Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta dla kobiet :)

Przedział wiekowy  

626 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przedział wiekowy

Recommended Posts

nata76,

jest przesąd, że ciężarnej kobiecie się nie odmawia. Później też nie będzie źle. Pontypendy robiła uzgodnienia budowlane z dzieckiem w przenośnym foteliku samochodowym. Baaardzo pomagało!

My z mężem mamy podział kompetencji, ja zajmuję się logistyką, on jest od spraw technicznych.

• Odpowiedzi 244
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja podobnie jak rogbog, przedział V czyli 41-50 (niestety tuz przed 50 :(

ale duchem duzo młodsza. Jeszcze nie zaczęliśmy, ale jesteśmy tuż przed. Jak dotychczas cała inicjatywa, szukanie działki, decyzje co robić etc. były po mojej stronie. Mąż angażował się na tyle na ile musiał, ale obecnie chyba łyka bakcyla bo też zaczyna się interesować. Myślę, że będziemy ciągnąć razem, bo budowa to ogromny ciężar podejmowania decyzji i odpowiedzialności. Nie chcę aby potem było: "bo to ty tak chciałaś". :p

Ja i mój chłopak mieszkaliśmy razem przez 4 miesiące (pracując w Anglii) i tak nam się spodobało, że teraz... bardzo za tym tęsknimy :) Stąd pomysł, by dobudować sobie parter i pięterko do jego domku-kostki :) Wiekowo jesteśmy w połowie pierwszego przedziału :wink: Planujemy zacząć budowę tak szybko, jak tylko się da - wiosną :)

Ja już zwariowałam na punkcie tego pomysłu i nie mogę się oderwać od tej stronki, a zwłaszcza forum :-? :D

Na pewno będę dzielną budowniczką :D

:p Witam ponownie. Wkroczyliśmy w drugi tydzień budowy :fundamenty

zalane,dzisiaj "zaczęły się układać" bloczki ściany fundamentowej.

Mój mąż pilnuje wszystkiego ( jest młodym emerytem) ,ma duzo czasu.

I tak widzę że przeżywa to teraz bardziej niż ja Któregoś dnia obudził się "aż" o czwartej rano .Mówię mu chłopie, spokojnie, powoli, bo jak z tych emocji odmeldujesz się to po co mi dom. Ja postanowiłam sobie,że

ze względu na moje klopoty z serduchem będę podchodzić do tego z dystansem.I dlatego, jak w momencie wytyczania budynku okazało się,

że lepiej będzie jednak jak dom będzie w lustrzanym odbiciu :o ,mimo dodatkowych kosztów adaptacyjnych, od razu się zdecydowałam.

Przecież ten dom ma służyć do końca zycia-V przedział wiekowy :oops:

Moje Panie trzeba swoim Panom sygnał,że bez nich budowa nie będzie szła dobrze i to zadziała.

Pozdrawiam Bogusia Bo

• 2 weeks później...

Witam was!!!

ja mieszczę się w 3 przedziale, ale dopiero zaczynamy zabawę w budowanie. Żałuję, że do tej pory tylko marzyłam a nic nie robiłam, ale.. bałam się!!! Na szczęście mam męża, który podjął decyzję za nas dwoje i teraz cieszę się z tego. Ja zajmuję się papierkami, pozwoleniami itd. a on ekipami. Ja gadam, przepytuje go i martwię się za nas oboje ( bo kredyt !!!), a on dzielnie milczy i robi swoje.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
witam i czerpię od was wiarę w powodzenie inwestycji. mam 44 latka, zostałam sama z planami inwestycji, mąż inwestuje w blondynkę (ale pozdrawiam wszystkie pozostałe blondynki i nie tylko). załatwiam pozwolenie na budowę i chcę zacząć jesienią. Trzymajcie za mnie kciuki...

Trzymam kciuki!

Domek to trwalsza inwestycja niz blondynka = maz nie znajdzie banku co mu da pozyczke na jego inwestycje :D.

Jak idzie realizacja planow? Mam nadzieje ze latwiej niz to sobie wyobrazalas...

powodzenia!

witam

Widzę, że ten trzeci przedział wiekowy to chyba najbardziej popularny - ja też do niego się zaliczam - mąż również...

Budowę zaczynamy na wiosnę - a na razie to sie podszkalam na tym forum :lol:

za nami zeszłoroczny generalny remont mieszkania z lepszym bądz gorszym skutkiem :-? i jakieś tam malutki doświadczonko, ale w porównaniu z budową to chyba pikuś...?! :p

Witam

Mam w tej chwili 31 latek, budowe zaczynalam majac 30 i jestem mozna powiedziec na finiszu (wykonczeniowka).

Maz na poczatku byl przeciwny budowie domku, ale w koncu go przekonalam, niestety charakter jego pracy niepozwala mu na zbyt wielka pomoc, wiec mozna powiedziec ze budowe ciagne sama, a on zarabia pieniazki

To ja szukalam i kupowalam dzialke, ja wybieralam projekt, zalatwialam wszelka papierologie, szukalam ekip, kupowalam materialy, bedac jeszcze do tego w ciazy :wink:

Syn urodzil sie wmarcu 2006r a my pierwsza lopate wbilismy na dzialce 15 maja :wink: ,dodam jeszcz ze jest to nasz drugi syn, starszy ma 5lat :D

Mateusz w krotce skonczy rok a my w kwietniu przeprowadzamy sie juz do domku, oczywiscie jest jeszcze mase rzeczy do zrobienia, brak jest kostki, ogrodzenia. Na samym poczatku budowy zalozylismy ze na poczatek wykonczymy tylko dol a gore bedziemy robic sukcesywnie juz po przeprowadzce.

Jak na razie udaje mi sie zrealizowac wszystkie moje plany i zalorzenia, a maz jest ze mnie bardzo dumny :wink: , i nazywa mnie swoja mala inwestorka :D

Poz