gaja2 10.08.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Gaja białe sprzęty wbrew pozorom wcale tak ładnie nie wpasowuja sie w meble, czesto różnią sie odcieniem i ostatecznie wygląda to gorzej niz z czarnymi sprzetami. Miałam robione wizualizacje- biały -czarny piekrnik no i z czarnym wyglada lepiej. Nie, o białych nie myślałam, tylko raczej o inoxie...ale płyta gazowa musi być czarna, bo taką chcę, więc problem dotyczy raczej innych sprzętów - piekarnik, mikrofala, no i zlewozmywak - może więc wszystko zrobić czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 15.08.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Nie, o białych nie myślałam, tylko raczej o inoxie...ale płyta gazowa musi być czarna, bo taką chcę, więc problem dotyczy raczej innych sprzętów - piekarnik, mikrofala, no i zlewozmywak - może więc wszystko zrobić czarne? Mnie inox się nie podoba więc w ogóle nie brałm go pod uwage. Bedę miała ciemny blat więc płyta i zlew będą czarne, Biję sie tylko z myślami czy biały czy czarny piekarnik, bo meble będą białe, a kuchnia otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 15.08.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Moja kuchnia bedzie biała, początkowo myslałm o akrylu (pan od kuchni bardzo polecał, mówił że to duzo lepsze od lakieru, nie zaglębiałm sie w temat wiec nie wiem), ale teraz coraz bardziej przekonuje sie do kuchni matowej i mam pytanie jakiego rodzaju moze byc kuchnia w macie? Czy tylko lakierowana wchodzi w gre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.08.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 lakierowana też może być matowa farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 15.08.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Tak wiem, że lakier może byc tez w macie, ale co jeszcze oprócz tego? Akryl podobno nie moze byc matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 15.08.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Może osobiście oglądałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 19.08.2016 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 lakierowana też może być matowa farbą. Elfir możesz coś więcej na ten temat napisać? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Ale co więcej napisać? Lakier nie musi być przecież błyszczący.Nie wiem skąd wziął się taki mit? Przecież podłogi drewniane też można lakierować na wysoki połysk, satynę lub mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.08.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Czy może mi ktoś polecić biały okap do kuchni? Zależy mi żeby był faktycznie biały a nie siny. Nie wiem jakiego okapu szukasz. Ja mam okap szafkowy, gdzie widać tylko jego spód (szklany), który rzeczywiście jest biały http://www.toflesz.com/o,177,ok_6_linea_glass_bia_y_60_90_cm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.08.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Moja kuchnia bedzie biała, początkowo myslałm o akrylu (pan od kuchni bardzo polecał, mówił że to duzo lepsze od lakieru, nie zaglębiałm sie w temat wiec nie wiem), ale teraz coraz bardziej przekonuje sie do kuchni matowej i mam pytanie jakiego rodzaju moze byc kuchnia w macie? Czy tylko lakierowana wchodzi w gre? Mnie się fronty akrylowe nie podobały ze względu na widoczne łączenia na kantach, nieładnie to wyglądało. A jak chcesz mieć kuchnię w macie, to nie musisz mieć frontów lakierowanych, ale np. ze "zwykłej" płyty czy płyty mdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annoush 06.10.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 hej, jeśli pisze w złym miejscu to sory ale nie znalazłam podobnego wątku. Zastanawiam się nad frontami w kuchni, akryl czy lakier. Lakier na wysoki połysk. Akryl - podobno teraz robią taką techniką, że nie widać łączenia tych kantów a sam front to wręcz optyka szkła. Kuchnia jasna - prawie biała RAL 9010. Czy jest na forum osoba która ma kuchnię w akrylu i mogłaby podzielić się spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 06.10.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Mam kuchnie w tym lakierze a drzwi od szafy w garderobie w białym akrylu i moje wrażenie akryl bardziej przyciąga kurz, łapie się do niego po prostu może powinnam umyć płynem zmiękczającym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleksaN 22.10.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 kuchnia już prawie gotowa kuchnia już prawie gotowa zastanawiam się tylko jak zagospodarować tę przestrzeń między meblami a oknem. Musieliśmy zostawić tam dostęp do okna gdyż okno jest przy samej ścianie i musimy mieć możliwość otwierania go na oścież...dlatego może tam być tylko coś do wysokości blatu z możliwością dojścia do parapetu a na ścianie coś płaskiego ewentualnie...nie wiem, nie mam pomysłów...ale drażni mnie ta "dziura" Witam! Mam pytanie, dokładnie planuje taką kuchnie białą z drewnem i również chcę ściany pomalować na szaro... Jesli byłabyś taka uprzejma powiedzieć jaką farbę malowałaś kuchnię będę Ci wdzieczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annes77 31.10.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Witam serdecznie Mam pytanko.Niedługo czeka mnie zmiana całej kuchni.Mam już projekt i dylemat. Fronty mają być lacobel białe.Najpierw chciałam białe cegiełki,a teraz mąż mi mówi,że może zostawimy płytki te co mamy obecnie? Płytki są beżowe...doradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 02.11.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Annes77, moim zdaniem płytki koniecznie do wymiany, bo nie będą pasować do nowoczesnych mebli. A nad frontami z białego lacobelu jeszcze się zastanów . Moja koleżanka takie ma i ma ich dość, bo na bieżąco je musi czyścić, a oprócz tego co 2 tygodnie całe myć. Za jakieś 2 lata planuje wymienić fronty, zrobiłaby to od razu, ale szkoda jej kasy, które w nie włożyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bvlondiszpondi 02.11.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Czy ktoś kupował te krzesła? http://www.swiat-krzesel.pl/biale-krzeslo-inspirowane-dsw-eames-eiffel-p-147.html Szukam też fajnej szafki pod zlewozmywak do kuchni. Nie chce miec kuchni pod zabudowę bo mam fajne meble z lat 20 i chce je odnowić. Co za tym idzie nie moge miec zadnej nowoczesnej zabudowy. Brakuje mi tylko własnie szafki.Może macie znajomego stolarza który by mi zrobił taka szafke na zamówienie? Poznan i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annes77 03.11.2016 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Juniorka dzięki za radę,ja cały czas obstaję za wymianą płytek,mąż bardziej ekonomiczny:) Wczoraj szperałam wczoraj w necie i znalazłam temat o przemalowaniu specjalną farbą renowacyjną .Hmmm ciekawa sprawa...zastanawiam się nad takim rozwiązaniem.Czy może ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie?Fronty lakierowane zostaną,mam w łazience szafkę z szufladami na wysoki połysk i bardzo ładnie to wygląda,z czyszczeniem nie ma problemów... Pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.11.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Juniorka dzięki za radę,ja cały czas obstaję za wymianą płytek,mąż bardziej ekonomiczny:) Wczoraj szperałam wczoraj w necie i znalazłam temat o przemalowaniu specjalną farbą renowacyjną .Hmmm ciekawa sprawa...zastanawiam się nad takim rozwiązaniem.Czy może ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie? Fronty lakierowane zostaną,mam w łazience szafkę z szufladami na wysoki połysk i bardzo ładnie to wygląda,z czyszczeniem nie ma problemów... Pozdrawiam i dziękuję Powodzenia z namawianiem męża Przemalowywanie płytek widziałam parę razy gdzieś na forach. Wrzuć w wyszukiwarkę hasło, to znajdziesz takie metamorfozy płytek. A te fronty chcesz mieć z lacobelu czy lakierowane, bo to jakby 2 różne materiały . Lacobel to szkło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvie 03.11.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Ale co więcej napisać? Lakier nie musi być przecież błyszczący. Nie wiem skąd wziął się taki mit? Przecież podłogi drewniane też można lakierować na wysoki połysk, satynę lub mat. Dokladnie. Ja mam kuchnie lakierowana w macie i wg mnie wyglada to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annes77 04.11.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Juniorka oczywiście,że mają być lakierowane na biało:) A ja napisałam lacobel,przecież to szkło można położyć na ścianę pomiędzy płytkami.Popełniłam gaf ę,dzięki za sprostowanie.Od jakiegoś czasu szukam płytek do kuchni.Byłam w Leroyu i nie za duży wybór. Rozglądałam się również w necie,tutaj sporo tego,ale jak mam coś wybrać to nagle mętlik w głowie.Wciąż obstaję za białymi lub jasnoszarymi płytkami.Jak uważacie,czy w kuchni panele na podłodze zdają egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts