wiolasz 01.01.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Witam dziś Jak mam być szczera, to nigdy w sylwestra nie bawiłam się dobrze, zawsze jakoś na wymus. Nie wiem czemu ale myśle że to presja otoczenia, że każdy musi gdzieś iść i musi sie bawić. Chyba lepiej mi w domu, mozna sie poseksic przy choince i fajerwerkach za oknem Co do pieca, to nie umiem robić przy nim nic, tylko włączyć E i wyłączyć E Całe CO, elektryka i hydraulika to domena męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 01.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 http://i675.photobucket.com/albums/vv111/iwonaz4/th_nadzieja1.jpg ...chciałabym mieć więcej siły, więcej wiary, więcej miłości i więcej nadzieji, że świat można zmienić na lepsze, dobrem uleczyć zło, miłością ratować beznadzieję, rozpaczliwym pragnieniem odnaleźć małe istnienie by odpędzić samotność i strach, stać się niezłomnym wojownikiem by odnależć to co zagubione... Z całego serca życzę tego Nam wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 01.01.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.01.2010 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Iwuś... dzięki za cudne życzenia lucjanmarek... dzięki i witam u mnie. Pozwolenie widziałam w galerii, a gdzie dziennik zapytowywuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 01.01.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Arctico....wielkie dzięki za zainteresowanie. Bywam pod wrażeniem liczb i numerów Właśnie teraz piszę swój dwusetny post a Twoja odpowiedź była twoim 1939 postem czyli ostatnimi cyframi mojego numeru komórki Dziennika brak jako że chwilowo na działce się nic nie dzieje Ale nie omieszkam we właściwym czasie skrobnąć to i owo ku pamięci Jeszcze raz wszystkiego naj naj naj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 01.01.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 I żeby nie było to właśnie tego posta napisałem o 22:22 Czy coś w tym jest?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 01.01.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Przywitać się przyszłam w Nowym Roku i życzyć wszystkiego najlepszego:) Ale mam zaległości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.01.2010 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 lucjanmarku spotykałam się już z różnymi maniami prześladowczymi... ale żeby liczby . Jak dla mnie liczb jest na tyle dużo, że do każdego ich zlepku można teorię dopisać . Bo pomyśl, jakbyś ten post napisał minutę wcześniej to było by 22,21.... czy już odliczają? , jakby minutę później 22,23... tak po kolei.... śledzą mnie ... jakby dwie min później, 22,24... dlaczego tylko parzyste , zawsze można sobie spisek dopisać . To tak jak z przepisami.... dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie . Z dziennikiem absolutnie nie czekaj, jak się na działce zacznie dziać, to nie będzie ani czasu ani chęci do pisania.... bynajmniej u mnie . Teraz bywam tu często, ale od wiosny to przy dobrych wiatrach raz w tygodniu zajrzę i nie wiem czy będę miała siłę cuśkolwiek maznąć . Tak że wydajność postów zdecydowanie zmaleje . Jestem na forum dość długo, jeszcze od poprzedniej budowy, ale jak zaczynałam pisać dziennik... wcale nie tak dawno... to chyba coś koło 300 postów było, więc niewiele , przy dzienniku się nadrabia Agatko... większość postów teraz to życzenia... nadrobisz szybciutko , i dzięki za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 02.01.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Arctico, Ty tu nie strasz, że znikniesz od wiosny! Wszyscy będą ciekawi fotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.01.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Arctica... oto piec na miał z podajnikiem i na ekogroszek http://www.swistak.pl/a4357333,Kociol-STALMARK-z-podajnikiem-stal-kotlowa-17kW.html http://kotly.com/product_info.php?cPath=158&products_id=1789 Nam polecano firmy Defro z podajnikiem na węgiel -drewno i miał.... http://www.piece-kotlownie.pl/dokument.php?id=43&PHPSESSID=ed18a88ac66a253a6a21975d6924dc13 A to była sikora - jaka cwana aby pluskać się w szampaniku! Pierwszym naszym wydatkiem w kwestii ogrzewania bęzie wkład kominkowy - kotłownia powstanie potem -wsio powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.01.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Zapomniałam o b. fajnym -ciekawym wątku tutaj! http://forum.muratordom.pl/kotly-na-mial-z-podajnikiem-tlokowy-ile-zuzywaja-mialu,t119609.htm o kotłach na miał z podajnikiem tłokowym ( na ekogroszek też)... P.S. eeeeeeeeee nie sądzę aby nam Arctica tak zniknęła, wyobrażam sobie jak ruszą z robotą i wrzucą bieg -to coróż będą nas zaskakiwać! Fakt faktem czasami człek zmęczony jest - znam to... ale mimo tego jakoś ciągnęło mnie na FM Ja sporo naczytałam się o firmie Stalmark... tylko dlaczego takie drogie kotły mają W/w linku jest też o kotłach z tej firmy... Najlepiej to jak napiszą osoby, które korzystają z pieca najlepiej 2 sezony - wtedy mamy już rozeznanie -ile mniej więcej piec spala -biorąc pod uwagę budownictwo -metrarz, temperaturę. Czy dom ocieplony, okna, bo ktoś może mieć tylko temp. 21 stopni a inny nie wyobraża sobie innej jak 24. Nu ale w 2008 roku 5,5 tony miału -miał po 240 zł. z przywozem ktoś płacił -kocioł Stalmark -to chyba nie jest źle, skoro wcześniej za gaz w sezonie 500 zł miesięcznie i latem 200 zł. Ostatnio siedzę w kominkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.01.2010 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Arctico, Ty tu nie strasz, że znikniesz od wiosny! Wszyscy będą ciekawi fotek! Moniu kochana... nie straszę... jak będziemy niedzielnymi gośćmi w domu to macierzyńskie obowiązki będę nadrabiać , na forum zostanie mi 5 minut tygodniowo ... fotki zdążę wrzucić , najwyżej grafomanić nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.01.2010 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Miśka dzięki za kolejna lekturę dla chłopa... mnie jakoś wcale to nie obchodzi .... ups, oszukałam... obchodzi.... wkład wybrałam, o taki http://foto0.m.onet.pl/_m/3e3d09f22337ad245163714c39055e04,10,19,0.jpg ale Ty to widzę łoblatana jesteś w tym ogrzewaniu , przewidujemy w chałupie temp. właśnie ok 20 stopni, chociaż jak bym mogła wybierać to gorące 36,6 poproszę , zmarźluch ze mnie straszny . Miał faktycznie tańszy, ale eko to min 800zł tona, a drewno mamy free, i jeszcze dosadzimy w tym właśnie celu wierzby energetycznej...samowystarczalne bedziem... a coooo Ps. tak zupełnie to nie zniknę... nie wytrzymam , ale jak by nie patrzeć Wy codziennie do własnej chałupki wracacie, do córci... a my tak na wygnaniu będziemy... dobrze, że chociaż u siebie na tym wygnaniu.... chociaż bez synka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.01.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Miał faktycznie tańszy, ale eko to min 800zł tona, a drewno mamy free, i jeszcze dosadzimy w tym właśnie celu wierzby energetycznej...samowystarczalne bedziem... a coooo Arcica, co Ty mówisz? My płaciliśmy dosyć drogo w tym roku, bo późno kupowaliśmy, po 640 zł/tona. I to naprawdę dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.01.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Wkład pięęęękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.01.2010 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Miał faktycznie tańszy, ale eko to min 800zł tona, a drewno mamy free, i jeszcze dosadzimy w tym właśnie celu wierzby energetycznej...samowystarczalne bedziem... a coooo Arcica, co Ty mówisz? My płaciliśmy dosyć drogo w tym roku, bo późno kupowaliśmy, po 640 zł/tona. I to naprawdę dobrej jakości. Widocznie taki region, bo u nas nawet kiepściutki wungiel w tym roku po 840zł tona . A jakości nie wiem jakiej bo kupiliśmy brykiet... drzewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.01.2010 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Wkład pięęęękny cieszem siem że Ci się będzie podobał mój kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 02.01.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 ups, oszukałam... obchodzi.... wkład wybrałam, o taki http://foto0.m.onet.pl/_m/3e3d09f22337ad245163714c39055e04,10,19,0.jpg Mogłaś zajrzeć u mnie w dzienniku - mam go od dawna jako chciejstwo - to wkład Kornak 12. Jest piękny, choć moc ma niezbyt dobrą . Drugi podobny i równie piękny to Kornak 6 (jest również w moim dzienniku). Zakochałam się w nim po raz pierwszy oglądając piękny kominek z tym wkładem w dzienniku Howkmoon'a - zresztą polecam Ci Jego cały dziennik (piękny dom i wnętrza), mimo, iż od daaaawna nikt w nim nie dokonuje wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 02.01.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 To nie jest raczej Kornak 12 to jest http://www.fhuprofit.pl/11/oferta-wklady-kominkowe-wklad-kominkowy-palacowy/59/czyli wkład pałacowy profita . Myslałem o nim ale chyba ma zbyt wielka moc.U mnie na 7KW wyduszam nawet 26 C w pokoju przy - 5 c na dworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 02.01.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Przepiękny wkład kominkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts