szczukot 03.10.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 WitamMam pytanko - co ciekawego mozna jeszcze zrobic przy pomocy pilota do bramy segmentowej ?Wstepnie bede mial cos takiego : http://www.marantec.com/pl/produkte/index.html?cid=2502&t=1 Czy oprocz sterowania brama segmentowa i przesuwna mozna cos jeszcze zaprogramowac ? Moze jakies wylaczanie alarmu czy cos podobnego ?Po prostu zastanwaim sie czy 2 kanaly w zupelnosci wystarcza czy lepiej miec 4 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 03.10.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Włączyć ekspres do kawy, nalać wody do wanny, zdetonować ładunek wybuchowy, itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.10.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Wg mnie warto mieć pilota 4-ro kanałowego.1. Brama wjazdowa2. Brama garażowa3. Furtka4. Oświetlenie podjazdu/wejściaZ uwagi na możliwość przypadkowego naciśnięcia przycisku jestem wrogiem podpinania pilota jak "rozbrajacza" alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.10.2009 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Włączyć ekspres do kawy, nalać wody do wanny, zdetonować ładunek wybuchowy, itp. itd. No, ze sterowac mozna praktycznie wszytsko (dodajac nawet wlasny uklad posrodku) to ja wiem. Ja sie pytam co warto sterowaz w realu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.10.2009 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Wg mnie warto mieć pilota 4-ro kanałowego. 1. Brama wjazdowa 2. Brama garażowa 3. Furtka 4. Oświetlenie podjazdu/wejścia Z uwagi na możliwość przypadkowego naciśnięcia przycisku jestem wrogiem podpinania pilota jak "rozbrajacza" alarmu. Furtka - znaczy sie elektrozamek ? Ale w sumie kiedy sie to moze przydac ? Fantom ps. Tak swoja droga jak rozwiazuje sie furtke wejsciowa ? Gdzie klamka, gdzie galka, elektrozamek itp. Bo na logike z zewnatrz galka, w srodku klamka. ale jak zabezpieczyc aby ktos nie siegnal po prostu do wewnetrznej klamki z zewnatrz (zwykle niskie furtki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 03.10.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 . Ja sie pytam co warto sterowaz w realu. Jak kobita będzie wrzeszczeć naciskasz pilot i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 03.10.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Z uwagi na możliwość przypadkowego naciśnięcia przycisku jestem wrogiem podpinania pilota jak "rozbrajacza" alarmu. Nie trzeba rozbrajać, wystarczy że pilot włączy opóźnienie czasu odliczania na wejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.10.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Furtka - znaczy sie elektrozamek ? Ale w sumie kiedy sie to moze przydac ? Jak "radlisz w ogródku", zobaczysz kogoś przy furtce a masz pilota w kieszeni to nie musisz iść do domu by otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.10.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Furtka - znaczy sie elektrozamek ? Ale w sumie kiedy sie to moze przydac ? Jak "radlisz w ogródku", zobaczysz kogoś przy furtce a masz pilota w kieszeni to nie musisz iść do domu by otworzyć. Pilot jest do bramy, a brama do wjezdzania samochodem wiec pilot jest albo w samochodzie, albo z kluczykami. Wydaje mi sie wiec, ze np.pracujac w ogrodze nie masz w kieszeni kluczykow od samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.10.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Furtka - znaczy sie elektrozamek ? Ale w sumie kiedy sie to moze przydac ? Jak "radlisz w ogródku", zobaczysz kogoś przy furtce a masz pilota w kieszeni to nie musisz iść do domu by otworzyć. Pilot jest do bramy, a brama do wjezdzania samochodem wiec pilot jest albo w samochodzie, albo z kluczykami. Wydaje mi sie wiec, ze np.pracujac w ogrodze nie masz w kieszeni kluczykow od samochodu. Kwestia nawyków i przyzwyczajeń... Zresztą z tą pracą w ogródku to był przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 03.10.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Bo na logike z zewnatrz galka, w srodku klamka. ale jak zabezpieczyc aby ktos nie siegnal po prostu do wewnetrznej klamki z zewnatrz (zwykle niskie furtki) Zewnątrz gałka, wewnątrz gałka, w kieszeni pastylka Dallas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 03.10.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Pilot jest do bramy, a brama do wjezdzania samochodem.... Cóż za staowczość i filozoficzne zcięcie... Pewnie w domu masz pisuar bo kibel jaest do "wypróżniania jelit" Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.10.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Niestety, pudlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 04.10.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 1. Brama wjazdowa 2. Brama garażowa 3. Furtka 4. Oświetlenie podjazdu/wejścia Oświetlenie podpięte pod bramę i czujnik zmierzchu - niech się samo zapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.10.2009 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Reasumujac : chyba dwu kanalowe piloty w realu wystarczaja w 100%. Ciezko znalezc sensowne jeszcze trzecie (nie wspominajac o czwartym) przeznaczeniu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 16.10.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Reasumujac : chyba dwu kanalowe piloty w realu wystarczaja w 100%. Ciezko znalezc sensowne jeszcze trzecie (nie wspominajac o czwartym) przeznaczeniu. Pierwszy - otwiera bramę wjazdową Drugi - otwiera jeden garaż Trzeci - otwiera drugi garaż Czwarty - pomocniczy dla poniższych: Czwarty i Pierwszy - robi cośtam cośtam Czwarty i Drugi - robi inne cośtam cośtam Czwarty i Trzeci - do czegoś się wykorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.10.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 No mam tylko jedna duza brame.Wiec ciagle jakby dwa kanaly maja sens Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.10.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ja tylko tak nieśmiało ... przeczytawszy tytuł wewontku - weszłam z nadzieją poprawy humoru ... i się nie zawiodłam ... dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 16.10.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 No Daggulka tu jest niezły hyde park... Jak masz jakis pomysł na wykorzystanie pilota do bram to wal śmiało... Ja się zastanawiam czy da się nim otworzyć konserwę tyrolską podczas sztormu stojąc na sopockim molo.... jak się da to biorę dwa... Browar ps. kończy drugie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.10.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 mam pewne pomysły .... ale zachowam dla siebie bo aż taki Hyde Park na wymianie doświadczeń nie mamy ale jakby dało radę .... hm ... pomyślmy ... to też biorę 2 na zapas .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts