niktspecjalny 04.10.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Wziąłem w posiadanie trzy szt. jałowca leśnego.Wiem ,że jest pod ochroną ale ten jest mi darowany od kolegi który ma swoją kopalnie piachu a te rosły właśnie na jego terenie.Chciałbym je wsadzić na swojej działce.Teraz 6 dni stoją w wiadrze z wodą.Igiełki nie opadają a i korzenie wyglądają na całkiem dobrze odkopane.Czy przyjmą się jak je wsadzę u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 04.10.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 cvb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 nie rozumiem trzymasz je w tym wiadrze zeby dostac opinie czy sie przyjmą?"odkopane korzenie" nie rokują zbyt dobrze, powinno ich nie byc widac, bo powiiny byc z bryłą ziemi wykopane i wsadzone od razu do gruntu postój 6 dni w wiadrze z wodą, ciekawe czy ci sie spodoba...jałowce rozną w piachu, nie w jeziorze6 dni w wodzie mogło im poważnie zaszkodzić wg mnie sie nie przyjma, ale przyjełyby sie, gdyby były od razu wsadzone, a nie czekały na autoryzację forum muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 nie rozumiem trzymasz je w tym wiadrze zeby dostac opinie czy sie przyjmą? "odkopane korzenie" nie rokują zbyt dobrze, powinno ich nie byc widac, bo powiiny byc z bryłą ziemi wykopane i wsadzone od razu do gruntu postój 6 dni w wiadrze z wodą, ciekawe czy ci sie spodoba... jałowce rozną w piachu, nie w jeziorze 6 dni w wodzie mogło im poważnie zaszkodzić wg mnie sie nie przyjma, ale przyjełyby sie, gdyby były od razu wsadzone, a nie czekały na autoryzację forum muratora wkopałem je.Może za późno ale wkopałem.A FM to niby po co jest ..........do przeglądania czy do zadawania pytań?Autoryzacja na FM .....tego jeszcze nie było....nie pijemy wina ,,,,nie pijemy wina.. serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.10.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Sadzic mozna do pierwszych mrozów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 lhttp://images47.fotosik.pl/209/a180e983a8c9dea5m.jpg http://images45.fotosik.pl/210/cd1789830312bdb8m.jpg http://images50.fotosik.pl/209/c710ccdfb8a41e0cm.jpg fotki z sadzenia ,które podobno się ma nie przyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 A FM to niby po co jest ..........do przeglądania czy do zadawania pytań? Jak ktos po raz setny zakłada wątek z tym samym pytaniem, które przewija się średnio raz w tygodniu to zaczyna być wkurzające (przykładem sa nieszczęsne żywotniki). W KAŻDYM forum dyskusyjnym istnieje wyszukiwarka tematów, po to by nie zaśmiecać go dublowanymi tematami. Uzywaie wyszukiwarki zanim zada się pytanie to kwestia netykiety. To tak gwoli przypomnienia dla wszystkich. Nie traktuj tego osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2009 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 A FM to niby po co jest ..........do przeglądania czy do zadawania pytań? Jak ktos po raz setny zakłada wątek z tym samym pytaniem, które przewija się średnio raz w tygodniu to zaczyna być wkurzające (przykładem sa nieszczęsne żywotniki). W KAŻDYM forum dyskusyjnym istnieje wyszukiwarka tematów, po to by nie zaśmiecać go dublowanymi tematami. Uzywaie wyszukiwarki zanim zada się pytanie to kwestia netykiety. To tak gwoli przypomnienia dla wszystkich. Nie traktuj tego osobiście. Skoro to powiedziane w moim poście to się troszku odniosę do autorytetu co by nie było. Droga i kochana przez wszystkich Elfir Na FM można zadawać pytania nawet po sto razy(tematy podobne)....nie jest to wbrew regulaminowi.Co rozumiesz przez dublowanie tematu to tylko ty wiesz.Przeciętny kowalski (sorki dla kowalskich ) nie wie czy temat jest powielany.Wchodzi na FM a my ludziska z jakimś tam doświadczeniem jesteśmy ja dupka od sranka by im tłumaczyć po sto razy....nieprawdaż????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 ja sie zadną dupką nie czuję.... a juz na pewno nie od takiego sranka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.10.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 A FM to niby po co jest ..........do przeglądania czy do zadawania pytań? Jak ktos po raz setny zakłada wątek z tym samym pytaniem, które przewija się średnio raz w tygodniu to zaczyna być wkurzające (przykładem sa nieszczęsne żywotniki). W KAŻDYM forum dyskusyjnym istnieje wyszukiwarka tematów, po to by nie zaśmiecać go dublowanymi tematami. Uzywaie wyszukiwarki zanim zada się pytanie to kwestia netykiety. To tak gwoli przypomnienia dla wszystkich. Nie traktuj tego osobiście. Skoro to powiedziane w moim poście to się troszku odniosę do autorytetu co by nie było. Droga i kochana przez wszystkich Elfir Na FM można zadawać pytania nawet po sto razy(tematy podobne)....nie jest to wbrew regulaminowi.Co rozumiesz przez dublowanie tematu to tylko ty wiesz.Przeciętny kowalski (sorki dla kowalskich ) nie wie czy temat jest powielany.Wchodzi na FM a my ludziska z jakimś tam doświadczeniem jesteśmy ja dupka od sranka by im tłumaczyć po sto razy....nieprawdaż????? Jaka zmiana a nie tak dawno ........ niktspecjalny napisał: Po huk.Wałkowane bez sensu przez ciebie klimaty.Już ci to powiedziałem i powiem raz jeszcze..... ..zrozum to człowiecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.10.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Widzisz "niktspecjalny" - w każdym forum jest coś takiego jak FAQ, jak regulamin, tam wyjaśniona jest funkcja wyszukiwarki. Oczywiscie nikt na tym forum nie bedzie banował za zadanie po raz setny pytania "jaka tuja najlepsza na żywopłot". Ale niech zadający takie pytanie nie spodziewa sie powodzi odpowiedzi. Osoby, ktore tu sie dłużej udzielaja, ktore maja rzeczywista wiedze w tym temacie, po raz setny nie beda odpowiadac tego samego. Skieruja do wyszukiwarki. I nie mozna sie na to obrazać i reagować "nie chcecie mi pomóc to nie, chamy jedne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Widzisz "niktspecjalny" - w każdym forum jest coś takiego jak FAQ, jak regulamin, tam wyjaśniona jest funkcja wyszukiwarki. Oczywiscie nikt na tym forum nie bedzie banował za zadanie po raz setny pytania "jaka tuja najlepsza na żywopłot". Ale niech zadający takie pytanie nie spodziewa sie powodzi odpowiedzi. Osoby, ktore tu sie dłużej udzielaja, ktore maja rzeczywista wiedze w tym temacie, po raz setny nie beda odpowiadac tego samego. Skieruja do wyszukiwarki. I nie mozna sie na to obrazać i reagować "nie chcecie mi pomóc to nie, chamy jedne". Niestety nie rozumiemy się i tak na prawdę nie oczekiwałem od ciebie odp.na mój post bo znam już twoją reakcję.Banalne pytanie dla fachowca to nic innego jak banalna odpowiedź i nie potrzeba tu FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.10.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Tak w temacie: podobno się nie przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2009 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Tak w temacie: podobno się nie przyjmie. Wsadziłem w ziemię do iglaków zgodnie z ich wykrzywieniem .Jutro podsypie nawozem jesienno -zimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.10.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 To już na szybkie dobicie? A miały cień szansy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 To już na szybkie dobicie? A miały cień szansy... Cień szansy??gdybym je nie wsadził do wiadra z wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.10.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 NS-było wszystko- 88 razy 1. jałowca z lasu się nie kopie, bo ma rozwlekłe korzenie 2. jak już się kopie, to młode i z bryłą 3. tydzień w wodzie-umyłeś korzenie z resztek ziemi, a korzenie oddychać muszą, to nie papirus. 4. jałowce nie rosną w "ziemi do iglaków', tylko na piachu. 5. nie nawozi się świeżo posadzonych roślin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2009 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 NS-było wszystko- 88 razy 1. jałowca z lasu się nie kopie, bo ma rozwlekłe korzenie 2. jak już się kopie, to młode i z bryłą 3. tydzień w wodzie-umyłeś korzenie z resztek ziemi, a korzenie oddychać muszą, to nie papirus. 4. jałowce nie rosną w "ziemi do iglaków', tylko na piachu. 5. nie nawozi się świeżo posadzonych roślin. Ups.ale pojechałeś mi tym wykładem po rajtuzach.Możesz mi wskazać miejsce wpisów o jałowcu leśnym tu na FM?Może komuś się udało. .Wystarczy mi te 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 05.10.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 bnm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 05.10.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Doświadczenia z jałowcami nie mam. Natomiast w ogródku moich dziadków jest ich sporo. Wszystkie wykopane z lasu. Teraz już naprawdę wiekowe, ale nadal rosną pięknie. Nie sądzę, żeby dziadek stosował jakieś specjalne metody pielęgnacji, ani żeby wyjątkowo delikatnie obchodził się z nimi przy wykopywaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts