Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak parapet 3 cm do okna z miejscem na 2 cm ?

Recommended Posts

Witam

Chcialbym wstawic parapety z kamienia o grubosci 3 cm. Po oknami (PVC) mam szczeline na parapet i ma ona 2 cm wysokosci). Rozumiem wiec, ze musze miec kamien naciety - z zabkiem ?

I pytanko - czy pownien byc posciety na dole czy na gorze ? Czy parapet powinien byc jakby powzyje tej szczeliny czy ponizej ?

Fantom

Witam

Chcialbym wstawic parapety z kamienia o grubosci 3 cm. Po oknami (PVC) mam szczeline na parapet i ma ona 2 cm wysokosci). Rozumiem wiec, ze musze miec kamien naciety - z zabkiem ?

I pytanko - czy pownien byc posciety na dole czy na gorze ? Czy parapet powinien byc jakby powzyje tej szczeliny czy ponizej ?

Fantom

jak widoczna rama okna jest w kolo (gora, boki) rowna wzgledem gory rowka, to podciecie od spodu. choc 1cm przy szerokich oknach moze byc niezauwazalny.

napisałes że pod oknem masz szczelinę na parapet, ja tez to zrozumiałem jako ze pod zamocowanym oknem, między ścianą czy ociepleniem a nie w profilu, w oknie, dałbyś fotę i byłoby jasne

Ok. Niejasno sie wyrazilem.

Ta szczelina jest zrobiona w ramie okiennej. Pod glowna rama mam wglebienie na parapet.

Fantom

nie jest łatwiej podkuć ścianę :o

Jak podkuc sciane ??

Okno na dole ma specjlane meijsce na wsuniecie parapetu - pisalem przeciez

Fantom

to nie przeszkadza podkuć ścianę.....

wycięcie w oknie jest - i ono jest bardzo dobre na parapet z blachy....

jak chcesz mieć jakiś granitowy gruby parapet- to trzeba zwiększyć pole operacyjne - czyli podkuć ścianę chyba lepiej...