Elfir 14.02.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 a dlaczego ty spotykałeś się w sądzie, skoro odmówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.02.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Zdarza się... Ale nie rozumiem Twojej obecności w sądzie skoro nie przyjąłeś zlecenia. :DDługa i surrealistyczna historia. Byłem powołany przez jedną ze stron na świadka. PS. Dopiero teraz zauważyłem Stopka Ci się zmieniła - gratuluję. Oj dostanie się teraz biednemu projektantowi po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.02.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Stopka? Moja? Znaczy dom? No trochę mi się dostaje - najtrudniejszy klient ever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 oj tam - proszę jak ładnie zaprojektowane: http://4.bp.blogspot.com/-0MwVZI_9LLI/TpKDwl0FHkI/AAAAAAAAAu4/Niy_trgQSAE/s1600/5a.jpg Zgłoś się do Pani projektant to ci też takie zaprojektuje: http://www.kuchnie-vena.pl/projekty/projekty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.02.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 To dopiero się nazywa fascynacja formą i ornamentyką.Ale widocznie są jej amatorzy, skoro takie pomysły się realizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.02.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 fala pikna a zasady kompozycji i proporcje leżą, nie pomyślałabym, ze tu był jakiś projektant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 15.02.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 witamCzy dopuszczalne jest żeby okna w nowym domu od wewnątrz były raczej ciemne - Sienna Rosso a podłogi , drzwi wewnętrzne oraz schody w jasnym kolorze - naturalny dąb olejowany ? Ma ktoś tak ? Może macie jakieś zdjęcia takich połączeń . Z różnych powodów chcemy jasne podłogi i schody ale okien już nie zmienimy i się boje czy to nie będzie jakieś nieciekawe połączenie.help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 15.02.2013 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Jesteś bardzo surowa w swoich ocenach Irmo Być może w manifeście artystycznym twórcy jest napisane "fascynacja rigipsem jako tworzywem przewodnim i jego nieograniczonymi wręcz możliwościami" ? Kto to wie? I tu dochodzimy do częstego syndromu jaki towarzyszy projektującym. Dostają do ręki materiały i technologie, pozwalające na szerokie ich stosowanie i nagle okazuje się, że zamiast projektować wnętrze wyżywają się twórczo, myśląc natrętnie "co by tu jeszcze można z tego zrobić". W zasadzie powinienem napisać " co by tu jeszcze spieprzyć". A wystarczyłoby przecież tylko pomyśleć. Mam do dyspozycji : materiały, faktury, kolory, światło i formy( plus ekstra technologie i techniki). Ilość możliwych kombinacji jest imponująca już dla zbiorów dwuelementowych a tu przed nami jeszcze takie bogactwo . Najlepiej jak ze wzoru wychodzi tego mało i od tego jest projektujący, żeby tak było. Zasada oszczędności środków i powściągliwości formy obowiązywała nawet wtedy, gdy motywem nadrzędnym była kiść winogron czy esowata forma powykręcanych linii, biegnących gdzieś w nieskończoność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.02.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 horror vacui Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 15.02.2013 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 No właśnie! W naszej kulturze całkowicie obce podejście. Ale jeśli ścianę i przestrzeń traktuje się jak blejtram, dla którego imperatywem kategorycznym jest brak jakiejkolwiek pustki, to takie są później tego efekty. To samo dotyczy zresztą zaawansowanych systemów dystrybucji mediów, światła i zarządzania. Oczywiście, kto bogatemu zabroni, ale po co to w małych pokoikach w domach o układach funkcjonalnych jak w bloku, tylko skalę odrobinę większą? Czy też sprawa wielu nowinek technologicznych ,modnych trendów, które za kilka lat będą bardziej obciachem niż synonimem nowoczesności. Płynne tapety, pseudo glamoury, stiuki i węże ledowe zakładane gdzie się da, czy to potrzebne czy nie. Chęć posiadania na siłę czegoś innego niż ma reszta. Pewien znajomy majster ma takie powiedzenie na tego typu udziwnienia : "Nie wiem czy to ładne, ale na samym "wejściu" jest niezłe pierd....nięcie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.02.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 chyba nie da się nauczyć zdrowego rozsądku...no i jest jeszcze jedna rzecz - jeden dobry pomysł wystarcza czasem, zeby projekt był dobry, ale co jeśli tego pomysłu nie ma?dotyczy to i amatorów i profesjonalistów.Jak dla mnie wypelnienie przestrzeni po brzegi jest własnie próbą zamaskowania braku pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 15.02.2013 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Całkowicie się zgadzam. Punkt zaczepienia i chłodny dystans do "dzieła".Pasja tworzenia nie powinna być nigdy szewską pasją. Osobiście lubię jak we wnętrzu jest jakieś "zajajenie". Tylko ,że z tym "zajajeniem" jest trochę jak z dobrym dowcipem - musi być na miejscu, niezbyt dosłowny , inteligentnie opowiedziany i rzeczywiście śmieszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.02.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Spieszę poinformować , że jednak znalazło się biuro projektowe które się podjęło zrobić dla mnie projekt www.frs-architekci.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 arturo - a podobają się Tobie ich inne realizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 15.02.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witajcie, Poczytałam kilka stron wstecz, nie wszystkie bo leń ze mnie. Jestem po budowie i częściowym wykańczaniu domu. I na tym etapie powiem tak: wydawało mi sie, że przeciez gust mam (każdemu sie tak wydaje:lol2:) i wiem co mi sie podoba. Niestety (dla inwestora-ze wzgl. na koszty:D) jeżeli cenimy szczegół i estetykę całości ARCHITEKT MUSI BYĆ. Wy architekci macie to coś (w końcu uczyliście się też wiele lat) czego przeciętny inwestor-laik w projektowaniu nigdy mieć nie będzie. Potraficie wyjść poza schemat, spojrzeć na cztery ściany i zaprojektować je tak, że są niebanalne. Ale najważniejsze, że potraficie - chyba, że wyjątkowo niepodatny inwestor - wyhamować galopujące zapędy klienta do wykorzystania we wnętrzu wszystkiego co mu sie podoba. Sama tak miałam i widziałam jak mina mojego architekta tężeje gdy wymieniam tysiąc moich pomysłów I teraz bezbłędnie potrafię ocenic domy moich znajomych gdzie architekt maczał ręce, a gdzie nie, a zdecydowanie powinien. SZACUN ARCHITEKCI P.S. A ten od powyższej cudnej fali - to chyba jakis domorosły architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ta Pani architekt wnętrz udziela nawet porad dotyczących urządzania wnętrz na serwisach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 15.02.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ta Pani architekt wnętrz udziela nawet porad dotyczących urządzania wnętrz na serwisach internetowych. To musi być SZAŁOWO Niestety znam paru co to grube miliony by zapłacili za tę falę i panią architekt wycałowali za pomysłowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.02.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Spieszę poinformować , że jednak znalazło się biuro projektowe które się podjęło zrobić dla mnie projekt www.frs-architekci.pl Autorus, proszę - napisz, że to Ty sam wybrałeś projektanta a nie on Ciebie. Mam podejrzenia, bo ta Pani jest też na naszym forum i nawet chyba w tym wątku się już udzielała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.02.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Tak to ja sam znalazłem tą panią, następnie napisałem mail na priv a ponieważ nie otrzymałem odpowiedzi napisałem jeszcze raz. I jesteśmy "po słowie" ze tak powiem Do tej pory nie miałem jeszcze doczynienia z projektantem wnętrz. Ale po projekcie domu i potem projekcie ogrodu myslę ze projekt wnętrza będzie co najmniej tak udany jak dwa poprzednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.02.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 arturo - a podobają się Tobie ich inne realizacje? Konkretnie żonie się podobały, a to już połowa sukcesu. Teraz tylko wycieczka do Krakowa, całe szczęście ze dzieciaki maja ferie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts