szczukot 13.09.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 WitamChcialbym wstawic parapety z kamienia o grubosci 3 cm. Po oknami (PVC) mam szczeline na parapet i ma ona 2 cm wysokosci). Rozumiem wiec, ze musze miec kamien naciety - z zabkiem ? I pytanko - czy pownien byc posciety na dole czy na gorze ? Czy parapet powinien byc jakby powzyje tej szczeliny czy ponizej ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 13.09.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Hm na chłopski rozum lepiej poniżej w razie skraplania poleci po parapecie a nie pod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.09.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 I nie zapomnij o kapinosie w płycie kamienia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.09.2009 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Hm na chłopski rozum lepiej poniżej w razie skraplania poleci po parapecie a nie pod To jest wlasnie jedyny argument jaki znalazlem Myslalem, ze jeszcze na cos trzeba by zwrocic uwage Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 13.09.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Witam Chcialbym wstawic parapety z kamienia o grubosci 3 cm. Po oknami (PVC) mam szczeline na parapet i ma ona 2 cm wysokosci). Rozumiem wiec, ze musze miec kamien naciety - z zabkiem ? I pytanko - czy pownien byc posciety na dole czy na gorze ? Czy parapet powinien byc jakby powzyje tej szczeliny czy ponizej ? Fantom jak widoczna rama okna jest w kolo (gora, boki) rowna wzgledem gory rowka, to podciecie od spodu. choc 1cm przy szerokich oknach moze byc niezauwazalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.09.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 I nie zapomnij o kapinosie w płycie kamienia ... Tak, tak. Mam nadzieje, ze zwykle naciecie od dolu wystarczy ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.09.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.09.2009 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 nie jest łatwiej podkuć ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.09.2009 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 nie jest łatwiej podkuć ścianę Jak podkuc sciane ?? Okno na dole ma specjlane meijsce na wsuniecie parapetu - pisalem przeciez Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 14.09.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 napisałes że pod oknem masz szczelinę na parapet, ja tez to zrozumiałem jako ze pod zamocowanym oknem, między ścianą czy ociepleniem a nie w profilu, w oknie, dałbyś fotę i byłoby jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 14.09.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 właśnie daj zdjęcie , ja mam parapety o gr. 5cm i weszły pod okno bez problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.09.2009 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 napisałes że pod oknem masz szczelinę na parapet, ja tez to zrozumiałem jako ze pod zamocowanym oknem, między ścianą czy ociepleniem a nie w profilu, w oknie, dałbyś fotę i byłoby jasne Ok. Niejasno sie wyrazilem. Ta szczelina jest zrobiona w ramie okiennej. Pod glowna rama mam wglebienie na parapet. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 14.09.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 otwór w ramie ? czy plastik przypięty od spodu do ramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.09.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 nie jest łatwiej podkuć ścianę Jak podkuc sciane ?? Okno na dole ma specjlane meijsce na wsuniecie parapetu - pisalem przeciez Fantom to nie przeszkadza podkuć ścianę..... wycięcie w oknie jest - i ono jest bardzo dobre na parapet z blachy.... jak chcesz mieć jakiś granitowy gruby parapet- to trzeba zwiększyć pole operacyjne - czyli podkuć ścianę chyba lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts