Arctica 24.02.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 kurcze.........a skąd takie piekne ramy bierzesz???? na zamówienie????? Ramy robię na zamówienie w Liroyu... do wszystkich prac takie same, coby chaosu nie wprowadzać . Już nawet ściana w nowej chałupie wytypowana, wszystkie się zmieszczą , bo teraz po pokojach porozwalane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 ramy cudne!!!!!!!!!! ....szkoda, że do mojego domku z bala....złote ramy nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 A`propos ptaszków U nas była dzisiaj regularna bitwa o domek. Szpaki tak się lały, że aż jeden utopił się w śniegu i widziałam tylko machające pionowo w górę skrzydełko. Akurat wtedy wyszłam na taras zakopcić, a za mną najmłodsza (łowna) kota i pies... Kota od razu na baczność i szykowała się do biegu, ale wrzasnęłam "zostań!" (została , bo nigdy nie krzyczę ), a ja w kapciach lezę do ptaszka. Na mój widok zdołał się poderwać i uciekł. Hmmm, bardziej się przestraszył mnie niż kocicy Grzeczny kotecek ... Hurrrrrra wiosna!!!!!! bo po co im ten domek co to się o niego biły Jutro ściągam dechy i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 ramy cudne!!!!!!!!!! ....szkoda, że do mojego domku z bala....złote ramy nie pasują ale tam mają i drzewniane... ino łobrazek se wydłub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.02.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Slonko ... szpaki ??? Znaczy wiosna jak te zasrusy przyleciały !!! Huraaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Eeeee.... Jeżyk nie wiedział, że szpaki już są ... tydzień temu widziałam no krzyczę przecie, że wiosna :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 24.02.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 hej więc tak po pierwsze talent jest potrzebny..... nie chciałabyś widzieć jak ja bym zrobiła taki obrazek , po drugie (nie wiem czy aktualne) ale mi się wydaje że te okna to nie będzie dobry pomysł, sorry, no nie wiem, zrób jak chcesz. a powiedz mi dlaczego one są tak niesymetrycznie na tej ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.02.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Czesc Zdolniacho. Co słychać? bo nie nadrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.02.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Cześć U mnie to przedwiośnie pełną gębą Śnieg leży tylko w paru miejscach, cebulki wyłażą z ziemi, poodkrywałam rośliny, które były pod agrowłókniną. Zaraz muszę wziąć się za sianie, sadzonki - już się nie mogę doczekać Odnośnie karniszy - niezbyt mi się widzi ten zasłonkowy na suficie, zwłaszcza jak masz tam 50 cm do okna. Może to źle wyglądać przy rozsuniętych zasłonach. Ale może kupić dwa oddzielne karnisze i zasłonkowy zamontować na ścianie powyżej firankowego na długich uchwytach. Trzeba by się zorientować kto ma w ofercie dłuższe pojedyncze uchwyty, jakiś producent powinien robić. A może zajrzyj na wątek dekoracja okna - tam jest kopalnia pomysłów i dziewczyny, które się na tym znają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.02.2010 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 hej więc tak po pierwsze talent jest potrzebny..... nie chciałabyś widzieć jak ja bym zrobiła taki obrazek , po drugie (nie wiem czy aktualne) ale mi się wydaje że te okna to nie będzie dobry pomysł, sorry, no nie wiem, zrób jak chcesz. a powiedz mi dlaczego one są tak niesymetrycznie na tej ścianie? Upieram się żadna filozofia... jeden krzyżyk- cztery kujnięcia Okna to nie jest pomysł... one już są!!! A że niesymetrycznie.... jak się kce ślachcianke zgrywać i we dworze mieszkać (ups... zara se Rishard poleci ) to trzeba być przygotowanym na to, że jak z zewnątrz okna mają być ładniutko, symetrycznie poukładane, to wewnątrz bedą pasowały jak pięść do okna... tfu, oka . Można było w kuchni zostawić dwa, zmniejszając ją. Ale po pierwsze, to duża kuchnia to było to co mnie najbardziej rajcowało w tym projekcie, a po drugie, to skasowane w kuchni okno musiało by być w kotłowni. A przy piecu opalanym paliwami stałymi białe firanki mają marneszanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.02.2010 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Czesc Zdolniacho. Co słychać? bo nie nadrobie Cześć Celebrytka Co słychać?... to zależy gdzie ucho przystawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.02.2010 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Cześć U mnie to przedwiośnie pełną gębą Śnieg leży tylko w paru miejscach, cebulki wyłażą z ziemi, poodkrywałam rośliny, które były pod agrowłókniną. Zaraz muszę wziąć się za sianie, sadzonki - już się nie mogę doczekać Odnośnie karniszy - niezbyt mi się widzi ten zasłonkowy na suficie, zwłaszcza jak masz tam 50 cm do okna. Może to źle wyglądać przy rozsuniętych zasłonach. Ale może kupić dwa oddzielne karnisze i zasłonkowy zamontować na ścianie powyżej firankowego na długich uchwytach. Trzeba by się zorientować kto ma w ofercie dłuższe pojedyncze uchwyty, jakiś producent powinien robić. A może zajrzyj na wątek dekoracja okna - tam jest kopalnia pomysłów i dziewczyny, które się na tym znają. Bo u Ciebie cieplej ... ja obserwuję, ale dopiero w jednym miejscu trawkę widać ... a chciałam w sobotę sad chlastać ... a jak będzie dużo śniegu to chłop się zlisi Aniu boję się karniszy mocowanych do ściany na długich wysięgnikach. Zasłony będą ciężkie (chyba obiciówka), do tego targane na okno i spowrotem ... do ściany wydaje mi się mało wytrzymałe Jak tam jest 50 cm, to myślałam, żeby tak ze 20 od okna dać te firankowe, a te zasłonowe też niby mocowane do sufitu, ale na wysięgnikach więc nie przy samym suficie... nie wiem, gupia jezdem Na dekoracji okien pytałam, co prawda w innej sprawie, i dwa razy się przypominałam, i nikt nie chciał mi nic podpowiedzieć... ale masz rację... pójdę teraz z tym Ps. przyślij tej wiosny trochę do mnie, a nie tak skąpisz i tylko się chwalisz, że masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 25.02.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 hej Arctica Jak widze w wiadomosciach prognozy pogody to narazie zapowiada sie całkiem całkiem ,mam nadzieje ze już w koncu do konca stopnieje ten snieg ,a miałam się pytac zaczęłaś zamawianie reszty materiału na budowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.02.2010 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Hej, hej... Jakoś nie mogę się zebrać z tym zamawianiem... po okna mamy tylko lada dzień jechać i zamówić... ale też nie wiem do końca, czy to balkonowe to będzie zespolone (bo chcę dwa fixy i drzwi), bo jak tak, to go później nie przewieziemy sami... A na zamawianie reszty nie mam koncepcji... skoro na wszystko teraz się właściwie nie czeka, to nie widzę potrzeby... jak zaczniemy to na bieżąco się zajmę logistyką, aby wszystko było na czas . Tylko wełnę chyba przegapiliśmy, bo na jesieni była najtańsza.... reszta cen jak się zmienia to najwyżej w dół... czyli kierunek dla nas pozytywny No i monitoruję cegłę rozbiórkową, czerwoną i szamotową... ale jak narazie nie znalazłam w rozsądnych odległościach od nas Pozdrawiam cieplutko i aby do wiosny.... już bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 25.02.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 mu okienka dopiero zamawiać bedziemy w maju ,pojedziemy dogadamy ostateczny kolor okienek ,wycenimy potargujemy troszkę ,i akurat jak bedziemy to dach bedzie robiony to sie nie pali z oknami ,na spokojnie sie zamówi i bedą na czerwiec , a co do materiałów to tez prawda ,póki nie drożeją to można poczekać pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.02.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Ps. przyślij tej wiosny trochę do mnie, a nie tak skąpisz i tylko się chwalisz, że masz Już wysyłam http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/S4ZkPLK5A3I/AAAAAAAAEvU/uTGc-jZ59AU/s800/koperta.jpg Dotarła??? PS. zajrzyj do mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 25.02.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 http://foto2.m.onet.pl/_m/8a4c500c74abae23e8bc69f6d87385ea,10,19,0.jpg Jeśli chodzi o to rozwiązanie, to szczerze ... nie widzi mi się Gdyby były również po zewnętrznych bokach, to OK, ale w takim ujęciu niezbyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.02.2010 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Ale co zrobić jak lewego boku fizycznie nie ma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 25.02.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 a ta sciana po lewej już stoi?to ściana nośna, czy działowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.02.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 a ta sciana po lewej już stoi? to ściana nośna, czy działowa? Oho, będziemy burzyć http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/diabelek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts