Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta dla kobiet :)

Przedział wiekowy  

626 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przedział wiekowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 244
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Ja już w przedziale trzecim. Rola męża ograniczyła się na razie do uczestnictwa w fazie projektowania domu i wsparciu duchowym (no i oczywiście do finansowania budowy, bagatela :wink: ). Osobą techniczną jestem ja - wybór ekipy, materiałów na dom, no i cała organizacja i nadzór budowy. Póki co - uwielbiam to! :D

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Mam 34 lata. Do budowy przygotowywałam się przez ostatnie 6 lat,żeby wreszcie rok temu rozpocząć wielką "przeprawę". Poświęciłam nawet własną karierę zawodową(jestem na urlopie wychowawczym ),żeby sprawować pełną kontrolę na placu budowy. Mąż oczywiście wspiera mnie , jak może, ale tylko psychicznie, a nie merytorycznie.

Jednak z perspektywy czasu wiem,że kobieta jest w stanie poprowadzić z sukcesem budowę i warto było podjąć się tego zadania!!!

Kobiety górą :D

• 2 weeks później...

ja buduje razem z mezem

podzial w sumie sam z siebie zrobil sie taki ze w fazie budowy domu ( fundamenty, strop, sciany) glownie udzielal sie maz, chyba z racji tego ze ma wyksztalcenie budowlane, A teraz kiedy zaczynaja sie juz jakotakie prace wykonczeniowe ( okna, dzialowki, elewacja) to ja zaczynam byc stalym gosciem na budowie.

Oczywiscie prawie wszystkie decyzje podejmujemy razem, chyba ze trzeba decydowac sie od razu.

Cześć Kobietki!

budować zamierzam razem z przyszłym mężem (na razie zamierzamy budować - szukamy ziemi w okolicach Warszawy).

Oboje skończyliśmy 25 lat, od grudnia Łukasz łapie się na przedział od 26.

Jedna prawie budowa już za nami. Piszę prawie, ponieważ nasze obecne mieszkanie zakupiliśmy na etapie wczesnej budowy i często jeździliśmy nadzorować naszego developera. Cieszyliśmy się podobnie jak Wy z powstawania ściany, wstawienia okna, zamontowania wanny i tym podobnych uroczych momentów.

Teraz jednak jeździmy sobie rowerkami po Kampinosie i rozmarzamy się przy wolnych parcelach... ah

• 2 weeks później...

Witam Miłe Panie !

Jak zaczęliśmy się budować żona miała 23 lata ja 30 . Przez 3 lata namawiałem ją na budowę . Jak chwyciła tego budowlanego bakcyla to ją trzymał do końca budowy . Dzisiaj nikt by jej nie namówił na mieszkanie w bloku mimo , że wychowała się w blokach . Zaczęliśmy budowę w 1986 r , nic nie mając a wprowadziliśmy się w 2000 r . Mieszkamy w kompletnie wykończonym i umeblowanym domu od 6 lat . Kredytu nigdy nie braliśmy . Jak go mogliśmy wziąść to Balcerowicz urealnił kredyty . Wszystkie techniczne sprawy i nadzór były na mojej głowie . Cały czas mogłem liczyć na jej wsparcie . Dziś żyjemy spokojnie tylko brakuje mi tych konstruktywnych kłótni podnoszących poziom adrenaliny .

Ja właśnie wkroczyłam w trzeci przedział, mężuś już troszkę bardziej zadomowiony w tym przedziale :wink:

Budować ( mam nadzieję ) będziemy razem. Dotychczasowe sprawy papierkowe były na mojej głowie, działkę też ja "wypatrzyłam" mąż tylko łaskawie zaakceptowal wybór. Myślę, że moja druga połowa zacznie się bardziej angażować w sam proces powstawania domu bo ewidentnie lepiej ode mnie zna się na tych sprawach

• 2 weeks później...

:p Ja jestem w 5 przedziale,mój mąż już nieco powyżej.

Od jutra zaczynamy budowę.Początkowo to ja zdobywałam( i nadal zdobywam) wiedzę teoretyczną.Mó ślubny niezbyt się garnie np. do forum-

chyba ze coś mu wskażę.Ponieważ już nie pracuje,to on teraz biega z kajecikiem-ile czego i z aile.Myślę,że powoli coraz bardziej go to wciąga.

Ja ze względu na pracę zawodową mam mało czasu i to mąż będzie głównie pilnował budowy.Jak do tej pory nie było zbyt duzej różnicy zdań

co do np. materiałów,wyposażenia itd. I oby tak było dalej.

Kobitki zagońcie swoich Panów do roboty :x :evil: ,bo to niestety taki gatunek człowieka,który zobaczy że kobieta sobie świetnie radzi, to wychodzą z założenia,że nie będą im przeszkadzać :roll: .Niech "przeszkadzają". :wink:

Pozdrawiam Bo