piorko 25.09.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam.Posiadam niewielki ogród za domem długość 11m. Pierwsze 4m mam ułożone płyty z naturalnego kamienia następnie na pozostałej części ogrodu planuje rozłożyć trawę. Problem jest z tym że płyty są ze spadem do środka ogrodu (musiało być tak zrobione) i teraz żeby robić spad gdzie będzie trawa muszę ściągnąć duża warstwę ziemi,a nie chce tego robić i myślałem zrobić trawnik w poziome. Ale przy dużych deszczach boje się że woda będzie stała na końcu chodnika i myślałem zrobić coś aby temu zapobiec. A akurat mieszkam w kraju gdzie deszcz pada bardzo często.Czy mam się w ogóle czego obawiać? Czy po prostu będzie wszystko ładnie wsiąkało w trawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 26.09.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 zalezy jaki jest grunt. Dosc prawdobodobne ze woda bedzie stac, bo jak rozumiem zrobila sie niecka.Mozesz zastosowac kratki odwadniające, takie jak sie stosuje w garazach podpoziomowych, na pewno widziales, woda jest nimi odprowadzana do kanalizacji deszczowej. mozesz też zrobic dren jakis na koncu utwardzonego, miedzy tym a trawnikiem, jakis pas ze zwiru czy cos tam, zalezy jak ma wygladac ogrod itd.Zrob tradycyjny zwirowy ogród japoński, bedzies mial po problemie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 miedzy trawnikiem a chodnikiem zrób rabate z roślinami, które lubią okresowe zalewanie i najwyzej w czasie suszy bedziesz czesciej podlewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts