Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Myszy na strychu

ziemo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mysz nie żyje, trochę mi przykro 8)

pochwal się jak zeszła .... :roll:

u mnie myszków w domu i garażu niet (dwa koty , to i myszki się boją :lol: ) ...ale jakieś piernicznięte nornice mi rośliny podkopują w ogrodzie :evil:

trza poczytać jak się tego pozbyć .... :roll:

:o ona żyje, ta mysz jest nieśmiertelna i wróciła żeby się zemścić :o

nic dziwnego, że ultradźwięki jej nie ruszały, trutka nie dała rady

i po co mi to było?

PS oczywiście istnieje duża szansa, że mam na strychu więcej niż jedną mysz, ale wersja z nieśmiertelnym myszem dużo bardziej mi się podoba

a ja ubiłem ostatnio bestię klapkiem. Odbyło się to na blacie w kuchni. Masakra nie? 2 łapki mam zastawione ale nic się na nie nie chciało złapać więc musiałem wziąć sprawy w swoje ręce... 8)

Z tego co kiedyś czytałem dobry na przynętę w łapce jest chleb z nutellą (samą nutellę potrafią bestie wylizać) - ja zwykle dawałem jakąś pachnącą kiełbaskę.

Ja też walcze z myszami.

Do tej pory najlepsze (oprócz kota :wink: ) okazały się zwykłe łapki, ale uwaga, całe metalowe - podstawka też jest metalowa, a nie drewniana. Przynętą jest ser.

Natomiast w ogóle nie sprawdza się pułapka tzw. humanitarna, blaszana z szybką u góry z dwoma wejściami, gdzie niby mysz może do niej wejść, ale już nie wyjdzie. Można ją kupić za około 40zł, ale odradzam, bo u mnie i u sąsiadów myszy do niej wchodzą, ale też i wychodzą bez problemów.

No i rzadko się zdarzą, żeby była tylko jedna mysz. One strasznie szybko się rozmnażają - można poczytać na wikipedi :)

Pozdrawiam,

• 9 years później...