Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej. Śledzę ten wątek od jakiegoś czasu i chciałabym się przywitać. Dzisiaj była pierwsza wizyta na budowie naszego m3 i jakoś mnie to natchnęło.... bo ścianek działowych jeszcze nie ma, a rozczarowań projektantami już parę mam na koncie :/ Pozdrawiam :)
  • 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To jest nieuniknione. No chyba, że mamy jakąś wybitną uniwersalną wizję, patrzymy na ręce naszej ekipy i skończyliśmy studia z dekoracji wnętrz :p. Brzmi brutalnie ale tak jest. Często nasz własny gust zawodzi, więc czasem lepiej zdać się na profesjonalistę :).
  • 3 weeks później...
Wynika z tego, że profesjonalizm jest pojęciem względnym. Wiecie czego to jest wina? Likwidacją zawodówek, cechów i kontroli fachmanów. Teraz każdy nawywa się fachowcem, a weryfikuje to później rynek...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Niestety wciąż większość urządzających dom nie widzi różnic w zasadach i możliwościach obowiązujących w scenografii a projektowaniem wnętrza użytkowego.:)
  • 3 weeks później...
Bardzo ciekawe wskazówki, zwłaszcza jeżeli chce się w najbliższym czasie projektować mieszkanie. Polecę ten tekst znajomej, która będzie aranżować niedługo swoje wnętrze.
  • 1 month później...
Najlepsze jak ktoś łączy kolory bo lubi, ale jeden z drugim nie za bardzo współgrają. Ostatnio byłem u znajomej w mieszkaniu tak zrobionym to czułem się... mówiąc delikatnie nieswojo. Nie mogłem się skupić.
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Ja tam w ogóle nie lubię wytykanie komuś błędów - jak dla mnie ludzie mogą sobie mieszkać i w oborze z meblami roccoco, byle im było wygodnie. Każdy aranżuje mieszkanie wedle własnego gustu, czasem efekty są koszmarne dla postronnych. Ważne, żeby nie byly takimi dla przyszłego mieszkańca.
Zgadzam sie z przedmowca - jak to niektorzy mowia o gustach sie nie dyskutuje chociaz czasem ciezko sie powstrzymac ;) kazdy moze czuc sie dobrze w zupelnie innej aranzacji - najwazniejsze, zeby nam sie dobrze u nas mieszkalo :)
  • 4 weeks później...