t f k 28.03.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam!! Jakiej firmy montowaliscie lub bedziecie montowac gniazdka i łączniki?? Bralem pod uwage legranda, berkera, ale ceny troszke powalają Jeszcze do dyspozycji jest POLO (dobra cena i podobno jakosc), OSPEL, ... Jestem w kropce na zasadzie "osiolkowi w żłoby dano..." Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 28.03.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Mam OSPEL i nie narzekam. Też na początku spoglądałem na te pstryczki z "górnej półki" gdzie cena jednego pstryczka dochodziła do ceny radiomagnetofonu chińskiego ale dobrze że zachowałem zimną krew i kupiłem te tańsze. Pstryczki i gniazdka to chyba jeden z ostatnich elementów na który się później zwraca uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 28.03.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Skłaniamy się do BERKER B.KWADRAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.03.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Mma wszystko z KARLIK'a z Nekli. Wygląda łądnie i cena przystępna.http://www.karlik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 28.03.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam!! Jakiej firmy montowaliscie lub bedziecie montowac gniazdka i łączniki?? Bralem pod uwage legranda, berkera, ale ceny troszke powalają Jeszcze do dyspozycji jest POLO (dobra cena i podobno jakosc), OSPEL, ... Jestem w kropce na zasadzie "osiolkowi w żłoby dano..." Pozdrawiam Ja montowłem osprzęt wielu firm min Polo, Legrand, Bercker, Gira, Kos, ABB ... Ja doradziłbym ci tak: 1) sprawdź jaki osprzęt potrzebujesz (np gniazda antenowe, telefoniczne) i i sprawdz czy wszystkie są w ofercie danej firmy 2) podobnie z kolorami (czesto są sporo droższe i dłużej się na nie czeka) 3) czy elementy dają się łączyć w ramki wielokrotne (jeśli twoja instalacja tego wymaga) Jeśli będziesz łączył osprzęt sam lepiej ograniczyć się do dobrych firm typu Legrand, Bercker - osprzęt łączy się łatwo, nie pocharatasz sobie palców, można łączyć przewody "na osprzęcie" (nie potrzeba kostek), dobry osprzęt instaluje się szybciej i nie zajmuje dużo miejsca w puszce. Poza tym trawłość i jakosc (czczególnie gn antenowych i dimerów). Jeśli osprzęt będzie łączył ci elektryk to możesz wiele z tych argumentów pominąć i wybrać to co ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzai 28.03.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Obejrzyj sobie serie Forum firmy ELDA. Ma ciekawe gniazda podwójne które mieszczą się w jedną ramkę pojedyńczą. A jak użyjesz ramki poczwórnej to masz osiem gniazd - idealne tam gdzie TV lub inny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 28.03.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 a ja mam system megaclassic kontaktu....ma osobne prztyczki i mozna laczyc w ramki (do czterech)...cena srednia polka...ale chwale sobie bo mozna montowac na dwa sposoby...na wkrety do puszki i na gumke....no i co ciekawsze...do malowania scian zdejmuje sie tylko plastiki...wnetrze zostaje w puszce i dalej sluzy jako wylacznik lub gniazdo i mozna malowac nie przejmujac sie o nic...polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.03.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Te najtańsze - po 5 PLN za sztukę odpuść sobie.Z tych nieco droższych - ABB Tango, Berker, Suno, Gala (przestarzały design, ale super jakościowo).U siebie montowałem ABB Tango.Ospel jest ładny, ale jakościowo taki sobie. Chociaż, jak nie będziesz 5 razy zakładac i zdejmować, to nic sie nie powinno dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 28.03.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Berker Modul biały na cały dom - wyłączniki i gniazdka z klapką w ramkach, a gniazda podwójne kompletne.Kupowany w hurtowni - dużo taniej niż w sklepie na sztuki.Łączyłem sam i jestem bardzo zadowolony z jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 28.03.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Lagranda (czy jak to się pisze) w kolorze stalowym (dla mie piękne) kupowałem w hurtowni BARGO i nie wyszło tak drogo. W hipermarketach sporo drożej. Popytaj. Jakość super - nic się nie wygina nic nie wyłazi , choć i tu brakowało jednej śrubki w jednym gnieździe. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 28.03.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 POLO BARVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 29.03.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam!! Jeśli będziesz łączył osprzęt sam lepiej ograniczyć się do dobrych firm typu Legrand, Bercker - osprzęt łączy się łatwo, nie pocharatasz sobie palców, można łączyć przewody "na osprzęcie" (nie potrzeba kostek), dobry osprzęt instaluje się szybciej i nie zajmuje dużo miejsca w puszce. Poza tym trawłość i jakosc (czczególnie gn antenowych i dimerów). quote] Popieram w całej rozwišzłoci. My mamy w widocznych miejscach Berkera, w kuchni kolorowego Legranda Sistenę, a w tych niewidocznych tańszego Karlika. Uważam, że: 1. Najbezpieczniej zamontować biały osprzęt, bo pasuje do każdego koloru cian, 2. Łšczniki Berkera, ze wszystkich znanych mi firm, moim zdaniem oczywicie, pracujš najpewniej i najprzyjemniej, Legrand to gigantyczna porażka jakociowa, jeli chodzi o pewnoć łšczenia, 3. Jakoć Berkera jest nie do zarzucenia. 4. Berker produkuje w Polsce. 5. Jak się dobrze poszuka po hurtowniach to można sporo taniej kupić. 6. Jeli ma być kilka łšczników obok siebie to najbardziej estetycznie wyglšda to jełi zamontuje się w ramkach wielokrotnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t f k 29.03.2006 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Wielkie dzięki za informacje!! Dodam, ze bede montowal w systemie przy pomocy wkretaka i elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 16.04.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Podbije troche temat chodzi mi o ceny poszczegolnych pstryczkow i gniazd Czy mozecie napisac ile placiliscie i za co dokladnie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.04.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ja bede montowal kontakt-simon'a, bo mi sie podobal najbardziej. Jako kryteria wyboru przyjalem wyglad i cene, a o jakosc zapytalem na forum. Dzisiaj moze cos zamontuje, to wrzuce jakies zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 16.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 a jakie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 16.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Jak moze byc roznica w cenie w skali jednego domu (okolo 100 punktow elektrycznych)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.04.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 a ja mam system megaclassic kontaktu....ma osobne prztyczki i mozna laczyc w ramki (do czterech)...cena srednia polka...ale chwale sobie bo mozna montowac na dwa sposoby...na wkrety do puszki i na gumke....no i co ciekawsze...do malowania scian zdejmuje sie tylko plastiki...wnetrze zostaje w puszce i dalej sluzy jako wylacznik lub gniazdo i mozna malowac nie przejmujac sie o nic...polecam I to są argumenty na które jakoś w momencie podejmowania decyzji o zakupie mało kto zwraca uwagę... zapominając, że każdy demontaż takiego ustrojstwa i jego ponowny montaż skraca mu zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.04.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 a jakie ceny? Dla porownania: - wycena na berkera b.kwadrat - 2300 - 2600 - wycena na k-s - 1700 (podobnie cenowo wyszedl Ospel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 16.04.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 a ja mam system megaclassic kontaktu....ma osobne prztyczki i mozna laczyc w ramki (do czterech)...cena srednia polka...ale chwale sobie bo mozna montowac na dwa sposoby...na wkrety do puszki i na gumke....no i co ciekawsze...do malowania scian zdejmuje sie tylko plastiki...wnetrze zostaje w puszce i dalej sluzy jako wylacznik lub gniazdo i mozna malowac nie przejmujac sie o nic...polecam My tez mamy megaclassic. Uwazam, ze sa bardzo zgrabne i takie nienachalne - w koncu kontakt to nie ozdoba sciany. Na razie wszystko biale, ale kolorow jest mnostwo i moze dla dziecka wybiore jakies kolorowe ramki. Poza tym pelna gama gniazdek z kolumnowymi wlacznie (wlasnie wprowadzili drugi typ tych gniazdek - taki na zaciski). Cenowo chyba po 10 zl - gniazdo z uziemieniem + ramka. Co do ramek to chyba widzialam tez 5-krotna. Zaczelam montowac te gniazdka na swiezych tynkach i swietnie wyszlo, ze sciany sa krzywe, a puszki zle osadzone. Dobrze, bo jeszcze jest czas, zeby to poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts