inwestor 22.12.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Posiadam instalację c.o. grzejnikową z grzejnikami Purmo, zaworami i głowicami termostatycznymi Heimeier. W momencie gdy temperatura w pomieszczeniu spada głowica zaczyna otwierać zawór i słychać z grzejnika szum. Nie jest to jakiś duży hałas jednak w nocy gdy jest bardzo cicho trochę przeszkadza.Czy jest jakiś sposób aby zmniejszyć hałas lub najlepiej pozbyć się go w ogóle ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Tak:oops: odjąć "c" bedzie ciszej. Cichych Świąt życzy ciepłownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 22.12.2003 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Dzięki Gościu za słuszną uwagę. Już się poprawiłem.Życzę Ci rownież spokojnych i zdrowych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Inwestor, zrozumiałem że we wszystkich grzejnikach jest taki nieporządany efekt?Mam inne grzejniki, i mysle teraz "głośno" - może zbyt duża "wydajność" pompki obiegowej- może zbyt wysokie ciśnienie w obiegujeżeli wszystko wg "instrukcji" to, jak odpowiedział mi kiedyś góral na Krópówkach ...............niewim!Pozdrv.Ciepłownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 22.12.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 też głowice Heimeiera i to samo, ale urozmaicone. Jakieś strzały jakby powietrze w instalacji, ale gdy odpowietrzam wszystkie grzejniki tryska woda. Na jaki okres trzeba wyłączyć instalację by się "uspokoiła", czy też do odpowietrzania to nie jest potrzebne? Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts