Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sądzicie o takiej aranżacji aneksu kuchennego?

worobiej

Recommended Posts

Nie wyobrażam sobie nie mieć porządnego stołu...

Sprawdzałem wymiary - teoretycznie powinno być OK. Od wysokich szafek do "półwyspu" jest 1m. Byłem w jednym ze studiów kuchennych i w jednej z pokazowych kuchni były takie właśnie wymiary i wszytko było w porządku. Może mają tu znaczenie moje i żony rozmiary - do gigantów nie należymy :).

Też chyba skłaniam się do tych ostatnich wersji...

Pozdrawiam

A mi się podoba nr 4 - bo dzięki sciance kuchnia jest trochę zamknięta i salon jest bardziej salonem. Ale ja nie jestem zwolenniczką całkowicie otwartych kuchni. W tej wizualizacji tylko stół za bardzo nie pasuje- chyba trochę mniejszy by musiał być.

A jeśli koniecznie otwarta kuchnia to rzeczywiście ostatnie wersje.

a mi sie podoba 4 i 6. Co do 6 mam tylko uwage, ze zlew jest strasznie wciśnięty w kąt. Czwarta wersja jest o tyle dobra ze ja bym na jej podstawie wymyśliła ósmą wersję. Mianowicie, ściankę wraz z meblami za nią ze zlewem i kuchenką dołączyłabym do ściany z oknem, tak, ze wejscie do kuchni byłoby po lewej stronie. Wtedy na tej ściance od strony pokoju stałby własnie stół dosunięty krótkim bokiem do ściany. Dla zaoszczędzenia miejsca chyba bym się pokusiła o postawienie tej scianki działowej np szkła

Wizualizacje robione na szybko w 3dStudioMax.

Jeśli chodzi o stół to ma on wymiary 90x160 cm. Wiem, że lepiej wyglądałby mniejszy ale to jest priorytet. Mniejszy stół wydaje mi się niepraktyczny.

Zaproponowana wersja 8 byłaby fajna ale zasłoniłbym w ten sposób okno a jednak zawsze daje ono więcej światła w salonie.

Cały czas jednak myślę czy nie zamknąć tej kuchni choć trochę.

Jakie macie doświadczenia z aneksami?

Ma ktoś wyspę w kuchni, gdzie odstęp pomiędzy nią a "ścianą" wynosi ok 1m?

Czy jest to praktyczne na co dzień?

Niby sprawdzałem to w różnych sklepach i podobne odległości nie sprawiają problemów ale nie wiem jak to się sprawuje "w akcji" :)

Dziękuję za sugestie,

Pozdrawiam

Wizualizacje robione na szybko w 3dStudioMax.

Jeśli chodzi o stół to ma on wymiary 90x160 cm. Wiem, że lepiej wyglądałby mniejszy ale to jest priorytet. Mniejszy stół wydaje mi się niepraktyczny.

Zaproponowana wersja 8 byłaby fajna ale zasłoniłbym w ten sposób okno a jednak zawsze daje ono więcej światła w salonie.

Cały czas jednak myślę czy nie zamknąć tej kuchni choć trochę.

Jakie macie doświadczenia z aneksami?

Ma ktoś wyspę w kuchni, gdzie odstęp pomiędzy nią a "ścianą" wynosi ok 1m?

Czy jest to praktyczne na co dzień?

Niby sprawdzałem to w różnych sklepach i podobne odległości nie sprawiają problemów ale nie wiem jak to się sprawuje "w akcji" :)

Dziękuję za sugestie,

Pozdrawiam

Ja uważam, że całkowicie otwarta kuchnia powoduje, ze salon nie jest już prawdziwym salonem - siedzi się w salonie, ale jakby w kuchni. Dlatego jestem za wersją nr 4. My mamy ściankę miedzy salonem i kuchnią - do kuchni mozna wejść i z przedpokoju i z salonu, ale to wejscie z salonu jest niewielkie - ok. 2 m. Dzięki temu niebędą tak dokuczliwe wszelkie kuchenne odgłosy i bałagany :wink: