szczukot 17.09.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 WitamMam pytanko - czy zwykle jedno skrzydlo drzwiowe (czyli cos 80-90 cm) powinno od dolu "stac" ? Bo cos mi sie wydaje, ze raczej powinien byc 1 lub 2 np metalowa regulowana podporka. Pod drzwiami tarasowmi (szerokie) mam podpory, a pod pojedynczymi na balkon nie. No i zastanawiam sie czy to prawidlowo jest zrobione ? Przeciez teraz walne tam pod spod tylko styropian, i cale drzwi beda trzymaly sie po bokach. Deptanei po progu moze i biegnac czas moze je neizle zalatwic ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 17.09.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 "regulowaną" podpórką ?a co i jak ty będziesz później regulować ?podpórki powinny być koniecznie po bokach ( ja daję również i pośrodku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.09.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 "regulowaną" podpórką ? a co i jak ty będziesz później regulować ? podpórki powinny być koniecznie po bokach ( ja daję również i pośrodku). Znaczy sie taka, ktora bedzie miala mozliwosc "regulacji" podczas wstawiania - czyli np na gwincie lub na klinie. Czyli nawet na zwykle "waskie" drzwi powinny byc wstawione ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 17.09.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 wszyskie drzwi powinny byc po bokach podparteŚruby po bokach + pianka zabezpieczają przed odchyleniami przód-tył.Obciązenie wieloletnie i jak sam napisałeś "nadeptywanie" - sama piankai sruby które moga się trochę osunąć (wystarczy) nie uchronią przed"opadnięciem" podpartych tylko styropianem drzwi.Chyba że podlane są wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts