Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

że ten, Beatko????

to może będzie dobrze :-?

Będzie na pewno dobrze

:wink: Ja jak dostałam projekt swojej kuchni ,to byłam początkowo zawiedziona :wink: Wydawało mi się za pusto ,za zwyczajnie.Później, tak jak mówisz, dojdą pierdółki,kolor na ścianie ,,oświetlenie,co dodaje uroku.Szkopuł w tym ,aby umiejętnie dobrać te elementy dekoracyjne.Sama widzę po sobie ,że nie jest to jednak takie łatwe ,jakby się wydawało. A jeżeli chodzi o upiększenie okna ,to ja u siebie zaplanowałam rolety rzymskie ,firan nie będzie w ogóle :wink: ewentualnie schuttersy ,ale chyba nie będzie mnie na nie stać,no chyba ,że będzie jakiś nieoczekiwany przypływ gotówki

Nie przegapiłam... czytałam...

ino się nie wypowiedziałam w temacie :roll: , wybacz większością duszy byłam na allegro, czaiłam się na szafę :roll: .

Rolety powiadasz???? rzymskie???? widzisz, dla mnie równie ważny jest wygląd z zewnątrz domu :-? , może jakaś nie tego jestem :-? , a rolet w dzień wcale nie widać. Ty jeszcze masz długie okna to możesz nie podciągać do końca i jakieś dolne ozdóbki będą dyndały. Generalnie lubię jak okna z zewnątrz nie przypominają czarnych dziur... no... muszę mieć firanki i już :roll: .

Teraz mam gołe szyby (kuchnia,salon) i tęsknię za szmatami :wink: .

A już w sypialni to obowiązkowo... a dwa frontowe okna będą od naszej sypialni właśnie, a chcę, żeby we wszystkich frontowych wisiało to samo... wtedy dwór się tak ładnie prezentuje 8) :roll:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

że ten, Beatko????

to może będzie dobrze :-?

Będzie na pewno dobrze

:wink: Ja jak dostałam projekt swojej kuchni ,to byłam początkowo zawiedziona :wink: Wydawało mi się za pusto ,za zwyczajnie.Później, tak jak mówisz, dojdą pierdółki,kolor na ścianie ,,oświetlenie,co dodaje uroku.Szkopuł w tym ,aby umiejętnie dobrać te elementy dekoracyjne.Sama widzę po sobie ,że nie jest to jednak takie łatwe ,jakby się wydawało. A jeżeli chodzi o upiększenie okna ,to ja u siebie zaplanowałam rolety rzymskie ,firan nie będzie w ogóle :wink: ewentualnie schuttersy ,ale chyba nie będzie mnie na nie stać,no chyba ,że będzie jakiś nieoczekiwany przypływ gotówki

Nie przegapiłam... czytałam...

ino się nie wypowiedziałam w temacie :roll: , wybacz większością duszy byłam na allegro, czaiłam się na szafę :roll: .

Rolety powiadasz???? rzymskie???? widzisz, dla mnie równie ważny jest wygląd z zewnątrz domu :-? , może jakaś nie tego jestem :-? , a rolet w dzień wcale nie widać. Ty jeszcze masz długie okna to możesz nie podciągać do końca i jakieś dolne ozdóbki będą dyndały. Generalnie lubię jak okna z zewnątrz nie przypominają czarnych dziur... no... muszę mieć firanki i już :roll: .

Teraz mam gołe szyby (kuchnia,salon) i tęsknię za szmatami :wink: .

A już w sypialni to obowiązkowo... a dwa frontowe okna będą od naszej sypialni właśnie, a chcę, żeby we wszystkich frontowych wisiało to samo... wtedy dwór się tak ładnie prezentuje 8) :roll:

Shuttersy to to?

http://www.tessuti.be/gfx/schutters.jpg[/img]

Acha...

SHUTTERS to inaczej wewnętrzne okiennice drewniane, wykonane z pięciu różnych rodzajów drewna, składające się z jednego lub większej liczby paneli. Jeden panel stanowi ramę, w której zamontowane są poziomo tzw. lamele, czyli konstrukcje wąskich

i długich deseczek, ustawionych do siebie pod katem. Dzięki czemu przypominają drewniane żaluzje.

SHUTTERS mogą być rozwierane, składane bądź przesuwane. Regulowany kąt nachylenia lameli, pozwala na kontrolę wpuszczanego światła.

Poza ceną wszystko cacy :D

Święta, święta ... i po świętach.

Dobrze, że w tym roku gratisowo trzeci dzień świąt się trafił :wink:

Z przejedzenia ledwo się taczam... taczamy, od stołu do fotela, a i na fotel czasami też donoszą :oops: . Trzeba będzie znów Montignaca potrenować... albo garderobę wymienić :-? .

A tak w ogóle to jeszcze przed świętami trafiła się...

"Nieoczekiwana zmiana..."

"miejsc" - to jak w filmie jakimś chyba :roll: , nie bardzo pamiętam o czym to było :-?

"planów" - to jak tradycyjnie... u mnie :D

"pozycji" - ups :oops: :oops: :oops: , szachy?, carling?

"..."

nie będę dalej wymyślać, napiszę tylko, że znów szukam szafy do przedpokoju :roll: .

Ale wszystko opowiem Wam dokładniej jutro, bo zaraz "Ranczo" się rozpoczyna i nie odmówię sobie przyjemności obejrzenia... po raz xxxxxxx :D

Miłego wieczoru :p

Witam serdecznie wszystkich "napęczniałych" po świątecznych obżarstwach.

arctica mam pytanie o Twoją kabino/saunę , jaką masz a jaką zamierzasz kupić ?

oglądałam w necie kilka modeli ale samo zdjęcie to za mało, a takie całkiem firmowe to mają ceny powalające, może coś podpowiesz?

muszę podjąć decyzję w miarę szybko bo hydraulik wkracza do akcji niedługo.

pozdrawiam.

Witam serdecznie wszystkich "napęczniałych" po świątecznych obżarstwach.

arctica mam pytanie o Twoją kabino/saunę , jaką masz a jaką zamierzasz kupić ?

oglądałam w necie kilka modeli ale samo zdjęcie to za mało, a takie całkiem firmowe to mają ceny powalające, może coś podpowiesz?

muszę podjąć decyzję w miarę szybko bo hydraulik wkracza do akcji niedługo.

pozdrawiam.

Hej! Posiadam kabinę parową firmy Aquasan. Chińska i tania... wiele różnych opinii o nich słayszałam, o choćby tu

http://forum.gazeta.pl/forum/w,653,66826550,,Kabina_parowa_Aquasan_opinie.html?v=2

ale jak ktoś opiera swoje wypowiedzi na tym jak te kabiny złożone są w Casto czy Liroyu i jeszcze zastrzega że osobiście nie posiada :roll: , to przepraszam, ale nie wierzę :-? .

Wiadomo, że każda sroczka swój ogonek chwali, ale uważam że stosunek ceny do jakości w tym akurat produkcie jest ok. Wszystko działa drugi rok bez zastrzeżeń. Jedyną wadą jak dla mnie jest to, że nie można się w niej położyć... ale to już nie jest wada fabryczna :roll: .

Aaaaa... i jeszcze myć mogła by się sama :wink: .

Jeżeli będę kupowała taką kabinę do nowego domku, to najpewniej z micro wanną, żeby polegnąć czasami :D . Chociaż po ostatnich świętach przed kominkiem u teściów, nie jestem pewna, czy ten ostatni do rozgrzewania nie wystarczy :D

Pozdrawiam

Do jutra to ja umrę z ciekawości .

Padnę z ciekawości do jutra

Beatko, Aniu... żyjecie??? :lol:

że cooooooooooooooo

Zuzanko noooo :lol: :lol: :lol:

hm....... chyba niczego nie kumam (znowu)

Aniu... mąż kazał napisać, że nie jesteś sama :D , on najczęściej też nie :lol:

Zaraz zaspokoję Waszą ciekawość... tylko pójdę kafkę se zrobić :D

Już jezdem :D

Karolcia, szafa ma się dobrze :D

Zacznę od początku...

Jak już Wiecie, wylicytowałam sobie szafę...

Wszystko było by ok, gdyby sprzedający nie był nazwijmy to... nowy. Sprzedane 4 przedmioty, 4 komentarze... wiem, że każdy jakoś musi zaczynać, ale niestety ziarno niepokoju zaczęło powolutku kiełkować :oops: . Pewnie jestem nienormalna, ale najczęściej zakładam najgorsze, wolę się później miło rozczarować :) .

Nawet kontaktowałam się telefonicznie ze sprzedającym, nic niepokojącego nie zauważyłam, ale... wraca do kraju po nowym roku i wtedy będzie mógł mi dostarczyć szafę, a pieniążki.... wiadomo... na konto, przelewem... teraz :x

Niby rozumiem, że nie będzie targał tego kolosa dopóki mu nie zapłacę, ale... :-? , a jeszcze, jak już zasiadłam do kompa z zamiarem zapłacenia, wlazłam na allegro po dane i ....... "konto zostało zawieszone".... nie moje... jego :roll:

Więc wzięła ja i wymyśliła, że sama se przywiozę ... i zapłacę na miejscu :D . Znowu tel do kontrahenta, czy tak da radę.... da ale przed świętami :-? , bo jak będzie wracał do kraju to by mu się kaska przydała na nowy towar :roll: .

A że była właśnie środa, to tego "przed świętami" za dużo nie zostało :roll: .

Koniec końców całą wigilię spędziliśmy w samochodzie :D , haha... a Wy lepiłyście pierogi :D .

Ale co to ma do szerokim echem ogłaszanych przeze mnie zmian? :roll:

A tyle, że jak już dojechaliśmy po ten mój najcudowniejszy mebel... to okazało się że do kompletu, znaczy identyczne w kolorze i zdobieniach stoi takie cudo (przepraszam za jakość zdjęć, ale jak już dojechaliśnmy do chałupki, muuuuuusiałam na chwilunię rozłożyć, a akumulatorki w aparacie były padnięte więc komóreczką pstrykałam)

http://foto0.m.onet.pl/_m/64b45d9bbb9f27e8e71a3f57e6035644,10,19,3.jpg

A mebelek wyposażony dodatkowo w superanckie stelaże z podnoszonymi zagłówkami i podnóżkami :roll: ... i weź tu bądź mądry.... lepiej było by napisać "twardy" i nie kup :evil: .

Tak więc nie dość, że zmieniłam obiekt westchnień (z szafy na łóżko - dodaję na wypadek jakby mój szanowny czytał :wink: ), to jeszcze szafa wyląduje w sypialni. Nie mam serca rozdzielać tego pięknego duetu.

A ja zyskuję super miejsce na schody :D ... zawsze chciałam, żeby ich nie było, lub chociaż żeby nie było ich widać... pierwotnie miały być w przedpokoju, więc po wejściu do domu były by pierwszą rzeczą na której zatrzymywał by się wzrok, a tak :D :D :D wylądują w garderobie 8)

Arctica, piekne te obrazy haftujesz, szydelkowe tez cudne.Wieszasz je na scianach albo masz zamiar?

A ja sie pochwale:

http://dorbie.fotosik.pl/albumy/473177-4.html

z tym, ze obrazy krzyzykowe sa produkcji mojej babci, ale mam caly dom nimi obwieszony, z czego jestem dumna :D A reszta robotek moja :oops: