martahp 21.08.2015 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 przekonanie inwestora o swoim smaku, wyczuciu i estetyce Albo takież przekonanie "projektanta" Zajrzyjcie na stronę firmy "otwarte - studio" z Wrocławia. Pani zaczęła doradzać forumowiczom. Mnie to przerasta http://emotikona.pl/emotikony/pic/2dziura.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.08.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 z tego co widzę studio specjalizuje się w grafice a nie we wnętrzach.Czyli doradzanie jest amatorskie, jak przez innych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.08.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Elfir, to nie ta firma. Chodzi o tę z Wrocławia. Ta z Krakowa to bardzo profesjonalni graficy. Szkoda, że nazwa podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.08.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) znalazłam - ale kanał!Nawet rysunek na pierwszej stronie jest nieestetyczny, bo nie schodzą się fugi płytek w narożniku!Sadząc z płytkowania łazienek po sufit - czy to ktoś kto uczył się obsługiwać program w sklepie z płytkami? projekt kuchni - serwantka przy zlewie, lodówka przy płycie a piekarnik przy stole. A ergonomia w kącie chlipie. Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabudowlany 26.08.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Każdy się rządzi po swojemu, ale niestety niektórym kompletnie brak wyczucia gustu. jeszcze taka typową Grażynę rozumiem, ale jak widze niektóre "dzieła" projektantów wnętrz, to az mnie coś w środku skreca. i to są ludzie po studiach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daryjka90 26.08.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Cóż. Każdy gust ma.. ale każdy gust jest inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konevka 28.08.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Dlatego nigdy nie oddałabym projektowania swoich wnętrz w ręce kogos innego. Mój gust jest mojszy, a co za tym idzie - lepsiejszy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jatamen 31.08.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Dlatego nigdy nie oddałabym projektowania swoich wnętrz w ręce kogos innego. Mój gust jest mojszy, a co za tym idzie - lepsiejszy xD nawet jeśli kiczowaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 31.08.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Jatamen nawet jeśli kiczowaty Chciałby Pan mieszkać we wnętrzach które będą się względnie podobały znajomym a tylko Panu nie? Albo żyjemy dla siebie albo dla innych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 08.09.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Ale można żyć dla siebie w ładnych, estetycznych wnętrzach Konevka - Ty pewnie czujesz się na siłach stworzyć własne wnętrza. Ale są tacy, którzy nie chcą, nie mogą, nie mają czasu, nie lubią, nie potrafią. I dla nich na szczęście pracują projektanci wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2015 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Jatamen nawet jeśli kiczowaty Chciałby Pan mieszkać we wnętrzach które będą się względnie podobały znajomym a tylko Panu nie? Albo żyjemy dla siebie albo dla innych:) A dlaczego architekt miałby stworzyć wnętrza, które się nie podobają właścicielowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 09.09.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Elfir oczywiście, że architekt jest w stanie stworzyć ( nie wnikam czy dla pieniędzy, czy wyzwania, czy pasji lub w ramach zwykłego kolejnego zlecenia ) idealne kiczowate wnętrze skrojone na miarę i kiczowaty gust inwestora. Ja tego nie zanegowałam. Nie ma tylko sensu zatrudniać architekta, który będzie na siłę forsował swoje gustowne projekty bo w jaki sposób taki inwestor ma je docenić skoro on najlepiej czuje się w tym swoim kiczu. Zaakceptuje na chwilę projekt a potem i tak dorzuci w miarę upływu czasu swoje trzy grosze i przemaluje ściany na pomarańczowo, zielono i żółto. Swoją drogą to ciekawa jestem jak do takich ewentualnych zleceń podchodzą prawdziwi profesjonaliści, kompromis z wymagającym klientem?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Prawdziwy profesjonalista ma takie ceny, że Bożenka padnie trupem jak zobaczy cennik i stwierdzi , że robi sama albo skorzysta z usługi jakiegoś projektanta na dorobku, który bierze wszystko jak leci, za to jest wielokrotnie tanszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 09.09.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Ja osobiście nie łączę zasobności portfela z posiadaniem dobrego gustu lub jego brakiem. Nie może być takiego związku więc roszczeniowa i nieomylna w swym przekonaniu majętna Bożenka może wybrać profesjonalną pracownię i co wtedy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 z własnego doświadczenia Bardzo zamożny inwestor wybudował dom - elegancka współczesna klasyka, elewacja w okładzinie z piaskowca, coś jak tu: http://www.zielonewzgorze.mojabudowa.pl/pliki/zielonewzgorze/image/elewacja.jpg i poprosił mnie o projekt ogrodu który będzie w dużej mierze zimozielony. Zaproponowałam coś w ten deseń: cisy, bukszpany, różaneczniki Okazało się, ze jednak nie trafiłam, bo równoczesne inny projektant zaproponował coś takiego: http://www.swiatkwiatow.pl/userfiles//image/krzewy_iglaste_do_ogrodu22.jpg Inwestor wybrał drugą propozycję. Wiec jak ktoś ma odmienny gust od projektanta, to zawsze znajdzie kogoś, kto zaprojektuje tak jak on chce, bo profesjonalna pracownia przedstawi mu niesatysfakcjonujące koncepcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarzyk 10.09.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 hahaha dokładnie, zgadzam sie. Niby klient mówi: "rób jak chcesz., ja się nie znam"., a potem okazuje się, że "on myslał, ze projektant zrobi to jakoś inaczej". Jestem z innej branży, ale znam ten ból. najgorzej, że pytam klienta, ile pieniędzy chce przeznaczyć na zrobienie takiego zadania, on mówi mi x, a potem się wycofuje, bo jednak znalazł kogoś, kto mu zobi 3 razy taniej. A na końcu płacze, bo dostaje szambo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 12.09.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Hhahaha co za przeciwieństwo . No ale niestety często zdarzają się tacy klienci i nic na to nie poradzimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Niby klient mówi: "rób jak chcesz., ja się nie znam"., a potem okazuje się, że "on myslał, ze projektant zrobi to jakoś inaczej". . Też mam takie przeboje - niby dostaje wolną rękę, ale potem wszystko zmieniamy na etapie projektu, albo co gorsza - realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.09.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 z własnego doświadczenia Bardzo zamożny inwestor wybudował dom - elegancka współczesna klasyka, elewacja w okładzinie z piaskowca, coś jak tu: http://www.zielonewzgorze.mojabudowa.pl/pliki/zielonewzgorze/image/elewacja.jpg i poprosił mnie o projekt ogrodu który będzie w dużej mierze zimozielony. Zaproponowałam coś w ten deseń: cisy, bukszpany, różaneczniki Okazało się, ze jednak nie trafiłam, bo równoczesne inny projektant zaproponował coś takiego: http://www.swiatkwiatow.pl/userfiles//image/krzewy_iglaste_do_ogrodu22.jpg Inwestor wybrał drugą propozycję. Wiec jak ktoś ma odmienny gust od projektanta, to zawsze znajdzie kogoś, kto zaprojektuje tak jak on chce, bo profesjonalna pracownia przedstawi mu niesatysfakcjonujące koncepcje. Elfir pomijając sprawę, co się komu podoba, czy propozycja druga nie spełnia kryterium "zimozielone"? dlaczego jest zła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 dlatego, że moim zdaniem nie pasuje do bryły budynku, kontekstu okolicy i jest pospolita jak błoto - nie ma charakteru rezydencjonalnego, reprezentacyjnego (ogród miał być także "inny niż wszystkie wokoło").Takie nasadzenia w otwartym krajobrazie wiejskim - ok, ale nie w willi miejskiej. To tak jakby urządzić wnętrza tego domu w stylu wiejsko-rustykalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts