madwo 04.10.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Nie ma gdzie sie popastwić nad projektami, więc założyłam nowy wątek do pastwienia. Ku przestrodze.Nad swoim tez się popastwię, zeby mi Idol Mój nie zarzucił że sie wywyższam, ale to nastąpi w następnej kolejności. Dzisiaj znalazłam to:http://www.zachari-ogrody.com/robocze/zdjecia/realizaje_pozostale/4.jpgKłóci się z krajobrazem, nawet mój mąż, któremu z reguły wszystko jedno, byle zielone było, wyraził opinię: "Rzecz jakby nie stąd". Dla mnie przykład ogrodnictwa dla ogrodnictwa, bez myśli "projektowej". A taki potencjał ma działka....[/img]I te tuje.... Brr..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karii 04.10.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 No fakt, zupłnie z innej bajki...lepiej przerobic na bardziej regularne...wtapiające sie w krajobraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Z drugiej strony ja widze posadzone obok wierzby. Cięzko jest w nowym oczku z wykładziny zamaskowac brzegi by wygladał naturalnie a nie skalisto. Byc moze jak dosadzone zostanie wiecej roslin a wierzby sie rozrosna bedzie wygladac to lepiej. To młody ogród. Z czasem jak widze bedzie miał tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 te regularnie posadzone tuje klujace niebo raczej sie nie zamsakują, a co do folii, psim obowiazkiem wykonawcy jest zamaskowac folię, zeby jej widac nie bylo. Wykonanie oczke w ten sposób jest nieprofesjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.10.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 jak dla mnie to wcale nie jest takie kiepskie...tzn. jak sobie wyobraże ten ogród za parę lat...są niedoróbki, ale mnie w oczy nie kłują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.10.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Najkrócej- do d..y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 te biale okrągle sterczące główki tez nie:)? ja bym zrobila tam ogród w skosną kratke nawiązujacą do rysynku pól w oddali. Na pewno nikomu by sie nie podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.10.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 te biale okrągle sterczące główki tez nie:)? ja bym zrobila tam ogród w skosną kratke nawiązujacą do rysynku pól w oddali. Na pewno nikomu by sie nie podobał no są brzydkie... ja bym takich lampek nie kupiła na bank i takiego ogrodu też bym nie chciała ale do d...py...? schludny jest i taki zagospodarowany...ja mam kompleksy, bo u mnie wszystko w proszku, więc moze dlatego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 04.10.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Na pewno nikomu by sie nie podobał A mnie sie pewnie by podobał. Np. bardzo podoba mi się aranżacja ogrodu z "oczkiem wodnym" ze strony http://www.bernardtrainor.com/ Chodzi mi o obrazki z zakładki projects - 1. w środkowym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 egry, no wlasnie:)fajna stronka btwsa u nas klienci na takie rzeczy? bo ja nie spotkałam...ale wszystko przede mna:) ta pomaranczowa ławosofka na kolana mnie rzuciła... bede o takiej snic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.10.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Ja jestem- na klimat. Kalifornijski. Popatrzcie co tam rośnie. A kompozycje owszem, owszem. Życzę kasiastych chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mododevil 04.10.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Moim zdaniem zdjęcie jest źle wykonane lub projekt z kopsany na pierwszym planie dominuje wielkie oczko a na drugim planie roztacza się ogromny krajobraz rośliny w tym wypadku są mało znaczące a powinny być plastyczną masą całej kompozycji, powinny przykuwać uwagę prowadzić wzrok he-he wiem to bo miałem do czynienia z projektantką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.10.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Co znaczy źle wykonane zdjęcie?Trzeba znaczy wygrodzić ten kawałek z którego je zrobiono, coby ktoś przez przypadek z tej właśnie perspektywy nie ujrzał?Ogród ma być z każdej strony do oglądania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 04.10.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Nie jestem architektem krajobrazu, ale moim zdaniem to, co najbardziej zgrzyta w tym zdjęciu, to nie sposób wykonania tego oczka, a jego umiejscowienie. Teren jest mocno zróżnicowany, na pierwszym planie górka ze stawem, potem duży spadek terenu. Woda w przyrodzie, czyli staw naturalny nigdy nie będzie na górce, tylko w dolinie. Gdyby to samo oczko wodne było wykonane w zagłębieniu terenu, czyli tam, gdzie widzimy wyraźny spadek działki wyglądałoby jako tako, choć wymaga jeszcze obsadzenia roślinami strefy i suchej i bagiennej i ogólnego dopieszczenia no i zabrać te płaskie kamienie wygladające jak brudny styropian. Błąd w umiejscowieniu trudny do naprawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mododevil 04.10.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Elfir dobrze powiedziała jak wierzby się rozrosną kompozycja nabierze znaczenia i perspektywa zostanie złamana wyobraźcie sobie dużą wierzbę odbijająca się w lustrze wody jeszcze bym dosadził trochę wysokich traw które by powiewały na wietrze i z punktu obserwatora przesłoniły część widoku Przy oczku powinien być taras lekko przysłonięty od wiatru i rzeźba po przeciwnej stronie widoku na świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 z opisu wynika, ze rosną rodzime i nie zauważyłam zadnej tui raczej wszytstko w klimacie naturalistycznym, mimo ze nowoczesne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 04.10.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 kilka rosnie na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturPoniatowski 04.10.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 http://www.zachari-ogrody.com/robocze/zdjecia/realizaje_pozostale/4.jpg Piękny widok, krajobraz rozciągająca się perspektywa. Przy urządzaniu takiego ogrodu pojawiają się różne problemy. Przede wszystkim gdyby autor projektu przesłonił część prawej strony, obserwator miałby wrażenie jakby część pejzażu po prostu weszła do ogrodu (na zdjęciu może za parę lat te młode nasadzenia przesłonią część widoku). Całkowicie zlikwidował bym czerwone i żółte nasadzenia są zbyt wyszukane. Linia brzegową oczka powinna stanowić niewidzialną granice brakuje łagodnego przejścia między ogrodem a rozciągającą się przestrzenią. Zamaskował bym linie brzegową widocznymi kamieniami (prawdopodobnie naturalnie występującymi w danym regionie) o różnej wielkości, żwir będzie się obsuwał i odsłaniał folię. Hmm wstawił bym jeszcze jakąś zwykłą fontannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.10.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 egry, no wlasnie:) fajna stronka btw sa u nas klienci na takie rzeczy? bo ja nie spotkałam... ale wszystko przede mna:) ja jestem takim klientem...mnie się w tych zdjęciach podobała bardzo nieobecność trawnika i krzewów pod płotem...No i te betony...cudne...Ale teraz to już po ptokach[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 z opisu wynika, ze rosną rodzime i nie zauważyłam zadnej tui raczej wszytstko w klimacie naturalistycznym, mimo ze nowoczesne... odnosilo sie do strony egry... jakos mi przelecialo kilka postow, przepraszam za gapiostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts