kaba 13.09.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 dolabella to u Ciebie dzieci nie mogą dotykać elewacji ? u mnie nawet kot sie może o nią obcierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolabella 13.09.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 kaba,Właśnie piszę o tym, że dotykają i mogą dotykać. Dlatego brudzą elewację, co nie znaczy, że mam ją brudną. Zmywam ją.Chciałam po prostu poradzić innym by zamontowali sobie dodatkowy kran w ogrodzie. Dla mnie i moich dzieci też byłoby to duże ułatwienie. Oj, czy nikt nie ma kranu w ogrodzie? Czy to dziwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 14.09.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 kaba, Właśnie piszę o tym, że dotykają i mogą dotykać. Dlatego brudzą elewację, co nie znaczy, że mam ją brudną. Zmywam ją. Chciałam po prostu poradzić innym by zamontowali sobie dodatkowy kran w ogrodzie. Dla mnie i moich dzieci też byłoby to duże ułatwienie. Oj, czy nikt nie ma kranu w ogrodzie? Czy to dziwne? Ja mam nie ze ściany, tylko obok studzienki rurka wyłazi pionowo. W studzience zaraz za licznikiem jest odgałęzienie z zaworem, rurka przebita przez ściankę studzienki wychodzi z ziemi jakies pół metra dalej.Niestety, zawór w studzience mimo wszystko jest bardziej narażony na wilgoć, uszkodzenia, u mnie przestal trzymac. Skończyło się to niestety pęknieciem kranu i fontanną podczas pierwszej odwilży. U mamy zrobilismy kran sterczący z elewacji i się trochę chlapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 14.09.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 ... Skrzynka do nawadniania umieszczona w gruncie. Tak mam zrobione - skrzynka Gardeny umieszczona w trawniku - jestem zadowolony A możesz pokazać, jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.09.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Oj, czy nikt nie ma kranu w ogrodzie? Czy to dziwne? Mam. Dwa. Jeden na elewacji. Drugi z grubsza pośrodku ogrodu. Dlaczego? Bo ile metrów szlaucha można ciągać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.09.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Oj, czy nikt nie ma kranu w ogrodzie? Czy to dziwne? Mam. Dwa. Jeden na elewacji. Drugi z grubsza pośrodku ogrodu. Dlaczego? Bo ile metrów szlaucha można ciągać? 25m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_rz 15.09.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Oj - można i 50m szlaucha ciągnąć. Szczególnie jak działka ma 30 arów i wokoło posadzone jest 130 brabantów w dzień, po którym przez miesiąc w okolicy nie spadła ni kropla deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.09.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Na poczatku planowalismy zrobic kran tak jak pokazal na fotkach pablitoo. Jednak takie rozwiazanie nie do konca mnie zadawalalo i myslalem dalej. W koncu w ostatniej chwili tuz przed elewacja zamienilem takie rozwiazanie na cos takiego, http://img15.imageshack.us/img15/1831/kranogrodowyizasilanien.th.jpg a jednoczesnie w studni obok oprocz zaworu do spuszczania wody na zime jest wyprowadzona koncowka do zasilania systemu nawadniajacego.Rzecz jasna, ze pozniej studnia bedzie przycieta na odpowiednia wysokosc juz po wyrownaniu terenu.Takie krany mamy dwa jeden od strony ogrodu i drugi na bocznej scianie garazu np. do mycia samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 15.09.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 U nas rozwiązanie takie jak u pablitoo. Dodatkowo mamy kran w garażu, do niego podczepiony wąż na wózku - i w sumie podlewam tylko z tego węża.. Ale my mamy nie działkę, tylko działeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 17.09.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ... Skrzynka do nawadniania umieszczona w gruncie. Tak mam zrobione - skrzynka Gardeny umieszczona w trawniku - jestem zadowolony A możesz pokazać, jak to wygląda? Jasne, zajrzyj tu : http://www.iglak.pl/gardena/pipeline.htm http://www.iglak.pl/gardena/pipeline.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiloniu 17.02.2020 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 (edytowane) Prawdę powiedziawszy ja mam coś takiego: ] niby wolnostojący, ale nie miałem nigdy problemu żeby mi w nim woda zamarzała zimą. Edytowane 17 Lutego 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.02.2020 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Prawdę powiedziawszy ja mam coś takiego: ] niby wolnostojący, ale nie miałem nigdy problemu żeby mi w nim woda zamarzała zimą. Jeśli wcześniej masz zawór odcinający i spuścisz wodę to problemów nie będzie. Lub jeśli odkręcisz lekko zawór podczas mrozu ale za to masz lodowisko wokół. Jeśli wody nie spuszczasz to opowiadasz bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 18.02.2020 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Jeśli wcześniej masz zawór odcinający i spuścisz wodę to problemów nie będzie. Lub jeśli odkręcisz lekko zawór podczas mrozu ale za to masz lodowisko wokół. Jeśli wody nie spuszczasz to opowiadasz bajki. Zależy gdzie mieszka, u mnie zimy 3 rok już nie ma. W tym roku ANI RAZU nie było temperatury ujemnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts