Zołza 04.10.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 witam palnuję założyć szklarnię, taką małą na własne potrzeby, pomidory pachnące i ogórki i takie różne warzywka mi sie marzą macie doświadczenia w tym temcie-koszt, jak to zrobić mądrze? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 szklarnie ogrzewaną czy zimną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 04.10.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 na takie potrzeby jak opisałas wystarczy tunel foliowychyba ze chcesz miec te warzywa w zimietemat na tyle szeroki, ze za malo danych podalaś...Generalnie o ile wiem szklarnie zimną i tunel foliowy stosuje sie po to, zeby przedłużyć wegetację o mniej wiecej miesiąc w jedna i w drugą stronę, ewentulanie hodować te warzywa i rośliny, który maja dłuższy okres wegetacji i nie wyrabiają się między połową maja a pażdziernikiem z dojrzewaniem czy jakims tam cyklem jakiego sie od nich oczekuje.Jak chcesz miec ogrzewaną szklarnię, zeby chodować ogórki w styczniu, musisz mieć dużo kasy i poczytać.Amatorska niby-szklarnię można kupić w jakimkolwiek supermarkecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 04.10.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 chyba zimną szklarnię, to wychodzi mi ze najlepiej tunel foliowy myślałam ze są na forum osoby które coś takiego zrobiły czytałam trochę o szklarniach ale nadal nie wiem jak się do tego zabrać poszperam w marketach, w każdym razie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts