Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

po której stronie łóżka śpi kobieta ?

malka

Po której stronie łóżka śpi kobieta?  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Po której stronie łóżka śpi kobieta?

Recommended Posts

Zaskoczona i zaciekawiona , zapytam Was po której stronie łózka śpi kobieta?

W czasie luźnej dyskusji trzech forumowiczek, wyszło,że wszystkie śpimy po tej samej stronie , skąd to się bierze, czy to jakaś reguła ?

miejse określamy leżąc na wznak :D

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zaskoczona i zaciekawiona , zapytam Was po której stronie łózka śpi kobieta?

W czasie luźnej dyskusji trzech forumowiczek, wyszło,że wszystkie śpimy po tej samej stronie , skąd to się bierze, czy to jakaś reguła ?

miejse określamy leżąc na wznak :D

u mnie nie ma reguły, bo ja śpię po stronie dalszej od drzwi

obecnie np. po prawej

w nowym domu będzie to po lewej :D

w zależności jak na to patrzeć

mówię, jak się leży - leżę obecnie po prawej stronie, oczywiście wtedy na lewym boku, by wtulać się w męża :D

Po lewej :D

Dlaczego tak jest nie wiem ale skojarzyło mi się,że często kiedy się widzi idące pary to kobieta też jest po lewej.Kiedyś spotkałam się z takim tłumaczeniem,że mężczyzna musiał mieć prawą rękę wolną żeby w razie napaści mógł szybko dobyć szpady czy tam innej procy :D

Może ten obyczaj przeniósł się do łóżka.

Gorzej kiedy ten nasz obrońca śpi na brzuchu :lol:

To jest tym bardziej tajemnicze, ze zgodnie z savoir-vivrem kobieta idzie po prawej stronie mezczyzny i tak tez chodze z mezem... A spimy odwrotnie. :roll:

oooo jak bylismy jeszcze nastolatkami to Mój Pan i Władca strasznie tego pilnował :p że ja mam być po jego prawej stronie i nie inczej :) i tak nam zostało... co śmieszniejsze teraz jak gdzies idziemy to każde z nas podświadomie dąży do takiego 'ustawienia' bo odwrotne jakos tak nas 'uwiera' :)