Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SALON Z ANEKSEM - pomysły, aranżacje, rozwiązania, pomoc w projektowaniu

robekw

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 years później...

Drdzy forumowicze..

Chciałbym wstawić barek oddzielający kuchnię i pokój dzienny,

narożną sofę w przestrzeni pokoju dziennego i stół jadalniany z krzesłami (gdzieś)..

Zaproponujecie jak możnaby dobrze zagospodarowć taką przestrzeń..?

http://a.imagehost.org/0284/kuchnia.jpg

Dzięki Ewunia 8)

Nota bene szykuje nam się nowy mocno wyszczekany użytkownik forum ...

A żeby moja odpowiedź coś wniosła - proszę bardzo:

obejrzyj forum i wymyśl coś sam - umieść na forum a my doradzimy

Jak już kiedyś napisano: to nie jest forum bezpłatnych dekoratorów wnętrz :x

delfina7

Serdeczne dzięki za pozytywną reakcję..

Drugie drzwi nie będą używane jako wyjście na taras, ten plan to plan gotowego pomieszczenia i tak tam będzie stał TV (gdzieś)..

Z góry serdecznie dziękuję za każdą pomoc..

Co do reszty komentarzy, to bez komentarza..

Fazzieng,

Ty się tutaj nie obrażaj, bo wymagasz niemal wróżenia z fusów... Nie piszesz nawet, jakie wymiary mają poszczególne ściany; dla ilu osób ma być to wnętrze; jakie masz plany na zabudowę kuchni. Nic poza "zróbcie mi projekt" - tak się nie da.

Barki oddzielające kuchnię od takiego pokoju to pomyłka moim zdaniem - ani ładne, ani funkcjonalne.

Nie widzę w tak małym i tak pokręconym pomieszczeniu tego, co sobie planujesz: kuchni, narożnika, jadalni....

"Elfir", bardzo Ci dziękuję..

Wygląda na to, że stałaś się autorką najlepiej zagospodarowanego planu jak do tej pory..

Nie wpadłem na to, że możnaby rozłączyć blaty i rozmieścić to w ten sposób..

Jeszcze raz serdecznie Ci dziękuję..

"joliska" Po pierwsze, wymiary pomieszczenia są podane w prawym, górnym narożniku..

Po drugie, od nikogo nie wymagam projektu, jedynie kilku wskazówek i propozycji ludzi znających się na rzeczy..

Reszta: bez komentarzy..

ja bym proponowała takie ustawienie:

http://images45.fotosik.pl/211/e66c3cb31ef0abf5.jpg

Elfirku a nie wydaje ci się że przy takim ułożeniu nieszczęsny stół trochę daleko od kuchni i wiecznie sie będzie z talerzami przemykać przez obraz TV...

a tak ogóle to powiem Wam zę zauważyłam własne taki trend mamy tu kilku zmyślnych ludzików od szeroko pojętego "dizajnu" i potem takie teksty wlepię zdjęcie a wy mi pokarzcie...mnie to wkurza...

sama tak zrobiłam w wątku Elfir i potem trochę się walnęłam w głowę...przeciez ci ludzie biorą za to duże pieniądze....albo inaczej bo zaraz ktoś się oburzy żyjąz tego...ja rozumiem że doradztwo o chorobę roślin, albo jakiś problem na cito, ale całe aranżacje to dla mnie lekkie przegięcie...zarówno w ogrodzie jak i w domu...

sorry tak myślę...

a zresztą to forum ma kilkaset stron inspiracji:szarych, nowoczesnych, angielskich...kolorowych, odjechanych..itp.praktycznie każdy szczegół od pralni, po schody, okna , stoły ma swoje wątki ...kurde lenistwo jakieś ze się nawet nie chce poszukać czegoś co potem ma nas cieszyć...

a tak ogóle to powiem Wam zę zauważyłam własne taki trend mamy tu kilku zmyślnych ludzików od szeroko pojętego "dizajnu" i potem takie teksty wlepię zdjęcie a wy mi pokarzcie...mnie to wkurza...

sama tak zrobiłam w wątku Elfir i potem trochę się walnęłam w głowę...przeciez ci ludzie biorą za to duże pieniądze....albo inaczej bo zaraz ktoś się oburzy żyjąz tego...ja rozumiem że doradztwo o chorobę roślin, albo jakiś problem na cito, ale całe aranżacje to dla mnie lekkie przegięcie...zarówno w ogrodzie jak i w domu...

sorry tak myślę...

a zresztą to forum ma kilkaset stron inspiracji:szarych, nowoczesnych, angielskich...kolorowych, odjechanych..itp.praktycznie każdy szczegół od pralni, po schody, okna , stoły ma swoje wątki ...kurde lenistwo jakieś ze się nawet nie chce poszukać czegoś co potem ma nas cieszyć...

Czyli nie jestem sama 8)

sorry tak myślę...

Czyli nie jestem sama 8)

Nie jesteś :)

Elfirku a nie wydaje ci się że przy takim ułożeniu nieszczęsny stół trochę daleko od kuchni i wiecznie sie będzie z talerzami przemykać przez obraz TV...

.

Zakładam, ze jak rodzina przygotowuje się do obiadu to opuszcza kanapę i siada przy stole, więc nikt nikomu nie będzie zasłaniał.