ewa1201 18.12.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 zamierzam wymienić garnki kuchenne. Chcę już takie "na lata". Waguję się pomiędzy firmą Berghoff a Maibach Solingen ( bo Zepter nie wchodzi w rachubę z powodu kosztów). Czy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie, na które się zdecydować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.12.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Chcę już takie "na lata Świadomie nie kupuję garnków "na lata" - drogie to, choć ładne, fakt. Wolę co jakiś czas kupić nowe - tańsze. Jak sie coś przypali, to przynajmniej nie żal. A jedzenie tak samo mi smakuje, zarówno ze zwyczajnych, jak i tych zepterowskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 18.12.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Ewuniu, nie masz racji! Ja mam od lat garnki Fogacci, stalowe z podwojnymi sciankami (pomiedzy woda), w ktorych nic sie nie przypala, mozna robic w nich cuda. Gotowane potrawy zawsze maja 105 stopni (optimum podobno), kasza nigdy sie nie przypali, o duszonym miesie mozna zapomniec na 5 godzin, zostawiajac je na gazie, i nic sie nie stanie, jarzyny gotuje sie bez wody, dzieki czemu zachowuja mnostwo smaku... Uzywam tych garnkow na co dzien i zawsze wygladaja tak samo doskonale. Nigdy bym tych garnkow nie zamienila na inne, czasem marzy mi sie tylko jakis nowy z tej samej serii, wiekszy, mniejszy, plytszy, glebszy... Mialam kiedys kilka stalowych "z innej parafii", zuzywaly sie, raczki odpadaly albo smierdzialy podgrzewane - rozstalam sie z nimi bez zalu, a jednak z rozterka, ze to wywalanie pieniedzy. Zdecydowanie, garnki warto kupowac "na zycie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość anonymus 18.12.2003 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 OK, to powiedz coś bliżej o tych Fogacci. Gdzie to można nabyć i jak to wygląda cenowo. Ja także uważam, że wiele zależy od garnków, potrawy [po prostu inaczej smakują. Wiem już czym się zainteresować: maibach, Fogacci, Berghoff- ale czym się kierować przy wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Ewuniu, nie masz racji! Być może, bo raczej nie mam doświadczenia z bardzo drogimi garnkami. Raczej ze stalowymi z innej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 18.12.2003 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Wiem już czym się zainteresować: maibach, Fogacci, Berghoff- ale czym się kierować przy wyborze? Moje garnki byly kupowane z 10 lat temu we Wloszech, nie pamietam cen, teraz zreszta bylyby to informacje nieaktualne. Kolejne dostaje w prezencie, wiec tez cen nie znam. Trzeba poszukac w internecie. Ta firma produkuje tylko garnki z podwojnymi sciankami, o ile wiem, wiec nie ma problemu z wyborem - trzeba kupowac takie, ktore pasuja rozmiarem: plaskie do podgrzewania i do sosow, glebokie do kasz i ryzu, srednie do jarzyn i miesa, najwieksze do chilli con carne czy risotta na wielkie przyjecia dla przyjaciol... Co do innych garnkow stalowych (inne moim zdaniem nie wchodza w ogole w rachube), to wazny jest gatunek stali, grubosc i warstwowa struktura dna, uchwyty, ktore nie parza, szczelne i dosc ciezkie pokrywy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.12.2003 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Ten gość powyżej, to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 19.12.2003 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Potwierdzam, w dobrych garnkach stalowych bardzo trudno coś przypalić, a jak to sie juz uda (np. za duży gaz, aż na ściankach garnka) to bardzo łatwo zmyć spalone i garnek jak nowy.Też mam, garnki Vario (to firma typu Zepter handlująca na Śląsku) i są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Ja mam naczynia firmy Zepter i jestem bardzo zadowolona.Nigdy mi sie w nich nic nie przypalilo.Zupy wychodza mi rewelacyjne, miesa duszone wysmienite, a warzywanp. na salatke jarzynowa nie sa rozgotowane i wodniste.Mam te garnki od czterech lat i po umyciu wygladaja jak nowe.Mysle, ze wartozainwestowac w tego typu naczynia, zwlaszczagdy ktos lubi gotowac. bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 09.02.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Też mama gary Zeptera, ale kupiłam je z powodu słabego charakteru a nie z przekonania. Korzystam z nich przeszło 10 lat i nie narzekam. Teraz przydałyby mi się jeszcze ze dwa nowe, ale już więcej nie kupię takich. Za drogie. Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid73 09.02.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 My mamy garnki berhoff i nie narzekam nie licząc tych plastykowych uchwytów któr się rozlatują po 6 latach a tak super i używaj ich najlepiej na elektryczbej kuch bo na gazie trochę za gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś J. 06.02.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 10 lat temu kupiłam garnki AMC.Jestem zadowolona z nich ,a firma nie robi problemów z gwarancja(w pokrywie szybkowarowej miałam defekt i bardzo szybko mi wymienili uszkodzona część).Polecam pomimo wysokiej ceny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnek 29.03.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jakie naloty można uznać za normalny efekt użytkowania garnka ze stali? Jaki kolor, wielkość. To już drugi model na którym powstają dlatego pytam. Najpierw miałem chińskie w komplecie z łyżkami z czarnego winylu Tamten miał plamki małe liczne w kolorze czarnym i czerwonym. Teraz mam Stainless Steel i po pierwszym użyciu wyszły nieliczne a większe białe z brązowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 29.03.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 nie wiem, jakie plamy na co wskazują i jakie mają prawo się robić. Od wielu lat używam różnych stalowych garnków i żadnych plam na nic nie mam dopóki nie spalę CZy gotujesz coś szczególnego? założę się, że po jednej szczawiowej czy ogórkowej plamy znikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnek 30.03.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Masz rację po dłuższym myciu cytrynką cała część brązowa zniknęła. Zobaczę jak będzie sie zachowywała część biała. Zastanawiam sie czy to sól nie do końca rozpuszczona czy kamień? Np. gotowane były ziemniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 30.03.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 myślę, że po tym, jak nasze matki i babki gotowały wszystko, włącznie z tą ogórkową i pomidorową, w garnkach aluminiowych i nie zastanawiały się, że trują rodzinę, a my przeżyliśmy, nie masz sie co specjalnie martwić o te plamki - problem, jak dla mnie, wyłącznie estetyczny. Przykryj pokrywką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.04.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 My mamy garnki berhoff i nie narzekam nie licząc tych plastykowych uchwytów któr się rozlatują po 6 latach a tak super i używaj ich najlepiej na elektryczbej kuch bo na gazie trochę za gorąco raz na 2-3 lata po 10zł/szt to nie tragedia. Można zamontować zwykłe po 3zł a zestaw berghoffa polecam, praktycznie nie do zdarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 23.06.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Mam garnki Zeptera tylko żałuje że tak mało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania007 28.07.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 A ja polecam garnki Korkmaz jak wszystkie inne są wykonane ze stali INOX 18/10 z tym wyjątkiem, że są produkowane w turci a nie w chinach jak cała reszta (Berghoff,Bohman,Peterhof,Bergner itp.) mają metalowe uchwyty nie do zdarcia i nie są polerowane od wewnątrz (są satynowe) dzięki czemu środek jest trwalszy i mniej przywiera. Nie twierdze, że garnki Berghofa są złe bo za tę cenę są super patrząc z perspektywy czasu pare lat temu jedyne garnki ze stali 18/10 to był zepter. Korkmaz w przeciwieństwie do innych firm specjalizuje się przedewszystkim w produkcji garnków i ma w ofercie wiele kompletów. Najtaniej można je kupić w sklepach internetowych i na allegro, jak kupiłam tu http://kuchlandia.pl/Gotowanie/Zestawy-garnkow/ bo było najtaniej. I niepolecam philipiaka i zeptera bo na 90% ich ceny składają się prowizje sprzedających i reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 29.07.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Ja mam naczynia firmy Zepter i jestem bardzo zadowolona. Nigdy mi sie w nich nic nie przypalilo.Zupy wychodza mi rewelacyjne, miesa duszone wysmienite, a warzywa np. na salatke jarzynowa nie sa rozgotowane i wodniste.Mam te garnki od czterech lat i po umyciu wygladaja jak nowe.Mysle, ze warto zainwestowac w tego typu naczynia, zwlaszcza gdy ktos lubi gotowac. bonnie A może po prostu jesteś dobrą kucharką Obawiam się, że mnie i Zepter by nie pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.