monia i marek 23.01.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Właśnie ze względu na to, że film z gatunku science fiction, to jakoś mnie nie ciągnie Reklamy filmu mnie też nie przekonały Mówisz, że fajny, inni też zachwalają, mąż z synem kuszą, więc może w końcu obejrzymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Hej, własnie zabukowałam bilet na srodę wieczorem na film będę się randkować z mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.01.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Monia, zaryzykuj Ja wręcz chorobliwie nie cierpię filmów science fiction i nie chciałam iść na Avatara, o Jezu na 3 godziny! Mamy właśnie rezerwację, aby obejrzeć go 2 raz... Film jest przecudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.01.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Monia, zaryzykuj Ja wręcz chorobliwie nie cierpię filmów science fiction i nie chciałam iść na Avatara, o Jezu na 3 godziny! ... Film jest przecudny Ojjjjj taaaakkkkk..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 23.01.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Monia, zaryzykuj Ja wręcz chorobliwie nie cierpię filmów science fiction i nie chciałam iść na Avatara, o Jezu na 3 godziny! ... Film jest przecudny Ojjjjj taaaakkkkk..... hej też ciachałabym iść na ten film ale raczej to nie możliwe tak czy inaczej go obejrzę wkrótce sąsiadeczko dziękuje za e-maila. wysłałaś go tak dawno a ja głupia zapomniałam podziękować wiec jeszcze raz śliczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Dzień dobry Jakieś nowe pomysły budowlane lub wnętrzarskie som? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.01.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witaj.... pewnie, że som W nawiązaniu do nie pasującego MDF-u wymyśliłam kuchnię....... murowaną . Chociaż "wymyśliłam" to jeszcze za duże słowo... powiedzmy... zgłębiam temat pół nocy przez to nie spałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 taką koncepcję też miałam zrezygnowałam, choć czasami krąży porzy mnie jest to tani i dobry sposób na kuchnię, bowiem długo można mieć szafeczki z firaneczkami/zasłonkami , zamiast szuflad koszyki wiklinowe i też jest OK, a jak się znudzi i będzie kasa, to można zaszaleć i dołożyć drewniane, ręcznie wykonane fronty i ma się nową kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.01.2010 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 a ja myślałam, żeby jakąś komodę rozszabrować i wykorzystać drzwiczki . Inny pomysł jest taki, żeby wymurować tylko stanowisko piecowe i coś pod zlew, ew. kawalątek blatu roboczego, a resztę mebli to kupić komplet jadalniany... taki z dużą komodą i serwantką... no i stołem z krzesłami oczywiście jak myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Ja właśnie mam już kredens, stół i krzesła do kuchni i dlatego nie potrzebuję dużo mebli, bo kredens jest pojemny. Muszę ukryć lodówkę (obecnie mam ją w spiżarni ), no i obudować meblami stanowisko piecowe, zlew i zmywarkę. W zasadzie innych mebli mi nie trza Cały czas nad tym główkuję, bo jak już ruszymy z instalacjami i tynkami, to będzie po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Trochę się obawialiśmy tego murowania, żeby dobrze wyszło z wymiarami, bo później byłby dopiero kłopot No i między innymi dlatego zrezygnowaliśmy. Nie obawiasz się, że później coś nie tak wyjdzie przy montażu? Z drzwiczkami/ frontami to jest tak, że czasami można kupić same drzwiczki od razu - widziałam niekiedy takie oferty na allegro. Ty jesteś specjalistką od wyszukiwania tanich rzeczy, to z pewnoscią sobie z tym dasz radę Mnie ostatnio nachodzi myśl, żeby zrobić spiżarkę w kuchni i zostawić ceglane ścianki Jak ta zima dłuzej potrwa, to cały dom urządzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.01.2010 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 hej też ciachałabym iść na ten film ale raczej to nie możliwe tak czy inaczej go obejrzę wkrótce sąsiadeczko dziękuje za e-maila. wysłałaś go tak dawno a ja głupia zapomniałam podziękować wiec jeszcze raz śliczne dzięki film serdecznie polecam... a ta ostatnia moja wycena jak ... może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.01.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Ja właśnie mam już kredens, stół i krzesła do kuchni i dlatego nie potrzebuję dużo mebli, bo kredens jest pojemny. Muszę ukryć lodówkę (obecnie mam ją w spiżarni ), no i obudować meblami stanowisko piecowe, zlew i zmywarkę. W zasadzie innych mebli mi nie trza Cały czas nad tym główkuję, bo jak już ruszymy z instalacjami i tynkami, to będzie po ptokach Właśnie... lodówka... najchętniej też wyrzuciła bym ją do spiżarni... ale chyba niezbyt poręcznie, nie ... Zostawiłam dziurę, żeby lodówka nie wystawała ze ściany, ale teraz musiała bym jakieś mega drzwiory do tego doprawiać ... nie umiem wymyśleć nic sensownego w tej kwestii . Istalacje... my przed jakimkolwiek ruszeniem dalej musimy kanalizę pociągnąć i nijak nie mogę się zdecydować gdzie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.01.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Trochę się obawialiśmy tego murowania, żeby dobrze wyszło z wymiarami, bo później byłby dopiero kłopot No i między innymi dlatego zrezygnowaliśmy. Nie obawiasz się, że później coś nie tak wyjdzie przy montażu?... Mnie ostatnio nachodzi myśl, żeby zrobić spiżarkę w kuchni i zostawić ceglane ścianki Jak ta zima dłuzej potrwa, to cały dom urządzimy Moinu... murowanie i montaż "tymi rąsiami", więc musi być dobrze ... najwyżej tynku ciut podrzucę Spiżarkę mam przy kuchni i dlatego rozważam wyrzucenie tam lodówki... tylko muszę teraz zaobserwować ile razy dziennie zaglądam do niej ... Nad cegłą w kuchni też myślałam... kiedyś... teraz jestem na etapie płyteczek 10x10. A wczoraj chłop wydumał, że może wrzucic kawałek tynku ozdobnego... takiego jaki mamy teraz w salonie ... i znów trza dumać Dobrze że zima... jest (miałam napisać długa, ale nie będę zapeszać ), to później tylko realizacja czeka. Nieprzemyślane dogłębnie rzeczy i tak najczęściej kilka razy zmieniam................................. przemyślane też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Ja właśnie mam już kredens, stół i krzesła do kuchni i dlatego nie potrzebuję dużo mebli, bo kredens jest pojemny. Muszę ukryć lodówkę (obecnie mam ją w spiżarni ), no i obudować meblami stanowisko piecowe, zlew i zmywarkę. W zasadzie innych mebli mi nie trza Cały czas nad tym główkuję, bo jak już ruszymy z instalacjami i tynkami, to będzie po ptokach Właśnie... lodówka... najchętniej też wyrzuciła bym ją do spiżarni... ale chyba niezbyt poręcznie, nie ... Zostawiłam dziurę, żeby lodówka nie wystawała ze ściany, ale teraz musiała bym jakieś mega drzwiory do tego doprawiać ... nie umiem wymyśleć nic sensownego w tej kwestii Nie przeszkadza mi to, przyzwyczaiłam się do wchodzenia po żarełko do spiżarki, bo jest również pod ręką, choć w zimie zimno w niej niczym w lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Trochę się obawialiśmy tego murowania, żeby dobrze wyszło z wymiarami, bo później byłby dopiero kłopot No i między innymi dlatego zrezygnowaliśmy. Nie obawiasz się, że później coś nie tak wyjdzie przy montażu?... Mnie ostatnio nachodzi myśl, żeby zrobić spiżarkę w kuchni i zostawić ceglane ścianki Jak ta zima dłuzej potrwa, to cały dom urządzimy Moinu... murowanie i montaż "tymi rąsiami", więc musi być dobrze ... najwyżej tynku ciut podrzucę Spiżarkę mam przy kuchni i dlatego rozważam wyrzucenie tam lodówki... tylko muszę teraz zaobserwować ile razy dziennie zaglądam do niej ... Nad cegłą w kuchni też myślałam... kiedyś... teraz jestem na etapie płyteczek 10x10. A wczoraj chłop wydumał, że może wrzucic kawałek tynku ozdobnego... takiego jaki mamy teraz w salonie ... i znów trza dumać Dobrze że zima... jest (miałam napisać długa, ale nie będę zapeszać ), to później tylko realizacja czeka. Nieprzemyślane dogłębnie rzeczy i tak najczęściej kilka razy zmieniam................................. przemyślane też my też murowalibyśmy sami te ścianki, podobnie jak zamurowaliśmy nieco drzwi tarasowe , mimo wszystko obawiam się, że mogłoby to nie wyjść dobrze, ponieważ nie mamy doświadczenia w dziedzinie zabudowy sprzętów wszelkiej maści - obecnie w domu nie mam zmywarki, a piec jest wolnostojący, więc też nie do zabudowy. Nie wiem ile trzeba zostawić miejsca/odległosći w stosunku do wymiarów sprzetów, nie wiem jak wygląda kwestia montażu/zamocowań itp. Dlatego ta opcja została wykluczona. Co do scianki ceglanej i spiżarni ... Myślę o niej, choć z drugiej strony spiżarkę uważam jako rzecz zbędną. Obecnie mam i wg mnie to przeżytek. Mam tam wiele niepotrzebnych rzeczy, które wcale nie powinny znaleźć się w spiżarce - ozdoby świąteczne, maszyna do szycia, wiertarka, skrzynka narzędziowa, sokowirówka, robot kuchenny itp - wszystkie te rzeczy mogą mieć (nawet powinny) inne miejsce. Osobiście nie preferuję robienia zapasów jarzyn, ziemniaków, owoców itp. Wszelkie przetwory mogę trzymać w piwnicy, a lodówkę w kuchni, więc nie wiem, czy ta spiżarka mi się przyda Tak naprawdę spiżarka przydaje mi się w okolicy świąt, kiedy więcej jedzenia przygotowuję i trzeba to gdzieś przechować, żeby nie leżało w kuchni - wtedy owszem, przydaje się, ale poza tym... Koszt byłby niewielki, bo również sami dostawilibyśmy te ścianki, ale może nie jest to potrzebne, sama nie wiem. Jeśli chodzi o lodówkę, to naprawdę nie ma kłopotu, żeby lodówę tam umieścić - nie musisz się wówczas martwić jej wizualnym dopasowaniem do całosci wystroju Może Ci się przyda? http://foto.m.onet.pl/_m/05fb06cd18e46837b78c5ffc0c5fbd0a,10,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/9ae0274426a45d44ff04c764ac34a981,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/fe15798919ff54fcd5555745217a57d4,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/9f238fef19a043b71ef2bbc4bab0c76b,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/dcd1ba2a672315df5694c158afe17134,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.01.2010 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 O spiżarce, przesądzone, nie miałam do tej pory... chcę spróbować ... a nie jest wydzielona bezpośrednio z kuchni... tutaj właśnie widzę problem, bo kuchnia jest dość duża, a drzwi do spiżarki znajdują się na najdalszej ścianie od płyty i zlewu. Troche daleko Warzywa i owoce wylądują w piwnicach. Donosić będziemy koszami, tylko mam nadzieję, że taaaaka zima nie prędko się powtórzty . Hmmmm... dlaczego w spiżarce masz tak chłodno , sam brak ogrzewania tam wystarczy ? Dzięki za inspira, ale bardzo drażni mnie ta lodówka... i okap mi nie pasi . Wklejałam wcześniej stronkę "ku pamięci", tą . Są tam super murowane kuchnie... myślałam, żeby coś z tamtąd "wynieść" Zerknij.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Chodziło mi o samo murowanie scianek - reszta w ogóle mi się w tej kuchni nie widzi Zresztą to dość stara fotka z któregoś nr Muratora Te kolejne są ładniejsze - pochodzą od Amonite. Lecę zerknąć na te Twoje Widziałaś może te płytki Monocibec? http://www.impero.pl/plytki/monocibec/ (na pierwszym zdjeciu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.01.2010 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Tak, te białe zdecydowanie lepsze... chociaż ta pierwsza (biała) wydaje mi się taka.... niedokończona. W fazie oczekiwania na dzwiczki bym powiedziała . Płyteczki które pokazałaś są 10x10? Ładne, chociaż planuję jeśniejsze. Nawet już wybrałam... tylko zawsze myślałam, że są tylko beige, a jak szukałam, żeby Ci pokazać to znalazłam jeszcze cocca. I teraz zgłupiałam ... te pierwsze, podobają mi sie bardzo, a na większości sprzedajacych eplytek itp. wyglądają tak a tam gdzie znalazłam te nowe to beige wygląda zupełnie inaczej . Sama zobacz. Dekory też są w dwóch ocieniach ... może nowość , bo cena inna...czyt. wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.01.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Nie wiem jakie duże są, ale to raczej podłogowy gres 10x10 planuję w kuchni, ale jeszcze jaśniejsze niż te, które chcesz. Chciałabym ecru, matowe - widziałam takie, ale nie wiem jakiej firmy. Chciałabym w kuchni gładkie, bez decorów. W piątek latałam po salonach płytek i w jednym znalazłam płytki jakie zdecydowanie chcę. Mąż mój też akceptuje. Chyba nawet je kupię już teraz, tylko muszę dokładnie policzyć ile ich trzeba, żeby później nie było kłopotu z dokupieniem. Mam niedużą łazienkę na dole, więc nie wyjdzie ich dużo (fotki w dzienniku). Ściąam pro100, ale strasznie długo mi to idzie. Mówisz, że prosty w obsłudze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts