Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja się przygotowuję do małego remake’u mojej białej kuchni i spodobała mi się taka wysepka z wysokimi krzesłami jak tutaj

https://goforpro.pl/blog/nowoczesna-biala-kuchnia-na-3-sposoby/.

Ktoś ma i może się wypowiedzieć jak się sprawdza? Zwasze chciałam mieć taki jakby barek z krzesłami, ale zastanawiam się na ile to jest praktyczne, w sumie obiadu raczej przy takim nie zjem... Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Kuchnia w białym odcieniu jest chyba najbardziej w moim guście :) Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie przemyciła do niej odrobiny koloru. Co powiecie na np. czerwone akcenty w kuchni? Ostatnio spodobały mi się lampy takie jak te: http://www.spotlight.pl/var/cache/image/resources/images/a/500x500/1185106.png. Oryginalne i w typowo kuchennym klimacie, dlatego zastanawiam się teraz nad wprowadzeniem nieco większej ilości akcentów kolorystycznych w mojej małej kuchence :) Edytowane przez Elfir

• 3 weeks później...

To co powiecie na białą z czarnymi akcentami, taką jak ta http://mobilianidesign.pl/wp-content/uploads/2016/01/elegancka-designerska-kuchnia-projektowanie-wnetrz-mobiliani-design-001.jpg

? :D Mam podobną - chodzi mi głównie o czarne kafelki i jasne meble - i w przypadku podłogi nie ma aż takiego problemu z czyszczeniem, a jak się znajdzie dobry płyn do podłóg, który nie będzie zostawiał smug, to naprawdę jest ok. Zresztą dla mnie nie ma tego złego, bo jestem zmobilizowana do sprzątania na bieżąco, a nie jestem entuzjastką tej czynności ;)

Edytowane przez Elfir

Zdecydowanie nie przepadam za pokojami w których są jakieś czarne elementy. Nie mam ochoty codziennie spędzać czasu na przecieraniu tego i polerowaniu, bo jak wiadomo na czarnym bardzo wszystko widać... Ale właśnie marzy mi się taka biała kuchnia, piękny jest ten styl :) Problem w tym że mój mąż nie chce zgodzić się na białą kuchnie :mad: uparł się na kuchnie w odcieniu żółci i drewniane meble - jak go przekonać do tej wspaniałej bieli ??

Podglądam, bo moja kuchnia też będzie biała :)

Jeszcze do końca nie wiem, jaka - tzn. wiem, jak będzie zrobiona zabudowa, ale nie wiem jeszcze jakie fronty. oprócz tego, ze półmat. Rozważam jedne z następujących:

2501_f3e7274e-d2f7-4d24-bc91-e60b1770f187_max_550_800_-kuchnia-styl-skandynawski.jpg

może takie fronty szafek.jpg

szachownica-na-podlodze_2629161.jpg

W sumie podobne. Czyli tak trochę skandynawsko :)

Rozważałam też inne opcje kuchni - fronty drewnopodobne, blaty beton (czy raczej "betonopodobne") lub białe (wiem, niepraktyczne) - ale chyba zostanie wersja mniej oryginalna, czyli biała.

Dzisiaj wstępnie szukałam AGD do kuchni - nie chciałabym czarnego...ale jak na złość płyta gazowa, którą chcę, czyli Solgaz, jest właśnie czarna :( I nie bardzo wiem, jak to rozgryźć.