morfeusz1 08.09.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Dziewczynki, a co to znaczy "inox" ? Jak toto wygląda ? nie umiem pecyzyjnie odpowiedzieć na pytanie ale jest to rodzaj stali nierdzewnej - wygląda jak stal - metalicznie. Z inoxu są np. garnki tefala, lodówki (zewnętrzna powłoka), okapy, i nie wiem co tam jeszcze. Bardzo, bardzo trudno się czyści: pojawiają się plamy, ktore wyglądają jakby rzecz była zardzewiała lekko. A kuchenka Rodziców wiecznie wygląda jak brudna kiedyś sama próbowałam ją doczyścić i poległam. Dlatego my staramy się unikać wykończeń z inoxu jak jak ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.09.2009 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Rozumiem, dziękuję. To ja też wolę unikać jak ognia, hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 09.09.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 hmm.. piekarnik bedzie inox :/ Jedyny ktory udalo mi sie znalezc znosny - do zabudowy, GAZOWY (ale z opcja zasilania tez pradem jakby co). Ardo HX020FGX. Podobno ma powloke No Fingerprint, wiec nie powinno byc tak zle. I teraz musze cos dobrac - znaczy sie plyte... Tego Smega na razie obstawiam, ale nie moge znalezc sklepu w Warszawie ktory go ma w tym kolorze Wszedzie na zamowienie! A Aristony sobie planuje dzisiaj pomacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 jak najmniejsze kratki - to z nimi zwykle jest problem, nie z płytą. Małe kratki wsadzisz do zmywarki, czy miski z detergentem, aby sie odmoczyły. Ja mam duże i nie mam zmywarki - tych choler nie idzie umyć, dlatego powiedziałam sobie - nigdy w życiu kuchni gazowej :/ Płyta maksymalnie gładka, bez różnych wypukłości i zagłębień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 09.09.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 ja mam teraz takiego aristona na blaszce tylko właśnie inox.Tragedia to ustawienie palników.Na tym najbliżej po środku nic nie stawiam,bo ogień prawie bucha poza blat:(Jak stawiam na dużym to na małym nic nie wchodzi.Ruszty zachodza syfem maksymalnie.Dlatego w nowym domu będe miałam indukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 09.09.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 plus z tego,że zajrzałam do tematu taki,że właśnie poszłam wyszorowac płytę i ruszty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.09.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Hahahaha, ja mam to samo ! Mam właśnie ochotę wyszorować moją starą kuchenkę gazową, buahahaha ! Ale ten SMEG też baaardzo mi się podoba. Gdzie można obejrzeć takie cudo ? W realu rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 09.09.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Jeżeli chodzi o duże garnki i patelnie to ariston lepiej się sprawdzi z tym rozstawieniem palników. Dwa duże a nawet bardzo duże naczynia na pewno się zmieszczą. Przy standardowym rozstawieni tak jak przy smegu niestety nie. Tu nie ma złotego środka. Idź do sklepu weź parę garnków(podobnych do tych z których korzystasz) i się przymierz do płyty. Jak pasuje i się podoba to brać. Zwróć tylko uwagę żeby kurki były poniżej poziomu rusztów, palniki odpowiednio od kurków oddalone. Chyba wystarczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 09.09.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 A jak ktoś nie lubi czyścić to niech zajrzy tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.09.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Mam Aristona na szkle, model TD 640 ES MR Zrobiłam fotkę, żeby zaoszczędzić Wam biegania po sklepach z garnkami Wymiary dna: - czerwony - 17 cm (u góry 22 cm) - srebrny - 16 cm - patelnia naleśnikowa - 23 cm - patelnia grillowa - bok 28 cm Nikt chyba w tylu równocześnie gotował nie będzie, ale gdyby, to mieszczą się bez problemów http://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/Sqfooz54B4I/AAAAAAAABqM/cUpvxANw9XY/s640/100_4281.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 09.09.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Fajnie czasami mieć rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.09.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Hmmmmm.... to może płyty pięciopalnikowe ??? http://images45.fotosik.pl/196/9872e2dbc3b46aab.jpg http://images46.fotosik.pl/195/b9722761c3ae066a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 09.09.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Co do amiki to się powtórzę. Zwróć tylko uwagę żeby kurki były poniżej poziomu rusztów, palniki odpowiednio od kurków oddalone. Najmniejszego palnika nie ma jak używać bo blokuje się pokrętła, które dodatkowo wystają ponad płaszczyznę rusztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 09.09.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 a ktoś słyszał o beżowej elektrycznej? wiem, że pytanie zadaję już kolejny raz, ale liczę na to, że może ktoś, gdzieś... Tak, widziałam, wyglądała przepięknie, ale za Chiny nie pamiętam gdzie Na pewno latałam po: MediaMarkt, Jupiter, EuroAGD, po wszystkich tych wielkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 A jak ktoś nie lubi czyścić to niech zajrzy tutaj Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 10.09.2009 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 A jak ktoś nie lubi czyścić to niech zajrzy tutaj Rewelacja! To Prometeusz? Ludzie piszą że nie taka znowu rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.09.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Hahahaha, ja mam to samo ! Mam właśnie ochotę wyszorować moją starą kuchenkę gazową, buahahaha ! Ale ten SMEG też baaardzo mi się podoba. Gdzie można obejrzeć takie cudo ? W realu rzecz jasna. Jest w Dombianco w Raszynie przy wylocie z Warszawy, al. Krakowska. Dzwonilam, maja go w magazynie jako kuchnie pokazowa, ale do obejrzenia w godz 9-17 w tygodniu, w sobote nie Jakby ktos byl niech cyknie fotki i wklei tutaj, pliis, bo ja pracuje w tych godzinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.09.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 A jak ktoś nie lubi czyścić to niech zajrzy tutaj Rewelacja! To Prometeusz? Ludzie piszą że nie taka znowu rewelacja. Przeczytalam ze to ulepszona wersja amiki - mam w stosunku do tej firmy mieszane uczucia. Fajna z wygladu, ale droooga.. 3 palnikowa 2400 zl:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 10.09.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Hahahaha, ja mam to samo ! Mam właśnie ochotę wyszorować moją starą kuchenkę gazową, buahahaha ! Ale ten SMEG też baaardzo mi się podoba. Gdzie można obejrzeć takie cudo ? W realu rzecz jasna. Jest w Dombianco w Raszynie przy wylocie z Warszawy, al. Krakowska. Dzwonilam, maja go w magazynie jako kuchnie pokazowa, ale do obejrzenia w godz 9-17 w tygodniu, w sobote nie Jakby ktos byl niech cyknie fotki i wklei tutaj, pliis, bo ja pracuje w tych godzinach Hmmmm... ja dziouszka ze Śląska, więc nie dam rady w W-wie. Ale jak dorwę gdzieś zdjęcie albo płytę w "realu" to cyknę zdjęcia i wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 10.09.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 A jak ktoś nie lubi czyścić to niech zajrzy tutaj Rewelacja! To Prometeusz? Ludzie piszą że nie taka znowu rewelacja. Przeczytalam ze to ulepszona wersja amiki - mam w stosunku do tej firmy mieszane uczucia. Fajna z wygladu, ale droooga.. 3 palnikowa 2400 zl:/ Można już kupić za niecałe 2200 tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts