Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta dla kobiet :)

Przedział wiekowy  

626 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przedział wiekowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 244
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam prawie 30 lat i już zakończyłam zmagania budowlane. W tej chwili mebluję wnętrza i momentami jestem już zmęczona, tym bardziej że wszystko trwało niecały rok. Zaczęliśmy 16.04.2005, więc był to bardzo intensywny okres, szczególnie, że małżonek na prawdę nie miał czasu na budowę. U nas podział był taki: ja buduję - mąż zarabia :D Mnie to nawet odpowiada :wink:

• 2 weeks później...

Ja się łapie na 40-ki, niestety i dopiero w tym roku sama bede budowac swoj dom, sama wybieram ekipy, sama dokonuje wyborów, praktycznie sama wziełam kredyt. Kupe lat mieszkałam w domu jednorodzinnym i nie wyobrazam sobie zycia w bloku do smierci. marzy mi sie kawa o poranku na tarasie a nie na balkonie. Niestety moja połowa to beztalencie, nie interesuje sie budowa bo go to nie rajcuje, szkoda. Ja tylko opowiadam w domu czego dokonałam a mąż kiwa głową. Mnie rajcuje, ale nie powiem bo boje sie strasznie jak to bedzie, ale mam kolezanke ktora tez sama dom wybudowała bo ma takiego męża jak ja i mnie pocieszyla, że budowa idzie szybko, gorzej z wykonczenówką. dzieci mam malutkie, -przedszkolne, duzo pracuję- sama wzięłam kredyt.

Mam nadzieje ,że poradzę.

przedział 31-35 oboje z mezem, jeszcze nie zaczelismy budowac ale sie zbieramy, na razie meczymy projekt bo nie znalezlismy niczego pasujacego nam w projektach gotowych :) a ze robimy to sami to jeszcze troche potrwa bo nie ma za bardzo kiedy tego robic

pozdrawiam wszystkie budujace sie kobitki :D

Niestety juz 34 (rocznikowo).

Oj latka lecą - ale za to dzieci juz podchowane (14 i 2 latka), prace rzucilam (niech sie mąż męczy) i zajęłąm sie budową domu (a tak naprawdę to 4 domów bo trzy na spzedaz a jeden dla siebie!!)

Ja też mam w planach zająć się budową domu na sprzedaż, mam juz pewne doświadczenie i porównując ile nas kosztował stan surowy zamknięty i ceny takich domów w okolicy, to wychodzi mi, że sie opłaci :wink: W każdym bądź razie, na pewno na tym nie stracę :D

Mnie właśnie dwa dni temu stuknęło 38 latek,dwoje dzieci(16 i 7 lat) i budowa na karku(mężuś zarabia poza granicami naszego pięknego kraju).Właśnie zaczęłam wykończeniówkę i niestety to ona mnie wykańcza :-? ale do września(mam nadzieje) będę mieszkać we własnym domu :D

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Jesteśmy jeszcze przed 30-stką i obydwoje z mężem mamy w tym własny wklad. Musze przyznać, że takie projekty zbliżają :oops: :D

Opowiem też na przykladzie koleżanki i jej męża: kiedy byli na wykończeniu domu, jak ją spragniony dopadł na styropianie :D to po 9 m-cach zostali szczęśliwymi rodzicami :D :D :D

Dlatego więcej budujących, a i może statystycznie sie polepszy :p

Amor