Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

leśny jałowiec

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Od ostatniego wpisu upłynęło już trochę czasu.Co waszym zdaniem mogłoby innego wystąpić na tych jałowcach skoro wsadzone nie żółkną i igły im nie opadają.Stały podparte i przytwierdzone di kijków.Teraz stoją sztywno i mają się raczej dobrze.Po nawozie jesiennym do iglaków też nie widać by sie coś dzieło.Może za wcześnie wyrokować?

• 2 weeks później...
Nie mają już podpórek.Przechyliły się ku południowemu wschodowi.Nie tracą igieł a deszcze chyba sprawiają ,że się bardziej zazieleniły.Wiedząc ,że rady już nie otrzymam bo mus czekać do maja ale postanowiłem je ogacić.W zimie ubiorę je w światełka a co!!! niech biedaki leśne też mają swój nastrój świąteczny.

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...

Tak trochę OF, ale prawie cały wątek jest OT, więc: słuchajcie, ja jestem jedną z tych osób, które miały okazję pytać o żywotniki (nie zdając sobie kompletnie sprawy, że moje pytanie jest banalne i zadawane po raz tysięczny, Elfir - dziękuję! :) ), ale jest to wina BEZNADZIEJNEJ wyszukiwarki FM. Wpiszcie interesującą Was frazę, np. 'żywotniki' i co? Wyskakują jakieś dzienniki budowy, fora grup lokalnych i nawet forum pana Mirka - lecz co z tego, skoro to forum ma kilkadziesiąt stron i nie jest napisane, na której znajdę pytanie o żywotniki! :)

Oczywiście, co bardziej rozgarnięci orientują się, że jest coś takiego jak wyszukiwanie zaawansowane, ale ono też nie jest precyzyjne.

Inną sprawą jest to, że czasem odpowiedzi w różnych już powstałych wątkach są sprzeczne, bo np. dotyczą czyichś specyficznych warunków. Więc każdy woli się dopytać jak to będzie w jego przypadku ;)

Rozumiem tych, do których są kierowane pytania, że się wkurzają - na maxa! - ale to Murator powinien ulepszyć swoją wyszukiwarkę. Choćby zrobić ją powered by google. Eksperci, proszę bądźcie wyrozumiali dla nas niekumatych żuczków :)

P.S. Od jakiegoś czasu staram się nie zadawać PO RAZ KOLEJNY tego samego pytania, bo udaje mi się znaleźć informacje przez google wpisując interesująca mnie fraza+murator forum. Działa :)

• 2 weeks później...