Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wysokosc kondygnacji

T i A

Recommended Posts

Mam pytanko;

Mam salon 30m2 i w planach wysokosc kondygnacji to 270cm.Czy to nie sporo?

W domku ktory obecnie wynajmuje jest 245cm i wyglada ok,nie czyje zadnego dyskomfortu.

Jaka macie wysokosc kondygnacji u was w domkach?

245cm chcesz się tam czołgać pod sufitem :)

optymalnie 275-280 cm i większa powierzchnia i to sufit będzie Cię bardziej przytłaczać :)

My mamy salon 42m2, otwarty na kuchnie 10m2 i przedpokój z wiatrołapem tez ok 10m2, wysokość wszędzie ok 255cm. Akurat tyle wyszło, bo źle zrobili nam poziom zero... Wprawdzie jeszcze nie mieszkamy, ale za każdym razem jak jesteśmy, to wysokość wydaje się być jak najbardziej OK. Na poddaszu mamy ok 275cm i tam widać, ze jest wyżej, chociaż są skosy i te sufity dosyć małe na szczęście są.

Jedyny problem jaki do tej pory się pojawił, to lampy - nie możemy dać dużego wiszącego żyrandola, bo głową bym uderzał :) albo przynajmniej ręką zahaczał przy wyciąganiu się... :)

Dzieki wszystkim.

Wysokosc pomieszczen jest ok czyli mam problem z oknami.

Chcialem okna energooszczedne Jezierskiego i w ofercie dostalem najwyzsze okna 220cm a w planach mam 270cm tyle co kondygnacja.Wiec chyba musze poszukac innego producenta okien.Moze macie namiary na kogos kto robi wyzsze okna w dobrej jakosci?

Dzieki wszystkim.

Chcialem okna energooszczedne Jezierskiego i w ofercie dostalem najwyzsze okna 220cm a w planach mam 270cm tyle co kondygnacja.Wiec chyba musze poszukac innego producenta okien.Moze macie namiary na kogos kto robi wyzsze okna w dobrej jakosci?

EMPOL z Wrocławia zrobił mi okna na profilu schuco 6komorowy wysokość 3,3m

Dzieki wszystkim.

Potwornie wysokie - będą problemy więc chyba tylko aluminiowe

Ja u siebie mam pomieszczenia ok 2850mm i okna Jezierskiego 2300 balkonowe 2200 widokowe 1550 pozostałe Kuchnie obniżyłem do 2600 ze względu na podciąg - KICHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potwornie wysokie - będą problemy więc chyba tylko aluminiowe

Ja u siebie mam pomieszczenia ok 2850mm i okna Jezierskiego 2300 balkonowe 2200 widokowe 1550 pozostałe Kuchnie obniżyłem do 2600 ze względu na podciąg - KICHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obawiam sie ze roznica pomiedzy oknem 220cm a sufitem bedzie wygladac malo atrakcyjnie.Moze sie myle :roll:

Masz jakies zdjecia i czy moglbys je wkleic jak wyglada to u Ciebie 285cm z szybami 230cm.Bardzo bylbym wdzieczny. :wink:

My mamy salon 42m2, otwarty na kuchnie 10m2 i przedpokój z wiatrołapem tez ok 10m2, wysokość wszędzie ok 255cm. Akurat tyle wyszło, bo źle zrobili nam poziom zero... Wprawdzie jeszcze nie mieszkamy, ale za każdym razem jak jesteśmy, to wysokość wydaje się być jak najbardziej OK. Na poddaszu mamy ok 275cm i tam widać, ze jest wyżej, chociaż są skosy i te sufity dosyć małe na szczęście są.

Jedyny problem jaki do tej pory się pojawił, to lampy - nie możemy dać dużego wiszącego żyrandola, bo głową bym uderzał :) albo przynajmniej ręką zahaczał przy wyciąganiu się... :)

Mam 280 i porównując sąsiada z 260 uważam że to 280 jest optymalne,dla osób z "bloków" 280 to kosmos ale zapewniam,że to nie za dużo a jak się chce robić bajery w postaci podwieszanych sufitów to minimum.Gdybym miał 255 i moją wersję sufitu to byłoby jak w bunkrze.

Dzieki wszystkim.

Zrób tak:

http://chr.republika.pl/naswietle.jpg