żona m 14.11.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Włodzimierz, chyba przesadzasz. Miałam 3 kuchnie. Sosnowa, kalwados z wanilią i biały lakier. W ostatniej najmniej w niej muszę sprzątać, czyścić i pucować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 27.11.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 U mnie ciągły dylemat... kuchnia cała biała, półmat, w mieszkaniu parkiet dębowy, w kuchni płytka jasnoszara i teraz wybór pomiędzy blatem szarym, a brązowym, a dokładniej: http://www.pfleiderer.pl/upload/downloads/katalog-nowosci-2014.-blaty-kuchenne-1412583368.pdf Calcite grey i dąb lancelot. Co myślicie? I przy okazji - będę miał 3 rzędy szafek nad blatem i myślałem, żeby pierwszy rząd miał uchwyty frezowane, a górne dwa rzędy system tip-on od Bluma. Czy jest to jakaś fanaberia z mojej strony, czy praktykowane rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 27.11.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 U mnie ciągły dylemat... kuchnia cała biała, półmat, w mieszkaniu parkiet dębowy, w kuchni płytka jasnoszara i teraz wybór pomiędzy blatem szarym, a brązowym, a dokładniej: http://www.pfleiderer.pl/upload/downloads/katalog-nowosci-2014.-blaty-kuchenne-1412583368.pdf Calcite grey i dąb lancelot. Co myślicie? I przy okazji - będę miał 3 rzędy szafek nad blatem i myślałem, żeby pierwszy rząd miał uchwyty frezowane, a górne dwa rzędy system tip-on od Bluma. Czy jest to jakaś fanaberia z mojej strony, czy praktykowane rozwiązanie? Wybrałbym szary... Zabudowa górna jest aż tak wysoka by dzielić ją na 3 rzędy? Większe formaty frontów lepiej się prezentują i wg mnie są też wygodniejsze, cena niższa bo mniej okuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 27.11.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Szafki wiszące będą mogły być tylko na jednej ścianie, stąd ten pomysł na 3 rzędy szafek - wysokość mieszkania to 250cm... Dzięki za opinię i pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 28.11.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Szafki wiszące będą mogły być tylko na jednej ścianie, stąd ten pomysł na 3 rzędy szafek - wysokość mieszkania to 250cm... Dzięki za opinię i pomoc . Czyli niezbyt wysoko. Jakie ma znaczenie, że szafki wiszą na jednej ścianie? Półek będzie tyle samo przecież, tylko drzwiczki byłyby większe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 28.11.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Blat na wysokości około 85cm, potem 60cm przerwa i szafki od 145cm w górę. Czyli 110cm. Mówisz, że 2x55cm lepiej? Szerokości różne, inaczej nie idzie tego zrobić... Po środku będze okap, 60cm szerokości, od niego w prawo szafka na 72cm szerokości i zostaje mi, 101 cm szerokości na lewo od okapu do zagospodarowania. Czyli albo 1x101cm szerokości, albo 2x50cm. Wtedy byłoby 50+50+60+72 i ewentualne wysokości przy 2 rzędach: 55cm, a przy 3 - 36cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 28.11.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 leewey 100cm to zdecydowanie za dużo, ale do 50cm można spokojnie zrobić drzwi. Przy 60cm już przeszkadzają podczas otwierania, ale te zasłaniające okap i tak rzadko się otwiera. 72 na pewno trzeba byłoby podzielić (najlepiej 50+22), może jakaś wąska półka na wino, jeśli miały by to być drzwi. Można zrobić fronty podnoszone na 72cm szerokie np aventos hl aby otwierał się równolegle do zabudowy i nie uderzał w czoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 28.11.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Dzięki za rady, z pewnością z żoną weźmiemy je pod uwagę. Jeszcze jedna kwestia, na załączonym przeze mnie obrazku widać umiejscowienie lodówki i piekarnika. Myślę jednak, czy nie zamienić ich miejscami, z uwagi na to, że jakoś rzadko spotykałem się ze stykającym się ze ścianą piekarnikiem... czy może jednak jest to rozwiązanie normalne i nic już nie kombinować? Lodówka jest w tej chwili w starej wnęce po drzwiach (w projekcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 29.11.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Bardzo często lodówka albo piekarnik kończy zabudowę przy ścianie, szczególnie w mniejszych kuchniach, za słupkiem zazwyczaj jest jeszcze listwa aby drzwi spokojnie mogły się otworzyć. Lodówki częściej używasz, więc wygodniej byłoby ją mieć bliżej centrum kuchni, z drugiej strony, jeśli ma być wolnostojąca estetyczniej będzie zostawić ją we wnęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 29.11.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Czyli nie jest to jakis duzy problem, ze piekarnik bedzie dochodzil do sciany? Lodowka naprzeciwko blatu jest z pewnoscia fajna w uzyciu, ale wg mnie estetyczniej wygladalby w tym miejscu piekarnik, ale chyba faktycznie trzeba postawic na funkcjonalnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leeewy 01.12.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 http://cdn32.muratordom.smcloud.net/t/photos/t/5a/67/6b/5a676babd26db577_1051471.jpg To jest piękne! Jak to jest zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 http://cdn32.muratordom.smcloud.net/t/photos/t/5a/67/6b/5a676babd26db577_1051471.jpg To jest piękne! Jak to jest zrobione? mozaika lub parkiet naklejone na sklejkę, zaolejowane i przykręcone/przyklejone do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 07.01.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Byliśmy posiadaczami białej kuchni, ale nie wiem, czy szczęśliwymi...] Włodzimierz D, szanuj uczestników forum i nie wciskaj tak nachalnie swojej reklamy. Jeśli już chcesz zabrać głos w wątku, to pokaż zdjęcia białej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiiek 13.01.2016 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Muszę przyznać ze białe kuchnie wyglądają świetnie, ale strasznie my mnie pewnie denerwowało przy takiej kuchni, że na meblach widać każdy ślad. Mam strasznego bzika na tym punkcie. Na ciemnych meblach jednak tak wszystkiego nie widać. Ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.01.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Muszę przyznać ze białe kuchnie wyglądają świetnie, ale strasznie my mnie pewnie denerwowało przy takiej kuchni, że na meblach widać każdy ślad. Mam strasznego bzika na tym punkcie. Na ciemnych meblach jednak tak wszystkiego nie widać. Ale co kto lubi chyba raczej jest odwrotnie na ciemnych meblach widac kazdy pyłek, paluch czy kropelke wody. biale meble sa o niebo latwiejsze w utrzymaniu czystosci. akurat mialam i jedne i drugie i nigdy wiecej ciemnych mebli ani podłóg - totalna porazka:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.01.2016 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 TAR ma rację, niestety ciemny kolor nie ma magicznych właściwości pochłaniania brudu i samoczyszczenia Brudzi się o wiele bardziej ponieważ bardziej na nim widać każdy pyłek i kurz. Również miałam kiedyś ciemną kuchnię i podłogi i też już nigdy więcej takiej nie chciałabym mieć. Biała kuchni daje efekt sterylności, przestronności i od razu widać jeśli coś się zabrudzi więc i na bieżąco można wyczyścić. Posiadam również wszystkie listwy przypodłogowe, drzwi i okna białe i jakoś nie zauważyłam przez te kilka lat żeby były bardziej wymagające niż ciemne. Raczej na odwrót - pracy jest mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea135 15.01.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Witam dostałam wstępny projekt kuchni. Na pewno do zmiany jest podłoga będzie w kolorze drewna. Zastanawiam się nad zmianą okapu na szafkę z okapem pod szafkowym. Zdecydowaliśmy się też na białą płytę indukcyjną. Szafki drewniane chciałam żeby wyglądały mniej więcej tak jak na zdjęciu Czy drzwiczki z fezem do otwierania wychodzą dużo drożej niż z uchwytami? Macie jeszcze jakieś cenne uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 16.01.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 [ATTACH=CONFIG]343467[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]343468[/ATTACH] Witam dostałam wstępny projekt kuchni. Na pewno do zmiany jest podłoga będzie w kolorze drewna. Zastanawiam się nad zmianą okapu na szafkę z okapem pod szafkowym. Zdecydowaliśmy się też na białą płytę indukcyjną. Szafki drewniane chciałam żeby wyglądały mniej więcej tak jak na zdjęciu Pozbyłabym się tych narożnych otwartych półeczek - ani to praktyczne, ani ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 17.01.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 bea135 zgadzam się z asizo co do otwartych półek; przestawiłabym zlewozmywak bardziej centralnie, w każdym razie- w rogu korzysta się z niego niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 18.01.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 bea, kuchnia bardzo ładna będzie , ale z półeczek narożnych bym zrezygnowała na Twoim miejscu. Nie wyglądają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts