Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kamila-t Czy to sprzęt Samsunga? chyba taki sam komplet wybrałam. Uzytkujesz go już? jak sie sprawdza?

Pazmonka, mi mozaika w kuchni tez jakoś nie pasuje, natomiast podoba mi się ułożenie płytek w taki sposób, myślę o takich jak ma nataly ułozonych w taki sposób jak mozaika zielona, tylko ja bym wzięła chyba cos w kolorach moich frontów.

No i mam klina co do farby, naczytałam się i wszyscy polecają benjamin moore, tylko w moim miescie chyba farb tej firmy nie dostanę. Szukam i szukam i nie wiem co robić... .

http://www.italiadesign.pl/images/calligaris/baron_mv_gxw.jpg

znalazłam płytki, które mogą być alternatywą dla tapety Cole&Son seria Geometric z powyższej realizacji:

http://www.lazienkaplus.pl/pl/dekoracja-scienna-20x50-novabell-energy-canapa-enwd40k,438095,206,i.html

http://img.archiexpo.com/pdf/repository_ae/11230/energy-98105_21b.jpg

niestety cena także z górnej półki

Kamila-t Czy to sprzęt Samsunga? chyba taki sam komplet wybrałam. Uzytkujesz go już? jak sie sprawdza?

.

Tak, to Samsung. Po miesiącu uzywania jestem bardzo zadowolona. Bardzo dobra jakość w dobrej cenie ;)

Kolejna ładna kuchnia :rolleyes: Kamila z czego jest blat i jakiej jest grubosci? Mozesz zrobic jakies zblizenie?

To zwykły blat. Jak będę w domu to zmierzę i spróbuję zrobić zdjęcie.

Witam miłośników białej kuchni:) Powiedzcie mi kochani jak się sprawuje biały cokół w przypadku białej kuchni? Czy jeśli taki sobie zrobie bardzo będę go potem przeklinac.. Fronty planuje biały połysk, blat brąz i cokół ma być biały....(tylko nie wiem czy lakier czy zwykły) Proszę o radę:)

Ja mam biały cokół od 3tygodni-- nie widzę przeszkód ani tego że jest narażony jakoś bardziej niż inne kolory...., dlatego polecam

szpilka- MEGA MINIMALIZM....., super, fajnie, bardzo minimum- dla mnie super!!!

teraz możesz szaleć z dodatkami co tydzień innymi........ ;)

typu: kolor doniczki,

lub

piękne czerwoniaste tulipany-...już widzę ich piekno w tej kuchni a jednocześnie podkreśli to i urok i prostotę kuchni.....

o np. zielonych soczyście ściereczkach nie będę pisać bo mnie zakraczecie że szmateczki to w ukryciu..... wiem...ale w życiu mam inaczej....no cożź..... :)

Witam właśnie ostatnio robiłem taką kuchnię , właśnie orzech amerykański połączony z białym połyskiem i białym blatem , ewentualnie wejdż jutro na moją stronę internetową , pozdrawiam , Piotr

Podobają mi się białe kuchnie Chciałabym połączyć coś w rodzaju orzech amerykanski i biały mat -ma ktoś coś podobnego?

• 2 weeks później...

xczakix, wyjątkowo nieergonomicznie zaprojektowana kuchnia. Rozmieszczenie agd kompletnie nie wygodne dla użytkownika kuchni. To Wasz pomysł? Jeśli kuchnię projektował profesjonalista (a tak wynika z podpisu wizualizacji) to się bardzo nie postarał. Zgodnie z zasadą ergonomii ciąg kuchenny to lodówka za nią zlew a za nim płyta. Odległość pomiędzy nimi to minimum 60 cm. Idealnie jeśli pomiędzy zlewem a płytą jest 100-120 cm wolnego blatu bo tu najczęściej przygotowujemy posiłki. Tymczasem w waszej kuchni :

- nie ma miejsca pomiędzy płytą a zlewem, jak będzie wyglądało przygotowanie np. kotletów schabowych?

- gdzie odstawisz gorącą blaszkę wyjętą z piekarnika jeśli na płycie będziesz akurat gotowała i będą stały tam garnki?

- gdzie odstawisz patelnię, garnek z płyty kuchennej? Jak będziesz nakładała potrawy?

- co to z narożna szafeczka wciśnięta pomiędzy okap a ciąg szafek wiszących, jak i otworzysz?

Masz dużą kuchnię, można to wszystko fajnie rozplanować, a teraz układ agd przypomina ustawienie rodem z PRL-u, w kuchni klitce.

Jeśli to pomysł waszego projektanta to objechała bym go równo. Jeśli wasz, to przejrzyjcie sobie wątek o kuchniach, gdzie jest wiele dobrze zaprojektowanych kuchni, przemyślcie wszystko jeszcze raz, dopóki wszystko jest w fazie projektów.

Zgadzam się z Jana9, że kuchnia jest bardzo źle rozplanowana i całe szczęście, że to tylko wizualizacje, bo wszystko da się poprawić :)

W kuchennym wątku są zarówno kuchnie dobre jak i mało funkcjonalne, warto go z pewnością przejrzeć, by móc się nauczyć na cudzych błędach, a nie swoich.

xczakix, KONIECZNIE przeprojektujecie układ sprzętów i zlewozmywaka w tej kuchni!!! Tak jak jest, to chyba gorzej być nie może. Jeśli projektował to architekt, to d... z niego nie architekt. Nawet kierując się wyłącznie zdrowym rozsądkiem, nie znając zasad ergonomii i planowania (co architekt wiedzieć i znać musi !!! ), można było to lepiej zaprojektować. Teraz jest tragicznie - wszystko wciśnięte w jeden kąt, tak, jak gdyby była to blokowa klitka. W kuchni jest wystarczająco miejsca, by wszystko umieścić tak, by było wygodnie i funkcjonalnie. Edytowane przez asizo