Gannia 30.12.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witanko Arctica czym będziesz grzac domek? czym się da . Mamy zamiar kupić kociołek na drewno i węgiel... myśleliśmy o ekogroszku i piecu z podajnikiem, ale chyba się nie zdecydujemy . Cały czas jesteśmy w domu więc podkładanie do pieca nie będzie problemem, a drzewa mamy mnóstwo i jeszcze wierzbę energetyczną planujemy posadzić. mieliśmy przez kilka lat piec na węgiel i ekogroszek bez podajnika.. w mrozy trzeba wstawać dwa razy w nocy, żeby dołożyć.. niefajnie Ponieważ jednak u nas mało nie skończyło się pożarem, teraz mamy taki z podajnikiem na ekogroszek.. ale żre tego towaru cholerstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.12.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Pewnie mi sie dostanie po uszach , ale to hobby mojego męża a jakie pożyteczne,to hobby Gannia a jaki masz w tej chwili piec-firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 30.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 dankaf "kotły Pleszew" tak jest napisane, aż zleciałam do piwnicy sprawdzić 25 kW ma mocy, teście go kupowali w tym roku jesienią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.12.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 dankaf "kotły Pleszew" tak jest napisane, aż zleciałam do piwnicy sprawdzić 25 kW ma mocy, teście go kupowali w tym roku jesienią... Dziękuję Jestem w tej chwili na etapie poszukiwań pieca na eko-groszek,dlatego tak wypytuję .Musze poczytac na forum o tym piecu. Jeszcze raz wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 30.12.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 O ile dobrze pamiętam, podłogówka kosztowała nas ok. 85 pln/m2 - robocizna z materiałami. wydaje mi się, że lepiej aby hydraulik kupował materiały, bo nigdy do końca nie wiadomo ile i jakich złączek będzie potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.12.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Oto kartka animowana ode mnie: http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=3&pv=3111904 Stary Rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc złe chwile zostaną za nami. Niech Nowy Rok przyniesie dużo zdrowia, radości a przede wszystkim morze miłości! http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/Nowy_Rok3.gif http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/normal_Nopwy_Rok_1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 31.12.2009 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 ufff wszystko przeczytałam z zazdrości (o łózko i inne takie) to tylko życzenia NOWOROCZNE złożę "przylecę" w 2010 roku http://ladnakartka.pl/kartki/48/6/d/621.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 31.12.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2010!!! http://i287.photobucket.com/albums/ll149/glittergn/newyear/newyear027.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 31.12.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Arctica ja tam napisze jeścio raz - RAZ i RAZ... Mi się podoba takie łożę Może dlatego, że sama mam nie małe.... nie trzeszczy -a to najważniejsze Ale moje to taka sofa - rozkłada podobnie jak wersalka i spokojnie mogą spać na niej 3 osoby -mają luz Jak znajdę ulotkę i nazwę firmy (bo zabyłam) to Ci wkleję - teraz wiem, że będzie złozone w salonie w przyszłości - stąd mierzyliśmy ścianę, czy się zmieści... Najlepiej jak 2 lata temu pojechaliśmy do salonu - wiesz wielkie te pomieszczenia to i owe łózko dość, że materiał extra do czyszczenia, to wydawało nam się nie takie duże... Przywieźli nam łóżko pod dom- 3 chłopa je wniosło - i ... kurczę... takie duże było, a sąsiad mówi tak: - a mniejszego nie było? Był sam w szoku... Ma 2,45 długości - z dwoma bokami, a 1,65 szerokości -jak rozłożone Babcia Miśka ma dębowe -podobne do Twojego zakupionego -ale nie ma takich rzeźbień... ale do takiego łózka trzeba większą sypialnię... taka prawda... My planujemy piec w przyszłości na miał i z podajnikiem - ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 31.12.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 http://www.fototube.pl/pictures/happynewyear.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 31.12.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Witanko Arctica czym będziesz grzac domek? czym się da . Mamy zamiar kupić kociołek na drewno i węgiel... myśleliśmy o ekogroszku i piecu z podajnikiem, ale chyba się nie zdecydujemy . Cały czas jesteśmy w domu więc podkładanie do pieca nie będzie problemem, a drzewa mamy mnóstwo i jeszcze wierzbę energetyczną planujemy posadzić. mieliśmy przez kilka lat piec na węgiel i ekogroszek bez podajnika.. w mrozy trzeba wstawać dwa razy w nocy, żeby dołożyć.. niefajnie Ponieważ jednak u nas mało nie skończyło się pożarem, teraz mamy taki z podajnikiem na ekogroszek.. ale żre tego towaru cholerstwo... WItam To może i ja napiszę o piecu. Mamy na ekogroszek z podajnikiem i jest super. Wystarczy nastawić na ekonomiczne spalanie na noc- bo w gorącym źle się śpi- i wtedy, kiedy wychodzimy z domu i tyle. Wcale tak dużo nie żre, no ale my mamy 15 kW to moze dlatego wymaga mniej opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 31.12.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 a co to za piec, Wioluś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 31.12.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 a co to za piec, Wioluś? no właśnie?? Też się zastanawiam nad piecem.. Dom w którym obecnie mieszkamy ma ponad 350 m2, więc powierzchni go ogrzania jest trochę W nowym donku też chciałam na ekogroszek, ale troszkę mnie podłamała ilość jaką ten nasz piec przepala - ok 5 kg na godzinę.. Nie wiem czy jest funkcja ekonomicznego spalania, pewnie to super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.12.2009 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 O ile dobrze pamiętam, podłogówka kosztowała nas ok. 85 pln/m2 - robocizna z materiałami. wydaje mi się, że lepiej aby hydraulik kupował materiały, bo nigdy do końca nie wiadomo ile i jakich złączek będzie potrzeba... Hej. Muszę się jeszcze zorientować, ile tak naprwdę kosztuje materiał na m2, bo hydraulicy, bynajmniej ci o których znalazłam co nieco na fm, kupują te materiały cholernie drogo . Nie wiem, czy na tym przy okazji też zarabiają , ale z kosztorysów przedstawionych w co po niektórych dziennikach widzę, że większość materiałów duuuuużo taniej można kupić. A tutaj firma to firma i nie ma problemu z chińszczyzną , czy podróbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.12.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 ufff wszystko przeczytałam z zazdrości (o łózko i inne takie) to tylko życzenia NOWOROCZNE złożę "przylecę" w 2010 roku Witam i serdecznie zapraszam Byłam też u Jaśnie Czarownicy we dworze.... ale ledwie zdjęcia udało mi się łoblecieć , obiecuję poprawę bo bardzo bliski serduchowi wątek . Również życzę spełnienia chociaż pierwszych 1000 marzeń w Nowym Roku, reszta może w następnym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.12.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Klauś, Miśka, Coffee, Moniu.... serdecznie dziękuję za pamięć i życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.12.2009 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Arctica ja tam napisze jeścio raz - RAZ i RAZ... Mi się podoba takie łożę Może dlatego, że sama mam nie małe.... nie trzeszczy -a to najważniejsze Ale moje to taka sofa - rozkłada podobnie jak wersalka i spokojnie mogą spać na niej 3 osoby -mają luz Jak znajdę ulotkę i nazwę firmy (bo zabyłam) to Ci wkleję - teraz wiem, że będzie złozone w salonie w przyszłości - stąd mierzyliśmy ścianę, czy się zmieści... Najlepiej jak 2 lata temu pojechaliśmy do salonu - wiesz wielkie te pomieszczenia to i owe łózko dość, że materiał extra do czyszczenia, to wydawało nam się nie takie duże... Przywieźli nam łóżko pod dom- 3 chłopa je wniosło - i ... kurczę... takie duże było, a sąsiad mówi tak: - a mniejszego nie było? Był sam w szoku... Ma 2,45 długości - z dwoma bokami, a 1,65 szerokości -jak rozłożone Babcia Miśka ma dębowe -podobne do Twojego zakupionego -ale nie ma takich rzeźbień... ale do takiego łózka trzeba większą sypialnię... taka prawda... My planujemy piec w przyszłości na miał i z podajnikiem - ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu... Wiesz Miśka... z tym naszym wyrkiem to nawet podobnie było, hihihi... Jak go zobaczyłam, to stał w takim dużym a'la hangarze, otwartej przestrzeni tak pewnie ze 200m2. Nawet pytałam o rozmiar, bo wcale się takie duże nie wydawało ... dopiero jak tak na szybko rozłożyliśmy w naszym salonie.... ... urosło po drodze, czy co????? Noooo spore jest , sypialnia będzie ponad 20m2... może nie będzie wyglądało na przerośnięte , będę się martić później . Napisz mi proszę cuś bliżej na temat tego pieca. Jeszcze się nie spotkałam z miałowym z podajnikiem.... myślałam, że są tylko zasypowe na miał Ps. śprytna ta Twoja ptaszyna , to sikorka chiba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 31.12.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2010 ROKU http://www.imexgraf.pl/karty_swiateczne/2010/1/ST%2064_imexgraf_pl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 31.12.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 http://irytek05.blox.pl/resource/nowy_rok_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.12.2009 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Witanko Arctica czym będziesz grzac domek? czym się da . Mamy zamiar kupić kociołek na drewno i węgiel... myśleliśmy o ekogroszku i piecu z podajnikiem, ale chyba się nie zdecydujemy . Cały czas jesteśmy w domu więc podkładanie do pieca nie będzie problemem, a drzewa mamy mnóstwo i jeszcze wierzbę energetyczną planujemy posadzić. mieliśmy przez kilka lat piec na węgiel i ekogroszek bez podajnika.. w mrozy trzeba wstawać dwa razy w nocy, żeby dołożyć.. niefajnie Ponieważ jednak u nas mało nie skończyło się pożarem, teraz mamy taki z podajnikiem na ekogroszek.. ale żre tego towaru cholerstwo... WItam To może i ja napiszę o piecu. Mamy na ekogroszek z podajnikiem i jest super. Wystarczy nastawić na ekonomiczne spalanie na noc- bo w gorącym źle się śpi- i wtedy, kiedy wychodzimy z domu i tyle. Wcale tak dużo nie żre, no ale my mamy 15 kW to moze dlatego wymaga mniej opału. Wioluś, a ile to jest "nie tak dużo"?. Jak sobie przeliczyłam u Gannii, to 5kg na godz, 120 kg dziennie, 3,6 t. miesięcznie po min. 800 zł daje ok. 2800zł/miesiąc.... sporo A jeszcze jaką powierzchnię ogrzewacie 15 kW i jaką średnio macie temperaturę. Przepraszam, jeśli pytania zbyt osobiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts