Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta dla kobiet :)

Przedział wiekowy  

626 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przedział wiekowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 244
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

26-30 - oboje z mężem mieścimy się w tym przedziale. Jak do tej pory więcej uwagi budowie poświęcałam ja - szukałam materiałów, hurtowni, myslałam, jak poprzestawiać ścianki działowe itp. Teraz jestem w 30 tyg. ciąży i już nie chce mi się tyle tym przejmować. Od marca wszystko w rękach mojego dzielnego dziada :D .... aż się boję pomyśleć, jak to będzie wyglądać hi,hi...

Hej budującym kobitkom czy budujeny same czy też jesteśmy siłą napędową trzymajmy się w tym Nowym Roku oby był dla nas wszystkich szczęśliwy. Nnatasza dziecko motywuje zobaczysz jeszcze Twój zapał wróci, pozdrawiam życzę dużo zdrowia i szczęśliwego rozwiązania.

Pozdrawiam Aga. :)

Jestem w przedziale 25-30 , mój mąż w następnym. Razem podejmujemy wszytskie decyzje dotyczące budowy, konsultujemy wszystkie pomysły, razem wybieramy materiały itp.. Jednak stronę finansową główną stanowmi mężuś, ja jedynie nieznacznie go wspomagam ;) wydając nasze fundusze. Muszę stwierdzieć, że nie spodziewałam się, że większą radość sprawi mi np. kupno bloczków betonowych niz nowego ciuszku. Ale to są wspaniał uroki budowy. Pozdrawmia wszystkie kobietki.

Witam,

Ja ruszam z budową, mam nadzieję za kilka miesięcy, mam 35 lat i zdecydowałam, że pora coś zmienić w życiu. Jestem mężatką , lecz niestety nie mogę liczyć na niego (zero zainteresowania). Dom muszę wybudować sama, no cóż zawsze wykonywałam drobne naprawy i remonty w domu. Tak więc myślę, że przy mocnym samozaparciu dam radę i temu wyzwaniu.

Gorąco pozdrawiam wszystkie dzielne, budujące kobiety:)

Oj...późno wypatrzyłam tę ankietę.... Zmieściłam się w trzecim przedziale. Startujemy w lecie. Ze względu na fakt, iż mąż jest ponad 300 km od domu dużo rzeczy muszę załatwiać sama. Ale budowę będzie nadzorował sam. Rozpocznie się w trakcie urlopu. Wszystkie kwestie budowlane (i nie tylko) uzgadniamy razem.

Pozdrowienia dla wszystkich budujących kobietek :D

Witam wszystkich budujących.

Mieszczę się w dość dalekim przedziale.

Zaczynałam budowę kilka lat temu z mężem. Chyba nigdy nie podjęłabym takiej decyzji sama. Niestety, od 2 lat kontynuuję sama, co nie znaczy, że biegam z wiertarką. Koncentruję się raczej na dostarczaniu finansów i angażowaniu ekip.

Na wykończenie wzięłam kredyt i chyba w tym roku się wprowadzę.

Najtrudniejsze jest podejmowanie wszelkich decyzji (wybór pieca, koloru glazury itp.), bo z nikim nie mogę dzielić odpowiedzialności za konsekwencje. Mój syn nie bardzo się udziela.

Pozdrawiam. Trzymam kciuki za wszystkie samodzielnie budujące kobiety!

Ulka

Wiatam wszystkie budujące kobiety.

Bardzo się cieszę , że wiele z Was jest tak bardzo zaangażowanych w budowę swego ganiazdka.

Ja buduję razem z mężem. On jest od robót "brudnych" ja od tych "czystych tzn. wybieranie kolorów dachu, okien elewacji i oczywiście urzadzanie wnętrza.

Tematy naszych rozmów są zdominowane przez budowę .Wspólnie się zastanawiamy nad każdym detalem. Mąż zacięcie mi tłumaczy różne techniczne sprawy ja tylko przytakuję bo i tak nie bardzo to rozumiem.

Wiec jeszcze bardziej podziwiam kobiety, które same zdecydowały sie na budowę.I oczywiście nie zgadzam się z kilkoma panami ,którzy twierdzą, że babka na budowie sobie nie poradzi.

Oni boją się silnych kobiet , najlepiej woleliby abyśmy były uległe i podporzadkowane.

Pokażcie wszystkim facetom na co Nas stać.

Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów.

Jam mam 28 lat mój mąż 33.

Witam

Jestem w drugim przedziale wiekowym

Budowę rozpocznę w kwietniu, obecnie jestem na końcowym etapie załatwiania spraw papierkowych. Juro otrzymam od architekta komplet dokumentów i uzgodnień i biegnę prosto do Starostwa Powiatowego złożyć wniosek o zezwolenie na budowę. W kwietniu zacznie się budowa, a ja jestem przerażona.

Cały czas powtarzam: będzie dobrze, będzie dobrze .... i tak musi być.

Wykonawców mam już uzgodnionych, brakuje mi jeszcze tylko cieśli

Będzie dobrze.

Pozdrawiam wszystkich

Aneta