Basia_KRK 21.06.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Możecie mi powiedzieć co to jest za fornir/okleina.... czy cokolwiek to jest Kolor: Akazie Grau (Szarzona Akacja) - laminat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamil 21.06.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Arogos, dzięki za odpowiedź.Pytanie do Ciebie i do innych forumowiczów - jak się ustrzec przed czymś takim? To znaczy rozumiem, że jeśli chodzi o rozwarstwianie to na pewno w ramach gwarancji będą to musieli wymienić, ale pytanie co z tym przebarwianiem, jak można to sprawdzić, czy firma stosuje właściwe lakiery i właściwe utwardzacze? Czy ktoś z Was też miał takie problemy? Mam milion wątpliwości i tysiąc decyzji do podjęcia, ale akurat tego, że chce białe szafki do kuchni byłam pewna od zawsze, nawet nie wiedziałam, że mogę się spotkać z takimi problemami. Ja rozumiem, że to wszystko wiąże się z ceną, ale myslałam, że skoro robię kuchnię na zamówienie za którą jednak niemało się płaci, to nie powinnam martwić się o takie niedociągnięcia. Poradźcie proszę jak się zabezpieczyć przed takimi "fachowcami", jak to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arogos 21.06.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 My teraz uczymy się na błędach, możesz zapytać stolarza czy zleca robienie frontów, czy wykonuje je sam, na jakich lakierach bazuje i prosić o potwierdzenie na piśmie że takie materiały zostaną użyte. My chcieliśmy lakiery Ica uzyskaliśmy zapewnienie że takie będą, po tym jak szafki zrobiły się żółte wmawiano nam że to normalne natomiast mając potwierdzenie jaki lakier miał być użyty zgłosiliśmy się bezpośrednio do producenta , który wykazał że zostały użyte inne materiały. W rezultacie my tracimy czas i musimy dowieść że ktoś nas oszukuje, moja rada wszystko spisywać w formie umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamil 22.06.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Rozumiem, zapytam zatem stolarza jakich komponentów używa, ale problem polega na tym, że to on jest fachowcem a nie ja i po prostu nie będę umiała ocenić, czy materiały stosowane przez niego są dobre czy złe. Pewnie dopiero jak wrócę do domu i wpiszę w google to co mi powiedział, to będę wiedziała czy to czego używa do lakierowania i utwardzania jest dobre czy złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 24.06.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 (edytowane) witam Was, również planuję białą kuchnie... napisałam w wątku projekt kuchni - wizualizacje, ale tam chyba rzadko ktoś zagląda więc pozwolę sobie napisać i tutaj : PROSZĘ O POMOC http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje/page183 Edytowane 29 Czerwca 2011 przez joliska DUBEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotkaa 04.07.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Potrzebuję pomocy. Kochani doradźcie, nie mam pojęcia jaki stół kupić, żeby nie zepsuć efektu kuchni nowoczesnej Po tej stronie gdzie będzie stół ściany będę w kolorze żakardowego amarantu a na oknie roleta drewniana, czy myślicie, że mogę dać stół wenge? Czy lepiej coś z płyty/szkła bardziej w czerni i bieli utrzymany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.07.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Pokaż, co ostatecznie zdziałałaś w kuchni - na podstawie opisu trudno doradzać... Roleta czy żaluzja drewniana? W jakim kolorze drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotkaa 05.07.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Rolety drewniana wenge. Zamawiam tu http://www.zaluzje-drewniane.com.pl/kalkulator2.php może białe zamówić? Ściany po stornie mebli stalowa magnolia, po stronie okna http://www.dekoralfashion.pl/upload_module/wysiwyg/kolory/kwadraty/awfc_zakardowy_amarant.gif meble fronty biały połysk, blat arabeska (jak w pierwszy poście). Rolety jeszcze nie mam zamówionej bo się waham Okno ma 2 m i nie wiem, czy nie jest za duże Może lepiej karnisz? Sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotkaa 05.07.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Jeśli chodzi o stół to tenhttp://s.sklep.meble.pl/gfx/meble24/sklep_oferta/73631/mart_alto___stol_5401797657.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.07.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Stół biały będzie ok.- będziesz mogła szaleć z kolorami dodatków Okna masz białe czy brązowe? Żaluzje zrób w kolorze ram Zobacz, jak biel z kolorem tylko w dodatkach pięknie wygląda (oczywiście w innym stylu też): http://2.bp.blogspot.com/_D8Vry5gWLC8/TEiaMOlfAXI/AAAAAAAAAho/gMNflbaA0lU/s1600/white-kitchen.jpg http://homeklondike.com/wp-content/uploads/2011/03/5-2011-2012-best-kitchen-colour-schemes-rainbow-bright.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/bd/yg/egab/85sK2gHyAxnpZPvKVX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiołek 05.07.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Też wybrałabym biały, zwłaszcza przy malinowej ścianie będzie się nieżle prezentował, a nie spowoduje zamieszania kolorystycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotkaa 06.07.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Dzięki Przekonałyście mnie na 100 %, pokażę jeszcze mężowi do akceptacji i mogę zamawiać Ramy okienne mam białe, ale o żaluzji chyba czarnej myślałam, z polerowanego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 25.08.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam Bede mial białą kuchnię z płyty MDF z połyskiem z blatem drewnianym koloru ciemny popiel ( kuchnie z salonem razem), do tego biały naroznik, szafa w przedpokoju biała( tez mdf), a przedpokoj-korytarz to prawie razem z kuchnia i salonem W salonie chce dac takie fajne szerokie panele o szer. 30 cm biel łamana z popielem, ale problem mam teraz z kaflami do kuchni. Biale beda sie zlewac z biala kuchnią, z kolei jesli dalbym kafle popiel to boje sie , ze wyjdzie mi taka podloga ja wylewka z betonu i bede sie dołował. Wyglada to jednak super bo widzialem to w salonie kuchennym Myslalem o kaflach bardzo jasnych bezowych, prawie jak biel, ale jak zawiozle je do salonu kuchenna i dale przy tej kuchni to totalna pomyłka... Co radzicie? Zaznaczam, ze kuchnia i korytarz bylby w tych samych kaflach.... Boje sie tego, ze jak wejde do chaty i zobacze kafle jak wylewka betonowa to sie bede wk..., ale z drugiej strony super pasuje do bieli bo mocno kontrastują, szczegolnie w kuchni gdzie rowniez bedzie blat w popielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 25.08.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ja mam białą kuchnię i na podłodze białe kafle (z nazwy są white-white, w rzeczywistości taki brudny biały ale nam pasuje): http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/UG5TwmbUVQcaynObvB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/8C21nzQ1mBJ0m2T3vB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.08.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Jak już przejrzysz strony w tym wątku, to proponuję zajrzeć i tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?121953-Bia%C5%82a-kuchnia-za-i-przeciw.-Planujemy-kuchni%C4%99&highlight=Bia%C5%82a+kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 25.08.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 hej, joliska nie obraź się ale mam pytanie, czytając Twoje posty zauważyłam, że jako inspiracje czasem załaczasz zdjecia z forum gazetowego i nie podajesz żadnego info o autorze, czy to jest w porządku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.08.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Hej, ja też mam jasne płytki (kremowe, białych nie mogłam znaleźć i kupiłam najjaśniejsze, jakie były) do jasnej kuchni - nie wiem, dlaczego mogłoby to wyglądać źle? A jakie planujesz cokoły? Popielate to też dobry pomysł, przy jasnym cokole chyba nawet lepszy od kremowych płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.08.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 hej, joliska nie obraź się ale mam pytanie, czytając Twoje posty zauważyłam, że jako inspiracje czasem załaczasz zdjecia z forum gazetowego i nie podajesz żadnego info o autorze, czy to jest w porządku?? 1.Bardzo rzadko wklejam fotki z Gazetowego, 2. nie piszę, że to moje zdjęcia - o tym już byłą dyskusja na fotoforum Gazety i ustalono, co można, a czego nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Na tym forum nie umieszcza się zdjęć na serwerze Muratora. One zawsze są z zewnątrz i każde zdjęcie ma swój niepowtarzalny adres, po którym można dojść gdzie znajduje się oryginał. A więc nie dochodzi do nadużycia prawa autorskiego. Obrazek na forum Muratora jest po prostu wizualizacją linku do zdjęcia źródłowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 04.09.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Chętnie popatrzę na inne białe kuchnie:D Może ktoś się podzieli zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts