yagularka 11.04.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Budujemy z mężusiem i mamy po 30. Fundamenty będą w maju. Jak skończymy będziemy już w następnym przedziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daisy-stokrotka 13.04.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 hej, niestety nie buduję domu, szalejące ceny działek w Poznaniu po prostu nas załamały, a nie wyobrażam sobie znów mieszkać kawałek od Poznania (nawet jeśli miałoby to być kilka km), sama tak mieszkałam i mieszkam znów, więc przyszłość za Poznaniem odpada Niestety inwestycje w firmie nie pozwoliły nam przeznaczyć wszystkich oszczędności na nowy dom a w kredyty puki co nie chcemy się narazie pchać . Kupiliśmy więc narazie całkiem spore 70m2 mieszkanko w samym centrum Poznania. Udało nam się wydac całkiem mało, wle niestety musimy zrobić generalny remont, więc będzie prawie jak budowa od początku Ruszamy już niedługo, mieliśmy już od początku kwietnia, ale prace remontowe w całym bloku troszkę nas opóźńią ... Niestety pierwszy przedział wiekowy juz nie dla mnie ale w drugim jeszcze troszkę luzu mam... a mój mąż.. no cóz... anie pierwszy, drugi, ani nawet trzeci .. zasili 4 przedział Czy jestem kobietą budującą - myślę, że tak. Na mojej głowie jest większość obowiązków związanych z domem i frimą, więc pewnie remont mieszkania też będzie poza tym, niedawno mąż kupił sobie auto i ja już awaryjnie się nie wtrącałam do jego wyboru... nie pomagałam w wyborze koloru, mocy, typu.... więc on juz też ma zapowiedziane, że nie "włoży nosa" w wybór czegokolwiek w urządzaniu mieszkania .. taka ze mnie przebiegła jędza wszystkiego dobrego dla wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 17.04.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Teraz jestem w drugim przedziale, ale jak skończymy (czyli pewnie za 2 lata), to będzie już 3 przedział Budujemy razem z mężusiem, ale jak na razie to ja załatwiam wszystko - począwszy od projektu a skończywszy na rozmowach z ekipami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 18.04.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Zaznaczyłam czwarty przedział,żeby solidaryzować się z męzem . A tak poważnie: w najbliższą sobotę Upiorek kończy 37 lat a w grudniu tego roku ja kończę 35. Ponieważ nasza budowa jest na etapie załatwiania papierologii to pewnie zaczniemy będąc pospołu w czwartym przedziale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 18.04.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Przedział 31-35, buduję z mężem tzn. ja buduję a on zarabia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 28.04.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Ja czwarty, mąż szósty. Teoretycznie buduje ja. Tzn. ja biore kredyt i ja go będe spłacać, ja czytam, ja napieram, ja popycham do działania.... Mżonkowi sie nie spieszy, a to czas na kredyt niedobry, a to czas na budowe niedobry, a to - wie pan jak to jest jak kobieta się uprze? No cóż, uparłam się. Mąż pomaga, nie, żeby tak sam z siebie coś robił, ale zainspirowany owszem. Zresztą On w rozjazdach... I jeszcze jedna uwaga, mianowicie hasło - buduję dom, nie oznacza dla mnie faktu budowania fizycznie. Ja jestem inwestorem, ja płacę, ja pilnuję, ja załatwiam, ja to trzymam w garści. To, że nie biegam z wiertarką na swojej budowie, nie oznacza, że ja nie buduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 29.04.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 31 lat - i ja i mąż. Choć to będzie już nasze drugie wspólne miejsce na Ziemii. Pierwszy dom (a raczej mieszkanie w niskiej zabudowie) robiliśmy sami od stanu surowego otwartego, nawet okna i instalacje. Wtedy mieliśmy po 26 lat. Piękne czasy. Ach, jak ten czas ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julka_jr 18.05.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 rocznik 75 a mieszkam rok, a budowałam dom 5 miesięcy, dalej budujemy tzn już nie bardzo w domu a przy nim - taras, miejsce po garażu na 2 salon, ale jak już się mieszka to się tak nie spieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 21.05.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 ja obecnie 28-zaczynamy w lipcu (nie sugerujcie sie nick-iem, konto zakładał mąż, ale to ja urzęduje na forum)mąż załatwia papiórki i bedzie zajmował sie budową i zarabiał na to Ja pracuje, ciągle się uczę i zajmuje synkiem Podejrzewam że moja rola zacznie sie przy urządzaniu, czyli za ook rok ( mam nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 31.07.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Budujemy solidarnie - tak najlepiej. Jedno wspiera drugie. Nie wyobrażam sobie budowy samodzielnie, to jakiś masochizm. Załapaliśmy się na trzeci przedział wiekowy. Lepiej późno niż wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 04.08.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Przedział 26-30,własnie 2 m-ce temu zakupilismy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazepa 05.08.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 No jasne, że jest to nasza wspólna inwestycja! Ja zajęłam się papierkami, a mąż organizacją, szukaniem ekip itd. Większość robimy razem, ale w temacie budowlanki to mąż jest bardziej "kumaty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 12.08.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 a ja przedział trzeci i buduję sama....bo męża nie mam TY SPRYCIULO..... tutaj jesteś.... My też trzeci przedział ........budujemy razem, ale czasami wydaje mi się, że to ja buduję, a mąż płaci......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 07.09.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 drugi przedział wiekowy, jak narazie projekt domu wybierałam głównie ja, beton załatwiłam ,ja bloczki fundamentowe tez ja... mąż płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 11.09.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Mam 23 lata, budowę rozpoczęliśmy w tamtym roku oczywiście wspólnie z ukochanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 11.09.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Mam 23 lata, budowę rozpoczęliśmy w tamtym roku oczywiście wspólnie z ukochanym Ja tez mam 23 lata - nie całe co prawda, ale mam. Moja druga połówka ma 29. Budowę rozpoczęliśmy 8 marca - znacząca data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 12.09.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 czwarty przedział wiekowy budowac beędę sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 12.09.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Razem z mężem mamy po 34 lata, budujemy razem. Ja zajęłam się papierkami, on budowaniem i pilnowaniem ekip. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 16.09.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 od miesiaca lapie sie w drugi przedzial wiekowy- a po obejrzeniu wynikow ankiety to zauwazylam , ze jestem w wiekszosci A tak na marginesie to jestem tylko zona inwestora, bo we wszystkich dokumentach byl podawnay tylko Artur. Teraz bedziemy budowac nasz pierwszy domek , ale juz od kilku lat bierzemy bezbosredni udzial w budowaniu mieszkan dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wera13 18.09.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam wszystkich serdecznie, Uznałam, że to najlepszy temat, żeby zacząć Ja 26, Talbot 26. Wg papierologi inwestorem jest Talbot, a ja tylko żoną Po za światem wirualnym obowiązki dzielnie dzielimy po równo. Co kto może i umie ten robi. Pozdrawiam, Wera13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts