ANNNJA 02.10.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 wątek sie rozrasta...byl kiedys taki o wymianie roślin czy kwiatów,...ale nie moge go teraz znalesc, a w takim razie może ten wątek powinien zmienic nazwe na wymiana/zamiana kwiatowa???? - OK, ładny ten rozchodnik, nie wiem kiedy go przesadzac, narazie kwitnie to chyba nalezy pare dni poczekac, ale nie za dlugo bo potem zimno...,ale czy moglabyś ze 3zaszczepki- boczne ew. małe odnóżki też i do tych konwali wsadzic?? z bylin to bede miała pare georgini.... do oddania/ ew. zamiana na tulipany lub coś innego........(ale dopiero po przymrozkach narazie kwitna, biało/ bordowo/= mieszanka w różnych proporcjach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.10.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Się da zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.10.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Annja, o tym wątku pewnie pisałaś sadzonki Matko, oczywiście, że zadbam o Alfreda A żeby się lepiej chował, to nie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 02.10.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 nie śmiej się OK , Alfred jest synem Remigiusza uratowanego zeszłej jesieni cieszę się że dotarł większość roślinek u mnie ma imiona jest Arnold , Stefan, Halina, dzordż i Dżordż junior ..... czasem znam ich drzewa genealogiczne ze 4 pokolenia do tyłu a czasem nawet ojciec jest nieznany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.10.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 U mnie to będzie chlubny wyjątek - nawet kot się nazywa kot Pozdrawiam Remigiusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Mam Adiantum dla kogoś, kto miał do czynienia w wymagającymi paprociami (jest o wiele bardziej kaprysny niż nefrolepis)http://www.kapital-ludzki.signum.org/patalon/Adiantum.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.10.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Straszna sprawa się stała Chciałam wywalić ze skrzynki 3 stare posty, a usunęło się wszystko Nawet nie wiem, czy to ja coś źle zaznaczyłam (bo chyba dobrze), czy system zadziałał na wyrost W każdym razie, bardzo proszę o przesłanie mi jeszcze raz adresów, na który mam wysłać konwalie i resztę. Do poniedziałku chwila została, mam nadzieję, że zdążycie przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 05.10.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 zrobiłam sadzonki i roślinki się ukorzeniają to sa twarde bestyje, więc za ok. 2 tygodnie będą gotowe do wysyłki - wtedy się dogadamy co gdzie i do kogo jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 05.10.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Kochane (bo tylko chyba dziewczyny ten wątek zajął). Wczoraj odebrałam piekne konwalie od OK - jeszcze raz wielkie dzieki! I dzięki Matko-Dyrektorko za wątek. Chyba pierwsza mam z niego namacalne korzyści. Jak rozwinę się w sztuce ogrodów i kwiatów będę służyć kolejnym pokoleniom. Na razie mam nadzieję, że to co posadziłam wyrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 07.10.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 I ja się uśmiechnę - przyjmę konwalie - jak ktoś ma za dużo:), inne roślinki na ogród też bardzo chętnie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 07.10.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 kosaćców mam duży nadmiariris brabata, żółty lub fioletowy, ale bez oznaczenia kolorówwolałabym wypchać lokalnie, bo nie bardzo wiem jak je wysyłać pocztą i nie mam czasu w pakowanie sie bawic. Jak wyslyłać to juz duże pudło mogę, pojedynczo mi sie nie chce. Mam tego 2 taczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 07.10.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 jakieś pół taczki bym chętnie wziął ale jestem z całkiem drugiego końca Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.10.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 I ja się uśmiechnę - przyjmę konwalie - jak ktoś ma za dużo:), inne roślinki na ogród też bardzo chętnie:) Pozdrawiam Adres na priva poproszę, po niedzieli wyślę. Jeszcze jedna osoba (gorgio ??) się do mnie na priva odezwała z prośbą o konwalie, a adres mi niestety wcięło. Ponieważ nie jestem pewna dokładnego brzmienia nicka, nie chcę pisać na priva Jeśli w dalszym ciągu jest chęć na konwalie, oproszę ponownie o adres Bo jak nie w ten weekend, to potem dopiero wczesną wiosną chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 07.10.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 pol taczki moge wyslac , ale musiałbyc zapłacic za przesylke, nie wiem ile. Jak jestes zainteresowany napisz na priv. Zwaze to i pomyslimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 07.10.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Jeszcze jedna osoba (gorgio ??) Ano, to sem ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 09.10.2009 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 dojechały trzykroty na razie muszą bidulki zamieszkac w jednej doniczce ale na chwilę im wystarczy mają na imię okeje być może kiedy zaczną się indywidualizować (trudne słowo ) dostaną osobne imiona bardzo nie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 12.10.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 matko_dyrektorko - ja tu w wątku o kiczu przekonana byłam, że się ze mnie nabijasz, a tu rzeczywiście taki fantastyczny wątek stworzyłaś Ja niestety chwilowo nie dysponuję niczym do oddania a nawet wziąć nic innego niż domowe nie mogę bo mój "ogród" jest na etapie zaorania i czekania na wiosnę. Ale już się piszę na wszystko co będzie rosło w podbeskidzkim klimacie i straszliwie kamienistej ziemi. Ale, mam coś Moja kliwia puszcza boczną odnogę. Jak ta odnoga będzie miała 5 listków (bo podobno wcześniej nie można) to będę miała coś do oddania w dobre ręce Aha - moje dziecko posadziło dwa dni temu kasztany Jak wyrosną, to mogę obdzielać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 12.10.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 no właśnie - kliwia, jak to oddzielić? oderwałem jeden odrost i wstawiłem do wody i nic, poszedł do kosza. co z tym zrobić (jest drugi odrost) żeby powstała nowa roślinka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Temat jest o paprotkach a moich nikt nie chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 12.10.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 no właśnie - kliwia, jak to oddzielić? oderwałem jeden odrost i wstawiłem do wody i nic, poszedł do kosza. co z tym zrobić (jest drugi odrost) żeby powstała nowa roślinka? Ja gdzieś doczytałam, że trzeba poczekać aż taki odrost będzie miał 5 listków. Kiedyś odcięłam nożem (razem z fragmentem korzeni) mniejszy i wsadziłam do ziemi. Przez dwa lata nic - ani więcej liści ani nie zdechł. A potem jak ruszył, to kwitnie dwa razy do roku (mimo, że matka nie kwitnie wcale). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts