matka dyrektorka 29.09.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 "naszło mnie" pod wpływem wątku o kiczu był wątek o wymianie roślinek zewnętrznych to możemy się i wewnętrznymi wymieniać bądź obdarowywać oddam sadzonki : cisusa rombolistnego cibory (papirus) grubosza (drzewko szczęścia) niedługo fiołków sporo będę mieć anginki (jak jej tam było) jakiś bluszczyk jak mi coś jeszcze wpadnie w oko to dopiszę chętnie przyjmę paprotkę (może być bez taboretu ) wszelkie kaktusy i sukulenty i co kto jeszcze ma czekam na odzew podpisano wiochmenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.09.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ło Matko, jak przez pół roku szukałam papirusa, to się nie mogła odezwać Tera już też mam, ale cissusa chętnie przyjmnę Miewam trzykrotki w dużych ilościach, jakby komu potrzebne cholerstwo było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 29.09.2009 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 mogę Ci drugiego wysłać może jest inny (większy albo mniejszy) dawaj adres to Ci jutro wyślę tego rombolistnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.09.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Na razie mi jeden styknie, mieszkanko małe Adres idzie Nie chcesz trzykrotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 29.09.2009 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 chcę ja w zasadzie chcę wszystko czego jeszcze nie mam , z wyjątkiem pelargoni takiego jakiegoś "mechu" podobnego do rzeżuchy szukam takie drobne listeczki ma i wypływa z doniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.09.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Aaaaa, takiego to akurat nie mam chociaż to chyba też trzykrotka Właśnie zaobserwowałam ostatnio, że coraz trudniej dorwać najzwyklejsze roślinki do domu To w ramach odchamiania chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 29.09.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 a ja moge obdarować kalanchoe- rożowo-czerwone kwiatuszki miała "mama"a jakie beda u tych sadzonek- nie wiem, narazie cale lato ładnie rosły w gruncie, teraz musze wsadzic w donice i wnieść do domu, i postawić w lekich ciemnościach, podobno pomaga na kwitnienie zimowe... (do tej pory tylko rosly, nie kwitły)i jeszcze pelargonie- takie duze dość bukiety,... co przyjme....??? nie wiem, w zasadzie wszystko, zakładam dopiero ogród..... aha- i mam jeszcze na zbyciu nasiona nasturcji, rudbeki,, aksamitki, powoju....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.09.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Aaaa, z ogródkowych to konwalie i liliowce, te zwykłe, pomarańczowe - jakby kto chciał, to teraz Na wiosnę jeszcze paprotę dorzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 29.09.2009 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 OK cisusika zaraz zabezpieczę i zapakuję , jutro środa więc do piątku powinien dotrzeć (żeby bidulek nie spędził weekendu na poczcie) kto jeszcze ma coś do oddania w dobre ręce ? ja najchętniej z doniczkowych, bo ogród mi w tym roku opanowały pomarańczowe slimole, więc na parę lat mam spokój z sadzeniem , niech żrą chrzan, pokrzywy, i inne chwaściory nie będę im dosadzać nowych smakołyków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 29.09.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 mogę Wam przygotować sadzonki następujących doniczkowych pnącz -"bezproblemowców": zroślicha - syngonium http://aggie-horticulture.tamu.edu/interiorscape/plants/thumbnails/syngonium.jpg epipremnum 'Neon' http://www.dkimages.com/discover/DKIMAGES/Discover/previews/850/902113.JPG które to sadzonki chętnie wymieniłabym np. na jakąś paprotkę bo juz mi się trochę monotonnie w domu robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 29.09.2009 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 no niestety paprotki nie mam żadnej na pewno nie chcesz cisusa albo papiruska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 30.09.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 OK- ja bardzo chetnie bym wziela od Ciebie tych KONWALI i pare liliowcow,ale na konwalie to ostatni moment to pakuj w paczke i w świat... a czy chcesz coś z moich?? adres na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.09.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Annja, wykopię w weekend i wyślę w poniedziałek Przed weekendem nie dam rady - w razie co, wiosną będę reklamacje uwzględniać Chociaż nie wierzę, że konwaliom cokolwiek zaszkodzi Jeszcze mi się przypomniało... Rozchodnika okazałego oddam, tylko nie wiem, kiedy go można wykopać, bo teraz właśnie kwitnie, to chyba nie Jutro mogę wrzucić foto A kalanchoe jednak poproszę Mymyk, na syngonium też bym się pisała, bo takiego nie mam To jedne z niewielu roślin, których moja kota nie żre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 30.09.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 OK, to ja tez wysle w poniedzialek, zeby nie lezalo na poczcie, daj adres na priv,wysle ci Kalanhoe 1 duze z korzeniami i pare małych zaszczepek, opatule duzo foli bąbelkowej bo kalan. to troche kruchliwa roślinka.....a konwali to chce.......sporo.......-jak dasz rade! daj zdjecie tego rozchodnika... podaj tez tel. z adresem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.09.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Tajesss!!! Idzie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 30.09.2009 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 OK cisusik już do Ciebie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 01.10.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 OK - a ja biedna szukałam wszędzie konwalii!Widzę, ze jesteś z Warszawy - mogę odebrać osobiście. Wstyd mi tylko bo w zamian nic jeszcze nie mam - doiero rozpoczynam przygode z ogrodem.To jak z tymi konwaliami? możesz pisać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.10.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 OK - a ja biedna szukałam wszędzie konwalii! Widzę, ze jesteś z Warszawy - mogę odebrać osobiście. Wstyd mi tylko bo w zamian nic jeszcze nie mam - doiero rozpoczynam przygode z ogrodem. To jak z tymi konwaliami? możesz pisać na priva. Kochana, jak je możesz odebrać, to i wykopać pozwolę osobiście Wrzucę telefon na priva, to się jakoś dogadamy Teraz idę szukać kartonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.10.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 O, takiego rozchodnika oddam w dobre ręce http://lh3.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/SsW6HydaBHI/AAAAAAAADWc/LuXgTtwwZNE/s640/r%C3%B3%C5%BCne.jpg Sorki za jakość zdjęcia, ale na szybko dziś rano robiłam lecąc do roboty. Rozmiar ma taki, że z lekka zagłusza rosnącą obok miniaturową różyczkę Poza tym lepiej mu będzie gdzieś na skalniaku pewnie, gdzie więcej słońca No i ciągle nie wiem, kiedy go będzie można wykopać... wie ktoś? PS. E'mma, jesteśmy umówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy1 02.10.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 A ja taki domowy kwiatek chętnie oddam, nie wiem cóz to jest, pięknie się ukorzenia. a szukam różnych bylin.pozdrawiamw.http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ya/lb/v0ta/nnjHLFRPVGj1aqJvNX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts