stanluk 30.09.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 WitamChciałem prosic Was o rade w wyborze odpowiednichpłytek do kotłowni (ściana, podłoga). Kotłownia niezbyt duża, przewidziana pod kocioł gazowy+ ewentualnie pralkę. Instalatorzy polecili mi aby położyć płytkiprzed rozpoczęciem instalacji c.o. i c.w.u.co zaoszczedzi w pozniejszym czasie docinania i sztukowania płytek. Proszę o Waszą poradę:- czy ma sens kupować drogi produkt- jakie kolory preferujecie - co sie sprawdza najlepiej Wszelkie uwagi beda wskazaneDziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 30.09.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam Chciałem prosic Was o rade w wyborze odpowiednich płytek do kotłowni (ściana, podłoga). Kotłownia niezbyt duża, przewidziana pod kocioł gazowy + ewentualnie pralkę. Instalatorzy polecili mi aby położyć płytki przed rozpoczęciem instalacji c.o. i c.w.u. co zaoszczedzi w pozniejszym czasie docinania i sztukowania płytek. Proszę o Waszą poradę: - czy ma sens kupować drogi produkt A czym się różni drogi produkt od taniego? Ma dokładniejsze wymiary, ciekawsze wzornictwo, większą wytrzymałość, jest grubszy, ma droższy transport, ciekawsze wzornictwo i pewnie kilka innych cech. Sam oceń, czy warto za to dopłacać. - jakie kolory preferujecie - co sie sprawdza najlepiej Najlepiej sprawdza się nie przejmowanie się preferencjami innych użytkowników. Wszelkie uwagi beda wskazane Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.09.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Kotłownia gazowa więc czysta - nawet jasne kolory się nadadząKotłownia to kotłownia - można tanie kafelki położyć. A co do momentu ich kładzenia. Większość położyć od razu. Umówić się tylko z hydraulikiem, gdzie będzie potrzebował coś wkuć w ścianę, i tam zostawić bez kafelek. Jak już hydraulik skończy, dokafelkować brakujące miejsca. Weź pod uwagę, że po ścianie pójdzie Ci trochę rur. Jak później położysz pod nimi kafelki??Ja mam ściany bez kafelek teraz i już wiem, że miejsca, gdzie idą rury będę musiał dodatkowo obudować, aby jakoś wykończyć powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 30.09.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 tanie plytki, neutralne kolory, szara fuga Weź pod uwagę, że po ścianie pójdzie Ci trochę rur. Jak później położysz pod nimi kafelki?? Ja mam ściany bez kafelek teraz i już wiem, że miejsca, gdzie idą rury będę musiał dodatkowo obudować, aby jakoś wykończyć powierzchnię. wystarczy polozyc dystanse pod rurami, usuwane w czasie kladzenia plytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 30.09.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ja u siebie połozyłem płytki w kotłowni tylko na podłodze.Uważam że przy kotle gazowym nie ma potrzeby układania płytek na ścianie. Fakt że nawet malowanie pomiędzy rurkami jest upierdliwe ale da sie zrobić. jeżeli chodzi o płytki to kupiłem podłogowe drugi gatunek 30 x 30 za20 zł w kolrze jasnym szarym. Dałem fugę lekko ciemniejszą i jest ok. Te same płytki dałem pralni i schowku. pozdrawiam michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.09.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Jakie płytki ? Najtańsze :) Max 20 pln za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.10.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 ja u siebie połozyłem płytki w kotłowni tylko na podłodze. Uważam że przy kotle gazowym nie ma potrzeby układania płytek na ścianie. Fakt że nawet malowanie pomiędzy rurkami jest upierdliwe ale da sie zrobić. jeżeli chodzi o płytki to kupiłem podłogowe drugi gatunek 30 x 30 za20 zł w kolrze jasnym szarym. Dałem fugę lekko ciemniejszą i jest ok. Te same płytki dałem pralni i schowku. pozdrawiam michalsiak I bardzo dobrze. tez bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voti 15.10.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 płytki "poza jakością" firmy paradyż trzeba się dobrze przypatrzeć żeby znaleźć niedoróbkę, kolor beżow-jasno brązowo-kremowy wyglądają w kotłowni lepiej niż "I klasy" w łazience w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.10.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Najtańsze, ale łatwe do umycia (coś w szarościach z szara fugą). To pomieszczenie gospodarcze. Nikt tu nie będzie podziwiał zestawienia kolorów i pomysłów aranżacyjnych.A zaoszczędzona kasę można wydać na "lepsze" urządzenia czy designerski drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.10.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 W naszej kotłowni na ścianach najtańsze płytki z Castoramy (jasnoszare, po 14 zł/m2 i święty spokój będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania74 19.10.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 W kotłowni też mamy tanie płytki i tylko na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 19.10.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Do kotłowni, to tylko tanie, białe płytki z białą fugą koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 19.10.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 witam!do kotłowni daliśmy najtańsze płytki jakie były w 1gat.- na ściany po 12pln/m2 a na podłogę po 17pln/m2. płytki kładzine były po zakończeniu wszelkich prac instalatorskich- hydraulik rury odsadził tak od ściany by można było podejść płytką- po prostu przytomnie zapytał co będzie na ścianach...i jeszcze jedno; płytki mamy po sufit, na ścianach jasne na podłodze rude a kotłownia węglowa...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 30.04.2017 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 A ja zapytam Was jak się układa i jak się sprawują te małe tanie płytki 20x25cm po latach? Bo w zwykle mają nazwę "Tania" i nie wiadomo skąd pochodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts