Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykładzina dywanowa na schodach-ktoś ma?

duma

Recommended Posts

Od zawsze planowaliśmy drewno na schodach, ale życie weryfikuje marzenia, przynajmniej tymczasowo.

A schody muszą "działać"

Jak się sprawdza wykładzina dywanowa na schodach?

Jak powinno wyglądać wykończenie przy ścianie.

Czy ktos z Was ma doświadczenie w tej sprawie?

Proszę tez o zdjęcia

to zalezy ile schodow, jesli kilka stopni :wink:, to tak, jesli wieksza ilosc to pomysl o odkurzaniu, osobiscie nie polecam. mam sporo schodow do odkurzenia gdzie jest wykladzina i mam wielka nadzieje, ze niedlugo juz bede sie tak meczyc.

jesli chodzi o wykonczenie przy scianie, to "u mnie" jest polozona od jednego konca schodka do drugiego i w zasadzie tyle.

Witam serdecznie, także podłączam się do tematu. Jak się montuje wykładzinę na schody aby się później nie zabić i czy wykładzinę docina się na każdy stopień czy kładzie całą długość tak jak chodnik? Nie mam pojęcia o takich rzeczach a może i mi ktoś przy okazji pomoże.. :) pozdrawiam!

U mnie też tymczasówka położona na beton.Trzyma się schodów idealnie bez żadnych dodatkowych zamocowań, może dlatego, że korzystamy z nich dość sporadycznie z uwagi na niewykończone poddasze. Wykładzinę kupowałam z tzw. "końcówek" więc można było sobie pozwolić na dobrą jakość za naprawdę niską cenę.

Chodzi o to, żeby wyglądało.... fajnie

Taka tymczasówka może długo poleżeć.... :wink:

Macie jakieś zdjęcia? Chodzi mi szczególnie o wykończenie przy ścianie. Nasze ściany były przygotowane pod stopnice i listwy naścienne. Inaczej mówiąc-są nieciekawie wykończone. Teraz trzeba to czymś przykryć: listwy drewniane na ścianie , a na schodach wykładzina??? A może paski wykładziny?

Czy macie takie schody gdzieś na zdjęciach?

U mnie wykładzinę kładła ekipa która pracuje dla Komfortu, więc wykładzina połozona jest profesjonalnie. Wykładzina została odpowiednio przycięta i obszyta. Po paru tygodniach użytkowania mogę powiedzieć że jest to super rozwiązanie, do tego ogromny wybór wykładzin i kolorystyka jest kusząca.. Jak zrobię zdjęcia to wstawię.

Raczej tak, chociaż nie widziałam ich przy robocie (bo mnie nie było wtedy w domu) jak przyszłam to już kończyli, robili boczki, coś tam jeszcze obszywali. Generalnie taką wykładzinę kładzie się na kleju, dużo elementów jest przycinanych i obszywanych. Tak to wygląda u mnie:

http://img24.imageshack.us/img24/152/img5691k.jpg

http://img183.imageshack.us/img183/971/img5690.jpg

http://img8.imageshack.us/img8/9876/img5692cc.jpg

Dzięki za zdjęcia. Wreszcie coś widzę. Rozumiem, ze te wykończenia przy ścianie są z drewna?

Ciekawe czy mozna je zrobić np. z metalu (bo balustrady metalowe). Nie bardzo mogę sobie to wszystko u mnie wyobrazić: wykładzina dywanowa, balustrada metalowa, wykończenie przy scianie drewniane?

Za dużo szczęścia...

• 1 year później...