popcarol 16.09.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Jest taki smeg w kolorze beżowym Jesli moglabys jeszcze sprawdzic jaki to konkretnie model... klikam po tych obrazkachi znalezc nie moge... dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.09.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Seria SRV876 + dalsze oznaczenia koloru i wykończeń http://www.dombianco.com.pl/index.php?page=product&kat=9&pkat=50&pid=534 Muszę powiedzieć, że przez te prawie 2 lata rozszerzyli paletę wykończeń. Jak kupowałam swoją, to czarna miała tylko złote Kupowałam przez internet, więc jakoś dużo taniej niż w cenniku firmowym i salonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.09.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 OK, fajowa ta Twoja płyta i piekarnik. Naprawdę ładnie to wygląda. No.... ten SMEG mnie przekonuje, bardzo estetyczne te produkty. Ciekawe, ile kosztują poszczególne modele, bo to podobno "górna półka"... Poszperam trochę i będzie jasność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.09.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Dzięki Najlepiej przez ceneo przeszukać Dramatu nie ma, choć za darmo nie dają Ja jestem naprawdę zadowolona - dodam jeszcze, że są dobrze wyprofilowane palniki, nawet przy największym wykipieniu nic się nie ma prawa nalać do środka tej komory, w której się gaz zbiera. Zawsze mi się tam syfiło straszliwie i trudno wydłubać, a teraz mam ciągle czyściutko Edit: sama popatrzyłam, cenowo jest gorzej niż było. Ale faktem jest, że ja kupowałam, jak złotówka dużo lepiej stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 16.09.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Hmm troche wiecej niz planowalam wydac.. zobaczymy Powiedz jeszcze OK - ruszta sa zeliwne czy emaliowane? Jak sie czyszcza? Wrzucasz je do zmywarki? Mozna? Czy taka kuchni 70 cm mozna zamontowac na szafce 60-tce? :/ Pewnie sie nie da - a kuchnie mam juz gotowa - i kupie wtedy tego smega z 1-go postu - taniej sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.09.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ruszta są emaliowane i nie protestują, jak je wrzucam do zmywarki Wg mnie, płytę można zainstalować na szafce 60, w końcu i tak instalujesz ją na blacie Zresztą tak wynika z rysunku technicznego - wycięcie w blacie 555-560 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 26.09.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witam, stoję przed wyborem płyty gazowej i upatrzyłam sobie taki oto model Electrolux EHT 60455 K http://img28.imageshack.us/img28/8443/electroluxeht60455k.jpg może ktoś jest uzytkownikiem tego modelu i mógłby coś o niej napisać ,jak się sprawóje w kuchni? No wiecie ruszta, czy stabilne, zapalarka czy szybko zapala płomień, czy gary nie lecą z rusztów, itp. Wiem na pewno ,że będę musiała nad nią wisieć ze szmatą i wiecznie ją polerować,hehe ale raz kozie śmierć. Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vezyrek 26.09.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Rozwniez zastanawialem sie nad tym Electroluxem, ostatecznie kupilem Electrolux EHT 6435 K. http://img178.imageshack.us/img178/9929/electroluxeht6435.jpg Ruszty są żeliwne, solidnie wykonane, stabilne, nic się nie buja. Kurz oczywiście na czarnej płycie widać, ale to norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 28.09.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 vezyrek ja również bralam pod uwagę tą płytę , z resztą widzialam je obydwie na żywo w sklepie, macanko też było,hehe , i muszę powiedzieć ,że wydają się być solidne. Teraz tylko kwestia którą wybrać, raczej chyba zostanę przy swojej, w końcu na coś trzeba się zdecydować pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk1 04.01.2010 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Płyta gazowa SOLGAZ GPC-4?Czy ktoś już posiada tego typu płyty?Proszę o opinie,ceny,adresy sklepów(zw.na podkarpaciu),ceny za rachunki za gaz,powinny byc niższe ,ale czy są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk1 05.01.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Czy nikt nie może mi pomóc?Jakie te płyty są?Nikt nie posiada?Podobno jeszcze Amica ma takie płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mał-Gosia 28.02.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 też się zastanawiam nad tą płytą, czy ktoś ma albo słyszął jak to się sprawdza w użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emer 01.03.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Niestety nie posiadam. Widziałem to na żywo, przez chwilę się tym interesowałem. Ale ponieważ w necie spotkałem się z niepochlebnymi opiniami (choć głównie dotyczącymi poprzedniego modelu, robionego pod marką Amica), zarzuciłem pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.10.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Czy ruszt żeliwny można myć w zmywarce ? Przymierzam sie do kupna płyty z żeliwnym rusztem IKEA, oglądałam na żywo i obawiam sie, że ciężko będzie to czyścić, bo ruszt jest szorstki no i dosyć ciężki ; można to myć w zmywarce, w normalnym programie ? nie jakimś tam delikatnym, nie będzie rdzewiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Mycie rusztu jest jednym z powodów dla których w nowym domu bedę miała indukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.10.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Elfir mąż kategorycznie nie zgadza sie na elektryczną płyte bardzo chciałam indukcje... no to wie ktoś jak z tymi żeliwnymi rusztami?? można do zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 vesila - a mąż kiedykowleik czyścił kuchenkę gazową czy to to zawsze robisz? Bo mojemu gazowa wyleciała z głowy po pierwszych dwóch myciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.10.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) taaak, mył nie raz, byle jak... ale dla niego było czysto Edit: stanęło ostatecznie na płycie gazowej Bosch z żeliwnymi rusztami, przed kupnem zadzwoniłam do serwisu Bosch - agd i zapytałam: czy ich ruszta żeliwne można myć w zmywarce? Otóż dowiedziałam się, żę żeliwne jak najbardziej, nic sie z nimi nie powinno stać, natomiast emaliowanych nie wolno myć w zmywarce, a przynajmniej nie powinno, bo może emalia odprysnąć. Edytowane 26 Października 2011 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 30.05.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witajcie, Muszę zakupić płytę gazową - generalnie są dwa rodzaje - jedne zupełnie płaskie (czyli kurki na tym samym poziomie co okolica palników), i takie, gdzie kurki są niejako odzielone od części palnikowej jakimś wypistem, albo część palnikowa jest w zagłębieniu. Bardziej mi się podobają płaskie, ale... co się dzieje, jak coś wykipi? Przecież wtedy zanieczyszczenie szybko dostaje się pod kurki - niby jest uszczelka, ale obawiam się, że szybko może taka płyta stać się awaryjna. Mam rację? I drugie pytanie - są płyty za 400 zł, i są płyty za 1400 zł (albo i więcej). Pomijając markę czymś się różnią? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 05.10.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Planujemy kuchnię z IKEA - białe fronty Ramsjo i dębowy blat. Z wyglądu kuchnia nie będzie ani przesadnie rustykalna, ani ultra-nowoczesna, raczej coś pośrodku. Myślałam o wyborze AGD z kolorze stalowym, ale zaczyna mnie przerażać temat czyszczenia płyty Inox...Możecie mi doradzić, co wybrać? Lodówka będzie czterodrzwiowa lub zwykły sbs, najwięcej jest ich własnie inox. Co z płytą gazową? Pakować się w stalową, czy to bez sensu? Obecnie mam kuchenkę emaliowaną, więc nie mam pojęcia, jak taki inox będzie się czyścił... W każdym razie muszę uczciwie przyznać, że nie znoszę czyścić kuchenki i pewnie płyty polerować dwa razy dziennie też nie będzie mi się chciało. Czy ew. płyta w czarnym kolorze nie będzie się gryzła z białymi meblami? Bo chyba coś takiego: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30159833/ lub http://www.rtvagd.sklep.pl/ariston/ph_640_mst_an_r_7564.php5 jest mniej kłopotliwe w myciu? A może palniki gazowe na szkle? I jeszcze podobny problem mam z okapem. Podobają mi sie te kominowe, szer 80-90cm. Czy takie łączone ze szkłem jak np ten: http://www.topmarket.pl/okap-kuchenny-kominowy-gorenje-dtg-9455-bx-p33453.html są trudniejsze to utrzymania w czystości niż całe metalowe - jak ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60123852/? Czy nie ma to znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts