementu. Zakładając, że mamy podobne materiały to opór cieplny będzie zależał wyłącznie od grubości drewnianego elementu podłogowego. Dla zorientowanych technicznie wystarczy zważyć jeden element, po czym obliczyć jego objętość co pozwoli znależć jego gęstość. Na mojej www jest podany wspólczynnik przewodzenia ciepła dla drewna w zależności od jego gęstości. Dalej znając wspólczynnik przewodzenia ciepła oraz grubość elementu można obliczyć jego opór cieplny. Wówczas okaże się, że jedna firma zaniżyła wartości oporu, natomiast druga nie wiedzieć czemu podała wynik zawyżony.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka123 27.07.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Przede wszystkim aby nie wprowadzac w błąd forumowiczów wyjaśniam: Podłogi warstwowe wykonywane są w róznych technologiach, maja zdecydowanie rózną trwałośc oraz zdecydowanie rózny sposób wykończenia. Nie wiem jakie jest Pana doświdczenie z podłogami a szczególnie warstwowymi ale nie można wrzuca do jednego worka produktów klasy Kahrs, Bauwerk czy Boen z np. niektórymi polskimi producentami podłóg warstwowych. Opór cieplny podłóg Bauwerk - kolekcja Villapark, Cleverpark czy Monopark (są to specjalna konstrukcja z nośną warstwa HDF, cienka deska o grubości 9,5 mm, świetnie spisująca się na ogrzewaniu podłogowym) wynosi : ok. 0,049 m2K/W - 0,050 m2K/W dla porównania - pierwszy lepszy przykład ( dodam dobrego Polskiego producenta podłóg warstwowych ) - 0,116 0,120. zródło: http://www.balticwood.pl/tl_files/balticwood/uploads/pdf/instrukcje/wytyczne-dot-klejenia-parkietu-ogrzewanie.pdf Można tam równiez zobaczyc , że geśtosc drewna ma minimalny wpływ na opór cieplny podłogi, dlatego też większośc producentów podłóg nie dzieli oporu cieplnego na poszczegóne gatunki drewna a na kolekcje o tej samej grubości deski, w której występują rózne gatunki drewna. Jeżeli podaje się jakieś informacje/dane techniczne to warto aby miałe one jakies zródło uwierzytelniające podane dane ( chapter 7 ) http://www.bauwerk-parkett.com/en-int/services/brochures--3-113.htm Żaden "zachodni", szanujący się producent a szczególnie szwajcarski czy szwedzki nie może pozwolic sobie na zawyżanie czy zaniżanie wartości ( konsekwencje prawne, unijne normy). Rzecza zdecydowanie istotniejszą przy wyborze drewna na ogrzewanie podłogowe niż jego gęstosc jest jego współczynnik skurczu, im mniejszy tym lepszy, szczególnie przy ogrzewaniu podłogowym ( podłoga drewniana na ogrzewaniu podłogowym jest dużo bardziej narażona na rozsychanie ). pozdrawiam forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 27.07.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Bez kitu: - przy wszelkich obliczeniach 2x2=4 a jeśli ktoś podając właściwości materiału określa je mianem kolekcji, to należy zadać pytanie dlaczego to robi? Jeśli mamy wyrób z tego samego gatunku drewna lub materiału o podobnych właściwościach cieplnych to o wielkości oporu cieplnego decyduje jedynie jego grubość. - proszę podać istotne różnice technologiczne wpływające na wyższą trwałość oferowanych produktów od naszych rodzimych. - oferowane warstwówki na podkładzie HDF to konstrukcja hybrydowa - klasyczne panele + okładzina drewniana. Tu wartość tego typu podłogi każdy może sobie określić. - wspólczynnik przewodzenia ciepła płyty HDF ma ścisłe powiązanie z jej gęstością 600kg/m3 = 0,14W/mK, 800kg/m3 = 0,18W/mK)- i na pewno nie przekracza wielkości wspólczynnika przypisanej twardemu drewnu. W tej sytuacji rodzimy dwuwarstwowy na podkładzie z twardego drewna Parat-dos lub Finischparkiet o porównywalnej grubości stawia podobny jak nie niższy opór cieplny.- rodzima dwuwarstwówka klejona krzyżowo stanowi znacznie stabilniejszą konstrukcję od okładziny drewnianej klejonej na HDF. Bauwerk zdaje sobie z tego sprawę, stąd bardzo wiele ostrożności przy eksploatacji ich podłóg. (patrz opisy techniczne i eksploatacyjne, gdzie nie można wilgotnych mopów czy ścierek).Posumowując Bauwerk ma ciekwe kolekcje, czy są one trwalsze od innych oraz czy lepiej przewodzą ciepło, tego nie można stwierdzić ponieważ, póki co, brak jest rzeczowych argumentów. Pozdrawiam. Edytowane 28 Lipca 2011 przez Parkiet Uzupełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katka123 09.08.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam, Ja jestem baaardzo zadowolona z Bauwerka. Mam bieloną deskę jesion w lakierze od kilku i wygląda cały czas pięknie. Kupiłam ją ponieważ znajomi kładli sobie z tej firmy deski i mi ja polecili. Oni co prawda mieli jakiś egzotyk, ale nie wiem dokładnie jaki. Ja również jako użytkownik mogę ją z całą odpowiedzialnością mogę polecić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 09.08.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam, Ja jestem baaardzo zadowolona z Bauwerka. Mam bieloną deskę jesion w lakierze od kilku i wygląda cały czas pięknie. Kupiłam ją ponieważ znajomi kładli sobie z tej firmy deski i mi ja polecili. Oni co prawda mieli jakiś egzotyk, ale nie wiem dokładnie jaki. Ja również jako użytkownik mogę ją z całą odpowiedzialnością mogę polecić. Pozdrawiam Myślę. że jest to podciąganie reklamy produktu, przy czym nie razi "kuszącymi parametrami". Ktoś pisze że jest zadowolony z tej lub innej podłogi, poleca ją i ma prawo do takiej lub innej oceny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszinho 10.08.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Odpowiadam jako fachowiec i użytkownik podłogi Bauwerk: Należy zadać pytanie dlaczego producent, który zapewnia że jego produkt może być instalowany na ogrzewaniu podłogowym nie przedstawia wartości jakie ich produkt wykazuje przy zastosowaniu na ogrzewaniu podłogowym ( być może dlatego że nie przeprowadził badań i testów w tym zakresie ), - różnica technologiczna np. niektóre gatunki drewna np. Jatoba z oferty Kahrs i Bauwerk mogą być stosowane na ogrzewaniu podłogowym jednak juz w przypadku min. Baltic wood np. Jatoba nie może być stosowana. - oczywiście że rzeczą najistotniejszą przy zastosowaniu podłogi na ogrzewaniu podłogowym jest jego grubość, - "sprawia że podłogi te doskonale sprawuja się na ogrzewaniu podłogowym, stawiając jak na podłogi drewniane opór cieplny - czasami 2 czy 3 krotnie mniejszy niż inne podłogi drewniane co powoduje mniejsze straty ciepła i w dłuższej perspektywie znaczną oszczędnośc kosztów" - czyli jeżeli inne podłogi drewniane np. trójwarstwowe ( mogące być stosowane na ogrzewaniu podłogowym ) stawiają opór cieplny w wysokości ok. 0,012 - 0,014m2K/W a Bauwerk np. ok. 0,049 m2K/W, prawdą jest stwierdzenie , że róznica jest 2 lub prawie 3 krotna. http://www.balticwood.pl/Ogrzewanie_podlogowe.html - konstrukcja drewna na HDF jest konstrukcją bardzo sprawdzoną i stosują ją najlepsi europejscy producenci w tym: min. Bauwerk, Kahrs, Tarkett, nie można tego porównać niestety z Polskimi producentami bo takiej technologii jeszcze nie stosują. - uzywanie wilgotnych mopów i ścierek: BAUWERK: "Podłogę należy czyścić przede wszystkim „na sucho” przy pomocy szczotek lub odkurzacza, w razie potrzeby, po wcześniejszym „suchym” oczyszczeniu powierzchni, podłogę można także przetrzeć mocno wyciśniętym, wilgotnym mopem. Nadmiar wilgoci wpływa niekorzystnie na wygląd podłóg drewnianych oraz na wytrzymałość warstw wykończeniowych. W skrajnych przypadkach regularnego nadmiernego aplikowania wilgoci może to prowadzić do deformacji podłogi". - Barlinek: Największymi wrogami drewnianych podłóg są woda i piasek. Czystość podłogi utrzymujemy poprzez zamiatanie, odkurzanie oraz okresowe przecieranie wilgotną, ale nie mokrą, szmatką. Podłogi nie można myć wodą, z tego względu zabronione jest używanie mopów. - Finisz parkiet: Największym wrogiem drewnianych podłóg jest woda i piasek. Czystość podłogi utrzymujemy przez zamiatanie, odkurzanie oraz okresowe przecieranie wilgotną, ale nie mokrą szmatką. Podłogi nie można myć wodą, z tego względu całkowicie zabronione jest stosowanie mopów. Czyli w którym przypadku można a w którym nie można stosować mopów i ścierek? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 11.08.2011 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Według mojej oceny, "podłogi gotowe", zarówno rodzimej produkcji jak i obce, w istotny sposób różnią się ceną i wyglądem, w tym wielkością elementów kolorystyką czy strukturą powierzchni.W przypadku ogrzewania podłogowego i zakładaniej grubości okładziny podłogowej oraz przy tym samym wyborze gatunku drewna przenikalność ciepła będzie praktycznie taka sama bez względu na producenta i deklarowane przez niego parametry. Obliczenia i porównania są na tyle proste, że nie wymagają specjalistycznych badań. Podkład z HDF (obce) czy z twardego drewna (rodzime) nie robi tu większej różnicy w zakresie przenikalności ciepła.Podobnie z ostrożnością przy eksploatacji, tu zalecenia dotyczące wilgoci są bardzo podobne.Podsumowując, każdy ma swoją technikę sprzedaży, często jest to wyrafinowana socjotechnika czy wręcz psychomanipulacja.Powyższa dyskusja na tym forum umożliwi zainteresowanym bardziej świadomy wybór takiej lub innej podłogi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JusMac 28.07.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Wiam bardzo się ciesze, że moja siostra mieszkająca w Austrii poleciła mi Bauwerka. mam zainstalowany od 1,5 roku dąb wędzony z kolekcji Villapark i jestem maksymalnie zadowolona. aby nie robić jakiejś niepotrzebnej reklamy bauwerkowi napisze tylko tyle ze odwiedzając kilka sklepów z parkietami w Austrii wszyscy sprzedawcy wymieniali bauwerka wraz z jeszcze może jedną czy dwoma innymi firmami jako najlepszy produkt z parkietów na podłogówkę. W Austrii tradycja instalacji drewna na podłogówce sięga kilkunastu lat i podłogówka jest w większości domów, u nas drewno i podłogówka to nowość i wiele firm, sprzedawców nie ma żadnej wiedzy na ten temat, odwiedzając niektóre polskie sklepy, sprzedawcy nie informowali na temat wygrzewania wylewki czy oporu cieplnego parkietu. powiem więcej jak się dowiadywałam to byli tacy producenci, którzy nie dawali pełnej gwarancji na parkiet na ogrzewaniu podłogowym. mam pytanie do użytkowników podłogi bauwerk Villapark, jaki olej możecie polecić aby dobrze i łatwo się nakładał i nie pozostawiał na czarnej podłodze smugi? Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszinho 31.07.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 proponowałbym stosować oleje zalecane przez producenta czyli olej Bauwerk Care Oil. To naprawdę świetny olej z zastosowaniem do wszystkich podłóg drewnianych wykończonych olejem naturalnym. jeżeli powstają smugi tzn. że olej albo jest słabej jakości albo jest nieprawidłowo nakładany. najlepszy sposób to po umyciu na mokro ( płynem Cleaner ) nakładać olej z rozpylacza. olej będzie wtedy zaaplikowany równo na całej powierzchni i nawet na ciemniej podłodze nie pozostawi smugi. również świetnym olejem godnym polecenia jest olej firmy Loba Aqua Oil Care. jeżeli powstaną smugi po tych olejach to po 2-3 krotnym przetarciu podłogi wilgotnym mopem takie smugi znikną. tak czy inaczej smugi po olejach powinny zniknąć po umyciu podłogi zwyczajnym płynem Bauwerk Cleaner lub innym podobnym. zawsze warto również zapytać o sposób czyszczenia i konserwacji w firmie gdzie kupiłaś podłogę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 za chwilę zamknę wątek bo widzę, że pisują tu jedynie maretingowcy firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszinho 31.07.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 moja odpowiedz miała być rzeczowa a nie być promowaniem oleju Bauwerka. jeżeli producent zaleca stosowanie swoich produktów do pielęgnacji to powinno się tak robić. to nie marketing a bezpieczeństwo i gwarancja. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 szyszinho - mam wgląd we wszystkie twoje posty i widze, że zajmujesz się tylko lokowaniem produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszinho 31.07.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 wszyscy maja wgląd na moje posty, wystarczy się zalogowac. nie pisz takich bzdur że zajmuje się lokowaniem produktów tylko udzielam fachowych rad dot. konkretnego produktu a nie produktów. w sumie mam może 6,7 wpisów przez pare lat, odpowidam na zapytania forumowiczów aby wyelininowac pseudofachowac i bzdurne opinie przekazywane na forach dot. produktów warstwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts