aniaitomek 04.03.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A jak sie wychodzi z tej wanny ? na kolanach? Jeśli do mnie to pytanie, to faktycznie bardzo śmieszne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Pytam serio. Wanna jest bardzo nisko. Normalnie po prostu przerzucasz noge przez krawedz wanny. Jak się wychodzi z takiej wanny? Po na pierwszy rzut oka - własnie na kolanach. Podobnie niewygodnie wysiada sie ze sportowych, niskopodwoziowych samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 05.03.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie wiem czy jestem zwolennikiem wanien wpuszczanych czy nie... moze kiedys to sprawdze na wlasnej skorze. Jednak mysle ze optymalnie wpuszczona wanna to jej 1/2 wysokosci (to tak by pogodzic wchodzenie i wychodzenie) Wszyscy zastanawiacie sie jak to bedzie wejsc i wyjsc... a pomyslcie jeszcze jak taka wanne umyc? ... na kolana i z glowa przynajmniej na ich wysokosci :/ srednia przyjemnosc a w wiekszosci przypadkow niemozliwa u osob starszych ktorymi i my bedziemy Tak sobie mysle ze zeby dojsc do jakiegos kompromisu, to warto ustawic wanne na "srodku" "pokoju kapielowego" zrobic podest okalajacy ją z trzech stron 1dluga i 2 krotsze w ich szczytach zrobic np. jakies połeczki lb mini carga i wten sposob mamy calkiem niezly kompromis wizualno-uzytkowy. Coz, ile glow, tyle slow. Kompromis to kompromis a jak wiadomo kij ma dwa konce ... hmmm tylko proca ma trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 05.03.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ze względu na fakt, że moja wanna ma stac pod skosem, chciałaby ją mozliwie nisko osadzić (a nie wpuszczać w strop), żeby zyskać parę centymetrów na wysokości. Czy wannę na nóżkach moge postawic bezpośrednio na stropie? (łazienka na piętrze), pustkę miedzy dnem wanny a stropem wypełnić styropianem i wannę obudowac, a na pozostałej części łazienki zrobic normalną posadzkę z podłogówką? Czy ktoś ma taki wariant u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Pytam serio. Moje pytanie rzecz jasna dotyczy wanien wpuszczanych w podłogę a nie niższych od standartowych o 5-6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musta 19.03.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Czy to dobry pomysł? Tak mi jakoś zaproponował architekt przy adaptacji poddasza na łazienkę. Rzeczywiście pasuje jak ulał bo tam teraz jest 45cm uskok w podłodze (stropie). Zastanawiam sie tylko jak taka wannę się używa na co dzień. Chyba nie robi sie jej na równo z podłogą bo można by wpaść? Pewnie trzeba by ja wynieść o jakieś 20cm i tak. Wtedy zagłębiona by była o drugie 20cm pod poziom podłogi. Jak się takie coś myje? Bo chyba nie będę się kładł na ziemi Jak ktoś miał odczynienia z takim cudem to proszę o rade. musta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.03.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Anijamen rozpracowywała ten temat - napisz do Niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musta 19.03.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Nie mogę znaleźć postów od Anijamen. Napewno tak sie to pisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Anjamen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.03.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Anjamen Przepraszam- literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Anjamen Przepraszam- literówka wiem , tylko chciałam , żeby te postu wannowe odnalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.03.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Wiem Dobroszka i dzięki, że czuwasz nad moją pisownią a łazienka cudo ....i ta wanna...ochów moich i achów końca nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 eee wcale nie czuwam... wlazłam tu z przypadku.Nasza architekt proponowała nam takie rozwiązanie i się na to nie zdecydowaliśmy.Bałam się,że sie połamię przy wchodzeniu No i ciekawość mnie przygnała , jak się takie cuś prezentuje i użytkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 16.09.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Mam pytanko Odkąd pamiętam zawsze marzyłam o wannie wpuszczonej do połowy w podłogę, teraz kiedy mój domek już stoi chciałabym moje marzenia wprowadzić w życie. Wanna ta miałaby znajdować się w łazience na parterze. Mąż rozmawiał z hydraulikiem i pan ten powiedział mu, że się tego nie podejmie. Co innego gdybym chciała zrobić taką wannę na piętrze ale nie na parterze gdyż jak coś pójdzie to nie będzie dojścia aby to naprawić (słowa Pana hydraulika). I stąd moje pytanko: czy ktoś z Was zrealizował taki pomysł u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sdgn 16.09.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Również to było moje marzenie, ale co niektórzy sprowadzili mnie na ziemie i wanny w podłodze NIET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.09.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ja też o tym myślałam .............. do czsu jak sobie wyobraziłam mycie tej wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.09.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Tu o tym dyskutowali: http://forum.muratordom.pl/wanna-wpuszczana-w-podloge,t16557.htm?highlight=wanna%20wpuszczana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 17.09.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wszyscy odradzają Ale przecież musi być jakiś sposób... Czytałam o tym, że jak syfon pójdzie to już koniec, to co? to jedyne wyjście wyjąć tą wannę i od nowa wsadzić he he W sumie taki syfon nie psuję się chyba codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbaB 17.09.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Mam pytanko Odkąd pamiętam zawsze marzyłam o wannie wpuszczonej do połowy w podłogę, teraz kiedy mój domek już stoi chciałabym moje marzenia wprowadzić w życie. Wanna ta miałaby znajdować się w łazience na parterze. Mąż rozmawiał z hydraulikiem i pan ten powiedział mu, że się tego nie podejmie. Co innego gdybym chciała zrobić taką wannę na piętrze ale nie na parterze gdyż jak coś pójdzie to nie będzie dojścia aby to naprawić (słowa Pana hydraulika). I stąd moje pytanko: czy ktoś z Was zrealizował taki pomysł u siebie? Znam kogos kto tak ma. Wszystko fajnie dopóki nie musisz np umyć dziecka w wannie. Albo z nim wchodzisz albo leżysz na podłodze. Niektóre pomysły tylko fajnie wygladają, gorzej z funkcjonalnością. Pzdr QbaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 17.09.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Zawsze byłam przekonana, że kwestie wanny wpuszczanej w podłogę trzeba zaplanować na etapie projektu, aby odpowiednio przygotować strop. Teraz to chyba już po ptokach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts