Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta dla kobiet :)

Przedział wiekowy  

626 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przedział wiekowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 244
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej,

niestety nie buduję domu, szalejące ceny działek w Poznaniu po prostu nas załamały, a nie wyobrażam sobie znów mieszkać kawałek od Poznania (nawet jeśli miałoby to być kilka km), sama tak mieszkałam i mieszkam znów, więc przyszłość za Poznaniem odpada :evil:

Niestety inwestycje w firmie nie pozwoliły nam przeznaczyć wszystkich oszczędności na nowy dom :( a w kredyty puki co nie chcemy się narazie pchać .

Kupiliśmy więc narazie całkiem spore 70m2 mieszkanko w samym centrum Poznania. Udało nam się wydac całkiem mało, wle niestety musimy zrobić generalny remont, więc będzie prawie jak budowa od początku 8)

Ruszamy już niedługo, mieliśmy już od początku kwietnia, ale prace remontowe w całym bloku troszkę nas opóźńią ...

Niestety pierwszy przedział wiekowy juz nie dla mnie :cry: ale w drugim jeszcze troszkę luzu mam...

a mój mąż.. no cóz... anie pierwszy, drugi, ani nawet trzeci :lol: .. zasili 4 przedział :wink:

Czy jestem kobietą budującą - myślę, że tak. Na mojej głowie jest większość obowiązków związanych z domem i frimą, więc pewnie remont mieszkania też będzie 8) poza tym, niedawno mąż kupił sobie auto i ja już awaryjnie się nie wtrącałam do jego wyboru... nie pomagałam w wyborze koloru, mocy, typu.... więc on juz też ma zapowiedziane, że nie "włoży nosa" w wybór czegokolwiek w urządzaniu mieszkania .. :wink: taka ze mnie przebiegła jędza :p

wszystkiego dobrego dla wszystkich budujących

• 2 weeks później...
Ja czwarty, mąż szósty. Teoretycznie buduje ja. Tzn. ja biore kredyt i ja go będe spłacać, ja czytam, ja napieram, ja popycham do działania.... Mżonkowi sie nie spieszy, a to czas na kredyt niedobry, a to czas na budowe niedobry, a to - wie pan jak to jest jak kobieta się uprze? No cóż, uparłam się. Mąż pomaga, nie, żeby tak sam z siebie coś robił, ale zainspirowany owszem. Zresztą On w rozjazdach... I jeszcze jedna uwaga, mianowicie hasło - buduję dom, nie oznacza dla mnie faktu budowania fizycznie. Ja jestem inwestorem, ja płacę, ja pilnuję, ja załatwiam, ja to trzymam w garści. To, że nie biegam z wiertarką na swojej budowie, nie oznacza, że ja nie buduję. :D

• 3 weeks później...

ja obecnie 28-zaczynamy w lipcu (nie sugerujcie sie nick-iem, konto zakładał mąż, ale to ja urzęduje na forum)

mąż załatwia papiórki i bedzie zajmował sie budową i zarabiał na to Ja pracuje, ciągle się uczę i zajmuje synkiem

Podejrzewam że moja rola zacznie sie przy urządzaniu, czyli za ook rok ( mam nadzieję)

• 2 months później...
  • 4 weeks później...

od miesiaca lapie sie w drugi przedzial wiekowy- a po obejrzeniu wynikow ankiety to zauwazylam , ze jestem w wiekszosci :)

A tak na marginesie to jestem tylko zona inwestora, bo we wszystkich dokumentach byl podawnay tylko Artur.

Teraz bedziemy budowac nasz pierwszy domek , ale juz od kilku lat bierzemy bezbosredni udzial w budowaniu mieszkan dla innych.