robekw 27.09.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Witam.W salonie połączonym z kuchnią o sumarycznej powierzchni ok.27m2 zamierzam postawić stół o wymiarach 140x80 cm z 4 krzesłami (w obszarze pomiędzy kuchnią a salonem) oraz narożnik firmy Wajnert model SLASH (nowość) o wymiarach 255x175 cm - wszystkie elementy zaznaczone są na rysunku (szare obszary to narożnik, stół z krzesłami oraz kuchnia w zabudowie, kreskowane obszary to okna i okno z drzwiami balkonowymi). I tutaj zaczyna się problem: stół z krzesłami musimy mieć ale wydaje mi się, że przy tym wymiarze narożnika będzie zbyt ciasno (długość ściany najdłuższej to 6.6m a przybalkonowej to 4.5 m). Ten narożnik SLASH bardzo nam się podoba i chcemy mieć narożnik ale wydaje się, że jest zbyt duży. Czy macie jakieś inne propozycje lub sugestie? Z góry dziękuję za POMOC... robekwRysunek PONIŻEJ:http://mikrodelecja22q11.republika.pl/salon.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.09.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A ten naroznik nie da sie w odbiciu lustranym ? Wtedy dluzsza czesc bylaby pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 27.09.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 pomyś może o przestawieniu stołu rozumiem że kuchnia sąsiaduje z pomieszczeniem gospodarczym więc jest ściana na przeciwko okna z wyjściem balkonowym tam chyba można postawić stół prostopadle do niej (tej ściany ofc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.09.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Krzesła będa w ciągach komunikacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 27.09.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 a jak narożnik będzie w lustrzanym dobiciu to jak zrozumiałam blokuje wejście balkonowe. Chyba że stół właśnie na tej ścianie. Takie jakoś te okna nie naswoim mejscu są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robekw 27.09.2006 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Jak narożnik wykonam w odbiciu lustrzanym to będzie jego koniec tuż przy drzwiach balkonowych. To nie pomieszczenie gospodarcze tylko mniejsza, dolna łazienka (tylko z natryskiem i umywalką; mieszkanie 2-poziomowe). Okna są w rzeczywistości tak jak na rysunku - to kuchenne jest niemalże przy blacie szafek zabudowy kuchni tylko wyżej. Stól nie może stać przy tej krótszej ścianie łazienki bo blokowałby otwarte wejście do salonu (to pod kątem 45' to wejście do sypialni) i nie wyglądałoby to ładnie... robekw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.09.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Ameble kuchenne juz sa zrobione ? Moze czesc ciagu przeniesc tam gdzie teraz jest stól a stol dac na narozniku kuchnia-lazienka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robekw 27.09.2006 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Nie są zrobione ale dla nas to optymalny układ, który przy okazji "maskuje" kuchnię od salonu... Myślałem o innym, krótszym narożniku ale ten SLASH jest bardzo ładny... podobnego nie znalazłem... robekw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.09.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Nie są zrobione ale dla nas to optymalny układ, który przy okazji "maskuje" kuchnię od salonu... Nic nie maskuje bo naroznik powoduje, ze i tak wszyscy siedza naprzeciwko kuchni, wiec co to za maskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 27.09.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 no właśnie ktrótszą część L wsadzić pod okno a "uwolnioną" ścianę zagospodarować stołem.... chociaż nie wiem....najbardziej pasi mi pod stół ściana na przeciwko narożnika , wtedy jakieś tv na ścianie na przeciwko okna z wejściem balkonowym....no ten narożnik to czyba jednak za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robekw 27.09.2006 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Chyba za duży a taki łądny ... Na ścianie naprzeciw drzwi balkonowych ma być mała i cienka komoda a na niej amplituner i dvd a na ścianie naprzeciw narożnika (na rysunku) LCD 42" i 2 kolumny... Ale ten narożnik robekw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gloriossa 27.09.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Chyba za duży a taki łądny ... Na ścianie naprzeciw drzwi balkonowych ma być mała i cienka komoda a na niej amplituner i dvd a na ścianie naprzeciw narożnika (na rysunku) LCD 42" i 2 kolumny... Ale ten narożnik robekw ========================================= Niestety nie można mieć wszystkiego Koniecznie pomniejsz kanapę.....obstawiałabym nawet trzosobową, a nie narożnik.....albo zrezygnuj (bez sensu) z wejścia na balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robekw 27.09.2006 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A to ten salon z narożnikiem w odbiciu lustrzanym: http://mikrodelecja22q11.republika.pl/salon2.jpg robekw PS. Tak mi ciężko z niego zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 27.09.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 E tam, bo wy tak stereotypowo myślicie, że ta kuchnia to musi być L i nie inaczej w tym miejscu. Wystarczy jakiś dobry, niestereotypowo myślący projektant, a pewnie ułożyłby i połączył to tak, że wszystko by weszło bez bólu. Jest to kwestia "mądrej głowy", która to wszystko odpowiednio skomponuje. Czasem jest tak, że sami nie widzimy innych rozwiązań, bo poruszamy się po jakichś zakodowanych schematach (że to musi być właśnie tak), a wystarczy świeże spojrzenie i schematy idą na bok.Tak było u mnie. U mnie to też miała być kuchnia U i nie inaczej, bo nie będzie optymalnego wykorzystania przestrzeni, miała być zamknięta na salon,a projektant powywracał mi te moje wizje do góry nogami i początkowo było mi nieswojo, no bo tak jakoś inaczej niż chciałam, ale dziś myślę, że dobrze zrobił i za nic bym tego nie chciała już zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucynka12 28.09.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ja w sprawie narożnika .też mi się podoba .A ile za niego wołają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robekw 28.09.2006 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A skąd znalazłaś zdjęcia W necie nie widziałem ale ja miałem najnowszy katalog Wajnerta. W wykonaniu z beżowej ekoskóry - cena sugerowana ok.2570. Pewnie będzie można kupić w granicach 2000zł. Ma dużą powierzchnię do spania (rozkładana dłuższa część) i pojemnik na pościel (podnoszona krótsza). Tylko te wymiary... Może ktoś jeszcze ma jakieś sugestie ... robkew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucynka12 28.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 no właśnie z katalogu niestety nie widziałam w realu a mnie interesuje jak by się na tym spało dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robekw 02.10.2006 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 ...nikt nie ma pomysłu na inny narożnik lub jakąkolwiek sugestię? robekw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 04.10.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 ...nikt nie ma pomysłu na inny narożnik lub jakąkolwiek sugestię? robekw A jak by go tak "plecami" do kuchni i mozna z kanapy podziwiac widok za oknem. Tak tylko mysle, moze sie zmiesci, nie wiem ile miejsca zostanie na przejscie do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 04.10.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Narożnik w wersji pierwotnej. Np tak: http://images2.fotosik.pl/189/844110c9b7d8351cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts