wsnap 04.10.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam. Chciałbym zrobić oto taką półkę na książki - http://images47.fotosik.pl/209/de3b84221d292075m.jpg Mój problem jest następujący: Książek jest łącznie 10 metrów i są to dość ciężkie egzemplarze. Karton gips z pewnością ich nie utrzyma, płyta zaś, się wygnie. Aby to wyglądało ładnie i estetycznie, miałem jeszcze pomysł, aby użyć blatu i obudować karton - gipsem, jednakże jego waga od razu przekreśliła taką koncepcję. Moje pytanie: Jakich materiałów użyć, aby stworzyć taką półkę? Półka musi być przytwierdzona do ściany ( mieszkam w bloku ) i na dłuższych ścianach będzie miała długość 460 cm, na krótszej 250 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 płyta OSB jest sztywna. Mozna ja pomalowac na biało.[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 04.10.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 a to się kurz ucieszy http://www.kolobok.us/smiles/standart/mosking.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wsnap 04.10.2009 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 dzięki za podpowiedź odnośnie płyty osb. Co do kurzu, to cieszyć się będzie niezależnie od rodzaju półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 04.10.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Zauważ, że na zdjęciu ta półka, to tak naprawdę sporo "szafek" bez górnej części (takie u), tzn. dość gęsto są pionowe kawałki płyty, które są jak sądzę montowane do sufitu i zapobiegają wyginaniu się płyty. OSB jest bardzo "chropowata", poza tym, o ile się nie mylę strasznie "pije" farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LovelyFairy 05.10.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 jeśłi dasz dodatkowe stelaże wewnątrz płyta g-k utrzyma ksiazki - przecież ciezar będzie rozłożony równomiernie, a nie skumulowany w 1 miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.10.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 OSB jest bardzo "chropowata", poza tym, o ile się nie mylę strasznie "pije" farbę. W "Majstrze" z płyt OSB robią dużo mebli DIY - łóżka, podessty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts