pablitoo 04.09.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam Małżonka moja przywiozła ostatnio sadzonkę wierzby mandżurskiej i nakazała posadzić w ogrodzie - posadziłem rzecz jasna - i zagłębiłem sie w opisy tego drzewa - i wyczytałem co następuje : "Uprawia się głównie okazy żeńskie, które mają długie i zwisające gałęzie, tzw. formy „płaczące”, ale znane są również formy o wyprostowanych pędach." Jak rozróżnić okaz żeński od męskiego ? - generalnie chciała właśnie okaz żeński ze zwisającymi gałęziami/pędami - a jak się okazało nie wie co przywiozła Drzewko posadzone - mimo tego chciałbym wiedzieć co nas czeka w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 04.09.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Ja nie widziałam wierzby o wyprostowanych pędach, wiele tych wierzb widziałam u znajomych i nie tylko...też mam mandżurską i jej zwisają. Ale może jeszcze mało widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.09.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 "Tortuosa" ma wyprostowane, poskręcane pędy:http://www.beautifulbotany.com/STOCK%20R-S/Salix%20matsudana%20%27Tortuosa%27.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts